Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου: Oι ουσίες από τα 14, η κακή σχέση με την μητέρα της και οι 17 ημέρες γάμου με τον Γκλέτσο

Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου: Μια σύντομη αναδρομή στην ζωή της κόρης της Ζωής Λάσκαρη

Έχει απασχολήσει κατα καιρούς τα μέσα ενημέρωσης και η ζωή της τραβά το ενδιαφέρον, μέσα από τις συνεντεύξεις και δηλώσεις της.

Η Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου είναι κόρη της ηθοποιού Ζωής Λάσκαρη και του δικηγόρου Αλέξανδρου Λυκουρέζου. Μετά τα δύσκολα, τους καβγάδες, τα δικαστήρια και τις εκατέρωθεν ατάκες «δηλητήριο» φαίνεται πως οι δύο αδελφές τα ξαναβρήκαν!

Σήμερα η μικρότερη κόρη του Λυκουρέζου φαίνεται πιο συγκροτημένη από ποτέ και έτοιμη να αφήσει πίσω το παρελθόν της.

Τι δήλωσε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου για την μητέρα της, Ζωή Λάσκαρη

Η Μαρία- Ελένη γράφει: «Θυμάμαι την μάνα μου (σ.σ. Ζωή Λάσκαρη) και την σημασία της αξίας, της αλήθειας και της ευθύτητας στις σχέσεις. Δεν τις δημιουργούσε απλά. Τις δούλευε.
Σε στήριζε. Σε άφηνε ελεύθερη. Με μεγάλωσε με τεράστια αγάπη. Με πολύ αυστηρότητα σε κάποια πράγματα. Με πετούσε ξανά και ξανά έξω από τη γυάλα. Είχε αξίες. Λειτουργούσε με αυτές. Είχε ένστικτο. Λειτουργούσε με αυτό. Είχε τρέλα. Λειτουργούσε και με αυτό. Τεράστιο σχολείο η μάνα μου. Χαίρομαι που φοίτησα σε αυτό.

Η Ζωή με προετοίμασε για πολλά για αυτή την Ζωή. Είχε μαγκιά. Είχε αλήθεια. Είχε ελευθερία.
Έχει. Τα έχει όλα. Μπροστά από πάρα πολλούς. Ανοιχτόμυαλη. Με έκανε αληθινή. Μου έκοψε όλες τις γωνίες. Με άνοιξε. Με έμαθε να μην μασάω. Να έχω πίστη.

Ακόμα και στις κόντρες μας. Με έμαθε να στηρίζω αυτά που πιστεύω. Να μην ακολουθώ κανέναν, μόνο την καρδιά μου.

Δεν γνωρίζω πια πολλούς ανθρώπους με αξίες και με όλα αυτά τα ντόμπρα χαρακτηριστικά. Μπορώ όμως να ελπίζω. Να ελπίζω στο να δημιουργηθούν ξανά αξίες στους ανθρώπους. Να μην κοιτάνε μόνο την πάρτη τους. Να κατέβουν από τα «καλάμια» τους. Να αφήσουν τα ύφη. Να ζηλεύουν. Να κουτσομπολεύουν. Να κρίνουν. Να αντιγράφουν.

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: “Ευτυχώς που ήμουν και είμαι ατίθαση. Ευτυχώς που η Ζωή μου έδωσε Ζωή όλο νόημα”

Ευτυχώς που γνωρίζω την διαφορά. Ευτυχώς που με δίδαξε την ουσία της Ζωής , η Ζωή. Ευτυχώς που ήμουν και είμαι ατίθαση. Ευτυχώς που η Ζωή μου έδωσε Ζωή όλο νόημα. Είμαι εδώ για να δημιουργήσω την δικιά μου Ζωή, χωρίς να ακολουθώ κανέναν.
Μόνο την καρδία μου που διψάει για αλήθεια, τρέλα, ελευθερία, δημιουργία…. Η ψυχή μου μόνο έτσι ξέρει.

Η κόρη της Ζωής Λάσκαρη είπε ότι ξεκίνησε τις απαγορευμένες ουσίες σε ηλικία μόλις 14 ετών, μίλησε για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε όντας απόλυτα εξαρτημένη και εξήγησε πώς βρήκε τη δύναμη να ξεφύγει.

«Στο λύκειο, σαν τιμωρία, η μητέρα μου έβγαλε την πόρτα από το δωμάτιο μου – ως έφηβη, που το μόνο πράγμα που θες είναι να κλείνεις την πόρτα και να είσαι μόνος σου – γιατί είχε βρει κοκαΐνη στο γραφείο μου. Η τιμωρία της ήταν να μην έχω ιδιωτικότητα και να μου βγάλει την πόρτα για περίπου έξι μήνες».

«Τέλη γυμνασίου, αρχές λυκείου, η πρώτη εμπειρία ήταν με το τσιγάρο. Οι πρώτες φορές ήταν φανταστικά, που λες “πω πω τι κάνω”. Ποτέ όμως δεν κατηγόρησα κανέναν για ό,τι έκανα στη ζωή μου. Ήταν επιλογή μου, ήθελα να το κάνω.

Η μάχη της Μαρίας Ελένης Λυκουρέζου με τις ουσίες

Πιστεύω ότι το τσιγάρο είναι το άνοιγμα για να πας στα επόμενα. Τουλάχιστον έτσι όπως το βίωσα εγώ. Το πιστεύω πάρα πολύ γιατί μου συνέβη. Μετά το τσιγάρο θες κάτι παραπάνω. Να δεις τι είναι οι απαγορευμένες ουσίες, τι σου προκαλούν. Υπήρχε στην παρέα μου και εγώ απλά κάποια στιγμή ήθελα να δοκιμάσω. Δοκίμασα, μου άρεσε και έκανα για κάποιο διάστημα. Όταν έμεινα μόνη μου, εκεί, ξέφυγε η κατάσταση. Μου έδινε μια ευφορία, μια χαρά, μια κοινωνικότητα. Ήταν κάτι διαφορετικό, κάτι παράνομο, κάτι κακό και μου άρεσε».

«Στα 23 άρχισα λίγο, σιγά σιγά, να κάνω πίσω. Μου πήρε δυο χρόνια να το σταματήσω. Όταν άφηνα την παρέα μου, εξαφανιζόμουν δίχως γεια και ήθελα να πάω σπίτι μόνη να πιω κοκαΐνη κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει. Μια μέρα λέω τέρμα. Έκλεισα το κινητό μου, εξαφανίστηκα από όλους και έφυγα. Έπρεπε να φύγω από αυτό το πράγμα και το πρώτο πράγμα είναι ο κύκλος, το περιβάλλον σου. Το έξω».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου στον Αντώνη Σρόιτερ περιέγραψε πώς είπε στον πατέρα της ότι έκανε χρήση ναρκωτικών.

«Η μητέρα μου ήξερε τι γινόταν στο περίπου. Άκουγε για μένα, αλλά μετά τα 18 δεν μπορούσε να μου κάνει κάτι πιο δραστικό. Όταν σταμάτησα, η μητέρα μου το έμαθε. Πήγα και στον πατέρα μου. Το θυμάμαι ακριβώς. Ήμασταν στο σπίτι στο Κολωνάκι, ο πατέρας μου ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι και πήγα στο δωμάτιο και του είπα μπαμπά έχω κάνει αυτό, αυτό και αυτό. Ο μπαμπάς μου έπαθε σοκ. Είναι ένας άνθρωπος που δεν καπνίζει, δεν πίνει ούτε αλκοόλ. Ήθελα να του το πω, να ξέρει τι έχει κάνει η κόρη του. Έπαθε σοκ, αλλά στην οικογένειά μας όταν τον σοκάραμε τον μπαμπά, μετά τον γυρνάγαμε σε πλάκα. Δεν ήξερε πώς να φερθεί, δεν μπορούσε να με βοηθήσει όπως η μητέρα μου» εξήγησε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου.

Η ανάρτηση όλο νόημα της Μαρίας Ελένης Λυκουρέζου

Για ακόμα μια φορά η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου θέλησε χρόνια μετά να μιλήσει ανοιχτά για τον εθισμό της στα ναρκωτικά αλλά και τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να βγει νικήτρια από τον εφιάλτη. Με μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα.

Όλα όσα έγραψε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου:

«Ζήσε μια Ζωή καθαρή.

Ζήσε μια Ζωή αληθινή.

Δεν χρειαζόμαστε πολλά.

17 χρόνια τώρα με ανακαλύπτω, με βελτιώνω, με ορίζω.

Μπορεί αν δεν έμπλεκα να είχα άλλη πορεία.

Related posts

3 ζώδια που έχουν την έκτη αίσθηση – Η διαίσθησή τους είναι τpoμακτική, καταλαβαίνουν τα πάντα

Είναι 20 χρόνια μαζί, έχουν 1 κόρη: Η άγνωστη κοúκλα σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ζει μακριά από τη δημοσιóτητα

Δάκρυα και στεναχώρια: Κορόμυλο το δάκρυ για αυτά τα 3 ζώδια που μπορεί να χωρίσουν το 2024