Μαρία Κίτσου: Ο αυστηρός πατέρας, οι σπουδές Θεολογίας, το επεισόδιο μετά από θεατρική παράσταση και η γνωριμία με τον Μίνω Μάτσα

Μαρία Κίτσου: Όλα όσα δεν γνωρίζατε

Στις 5/08/1979 γεννήθηκε η ηθοποιός Μαρία Κίτσου, η οποία έγινε γνωστή στο κοινό μέσα από τη συμμετοχή της στη δημοφιλή σειρά του ΑΝΤ1 «Άγριες Μέλισσες».

Ο πατέρας της ήταν στρατιωτικός και αυστηρός πατέρας που όπως η ίδια έχει δηλώσει, αρνούνταν να τη δει σε θεατρικές παραστάσεις. Μεγάλωσε στα Τρίκαλα, όπου ως μαθήτρια Γυμνασίου ήλθε για πρώτη φορά σε επαφή με τη θεατρική τέχνη.

Πέρασε στο τμήμα Θεολογίας το οποίο παρακολούθησε για τρία χρόνια, όμως παρόλο που της άρεσε, ήθελε να κάνει κάτι άλλο.

Μαρία Κίτσου: Ο αυστηρός πατέρας, οι σπουδές Θεολογίας, το επεισόδιο μετά από θεατρική παράσταση και η γνωριμία με τον Μίνω Μάτσα

Η επαγγελματική πορεία της Μαρίας Κίτσου

Στα 24 της έδωσε εξετάσεις για τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στην οποία πέρασε με τη δεύτερη. Την παραμονή της πρεμιέρας της στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού με το έργο «Ο Ηλίθιος» (Φ. Ντοστογιέφσκι) σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, ο πατέρας της πεθαίνει ξαφνικά.

Η ίδια έχει δηλώσει για το θέμα αυτό: «Με θυμάμαι να βγαίνω στην σκηνή, να παίζω, και μετά να καταρρέω. Με κρατούσαν στα χέρια… Με βοήθησε πολύ το θέατρο για να το παλέψω όλο αυτό. Ήμουν συγκροτημένη από μικρή. »

Το 2009 πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά «Καρυωτάκης», ενσαρκώνοντας το πρόσωπο της ποιήτριας Μαρία Πολυδούρη.

Το 2012 κατέκτησε το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την ερμηνεία στα «Ορφανά» του Ντένις Κέλι, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, στο θέατρο του Νέου Κόσμου. Για το ίδιο βραβείο ήταν υποψήφια και το 2008, για την ερμηνεία της στην παράσταση «Στον βυθό» του Μαξίμ Γκόρκι.

Το 2014 κατέκτησε το 1ο Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας ερμηνείας στα 2α Θεατρικά Βραβεία Κοινού All4fun για την ερμηνεία της στην παράσταση “Αρμαντέιλ” σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη.

Το 2016 κατέκτησε το 1ο Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας ερμηνείας στα 4α Θεατρικά Βραβεία Κοινού All4fun για την ερμηνεία της στην παράσταση “Δεσποινίς Τζούλια” σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ.

Η Μαρία Κίτσου λέει: “Θεωρώ πως η δουλειά που κάνουμε – ειδικά με τον επαγγελματισμό που την κάνουμε κάποιοι άνθρωποι – δεν πληρώνεται καλά.

Έχουν κανταποντιστεί οι αμοιβές. Η κρίση χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι πολλές φορές για να μένουμε απλήρωτοι. Ασφαλώς, τώρα, με την τηλεόραση παίρνω μια ανάσα, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους τους ηθοποιούς. Υπάρχουν προτάσεις για εργασία σε καθημερινά σίριαλ που πληρώνουν τους ηθοποιούς με 50 ευρώ το επεισόδιο. Ή για τους νέους ηθοποιούς οι αμοιβές είναι ακόμα πιο εξευτελιστικές με το πρόσχημα ότι τους δίνεται μια ευκαιρία να τους γνωρίσει το μεγάλο κοινό”.

Η Μαρία Κίτσου λέει για την τεράστια επιτυχία της:”Είχα πάντα αυτοπεποίθηση αλλά ποτέ δεν έμεινα σε αυτό. Πιστεύω πολύ στον συνδυασμό δουλειάς, ταλέντου και τύχης. Δούλεψα πάρα πολύ σκληρά και το ένα έφερε το άλλο. Μακροχρόνια σχέδια δεν κάνω. Λέω, μάλιστα, πως δεν ονειρεύομαι. Αλλά τελικά πιστεύω ότι, βαθιά μέσα μου, ονειρεύομαι. Ωστόσο, νιώθω ότι τώρα που έχω μπει σε μια άλλη φάση ζωής και δουλειάς’.

Η Μαρία Κίστου λέει για τον εαυτό της: “Είμαι απλός άνθρωπος και στη δουλειά και στη συνεργασία μου και στην καθημερινότητα. Δεν είμαι ιδιότροπη· το σταριλίκι μου προκαλεί απέχθεια, ακούω και πειθαρχώ. Δεν κρατώ αποστάσεις”.

Μαρία Κίτσου: Ο αυστηρός πατέρας, οι σπουδές Θεολογίας, το επεισόδιο μετά από θεατρική παράσταση και η γνωριμία με τον Μίνω Μάτσα

Η σχέση της Μαρίας Κίστου με τον Μίνω Μάτσα

Το ειδύλλιό τους ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της παράστασης «Ο ηλίθιος» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, έργο στο οποίο ο Μίνως Μάτσας είχε τη μουσική επιμέλεια, ενώ η Μαρία Κίτσου είχε τον ρόλο της Ναστάζια Φιλίποβνα. Κατά τη διάρκεια των προβών, οι δυο τους έρχονταν όλο και πιο κοντά…

Μαρία Κίτσου: Ο αυστηρός πατέρας, οι σπουδές Θεολογίας, το επεισόδιο μετά από θεατρική παράσταση και η γνωριμία με τον Μίνω Μάτσα

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν