Μαριάννα Τουμασάτου: Ο γοητευτικός ηθοποιός αδερφός της, η άγνωστη καταγωγή και η γνωριμία με τον Αλέξανδρο Σταύρου

Μαριάννα Τουμασάτου: Λίγα λόγια για την αγαπημένη ηθοποιό

Μια από τις πιο γνωστές ηθοποιούς της ελληνικής σόουμπιζ είναι η Μαριάννα Τουμασάτου. Οι περισσότεροι την θυμούνται από την δραματική σειρά του MEGA, Βέρα στο Δεξί στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τον σύζυγο της, Αλέξανδρο Σταύρου.

Γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1967 στην Αθήνα, όπου και ζει μέχρι σήμερα, ενώ κατάγεται από την Κεφαλονιά. Μετά το σχολείο, φοίτησε στη Δραματική Σχολή Τέχνης Κάρολος Κουν, από όπου αποφοίτησε με άριστα το 1991. Αδερφός της, είναι ο επίσης ηθοποιός Γρηγόρης Τουμασάτος.

Ο Γρηγόρης Τουμασάτος έχει συμμετάσχει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, όπως «Τμήμα Ηθών», «Ψίθυροι Καρδιάς», «Βέρα στο Δεξί», «Ελλάς το μεγαλείο σου», «Cheek to cheek» και «Ο Γητευτής».

Η Μαριάννα Τουμασάτου είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της για τα παιδικά της χρόνια μαζί με τον αδελφό της: «Στο σπίτι ήταν μια πολύ συνηθισμένη εικόνα να υποδύεσαι κάποιο ρόλο. Παίζαμε και φτιάχναμε παραστάσεις. Ήμασταν τυχερά παιδιά, γιατί έχουμε ζήσει πολύ όμορφα παιδικά χρόνια. Πολύ γελαστά και κεφάτα. Με πολύ παιχνίδι και καρναβάλι. Νιώθω τυχερή. Το γέλιο και το χιούμορ είναι από τα βασικότερα συστατικά της οικογένειας όπου μεγάλωσα».

Μαριάννα Τουμασάτου: Η επαγγελματική της πορεία

Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο, το 1992, μέσα από τη σειρά του MEGA, «Γυναίκες» ενώ την ίδια χρονιά, συμμετείχε και σε δύο επεισόδια της σειράς Τμήμα Ηθών. Τη σεζόν 1992-1993 έκανε ένα πέρασμα από τη σειρά «Κλειστά Παράθυρα» στην ΕΤ1, ενώ την επόμενη σεζόν συμμετείχε στις σειρές του MEGA Αναστασία και «Εσύ αποφασίζεις».

Παράλληλα, το 1994, συμμετείχε και σε ένα επεισόδιο της σειράς «Ταύρος με Τοξότη». Τη σεζόν 1995-1996 πρωταγωνίστησε στη σειρά της ΕΤ1 «Βραδινές Καμπάνες», τη σεζόν 1996-1997 πρωταγωνίστησε στη σειρά του ΑΝΤ1, «Cheek to Cheek» Εκείνες κι εγώ μαζί με τον Κώστα Κόκλα και τη σεζόν 1998-1999 πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Πάνου Μιχαλόπουλου στην κωμωδία Νταντά για όλες τις δουλειές που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1.

Το 1999, είχε επίσης έναν από τους βασικούς ρόλους στη σειρά «Στα φτερά του έρωτα» αλλά μετά το τέλος της, αποστασιοποιήθηκε από την τηλεόραση για κάποιο διάστημα.

Επέστρεψε τηλεοπτικά το 2003, με τον πρωταγωνιστικό της ρόλο ως “Θάλεια” στη σειρά «Με θέα στο πέλαγο». Τις σεζόν 2004-2007, πρωταγωνίστησε στην καθημερινή σειρά Βέρα στο δεξί της Έλενας Ακρίτα, από όπου και έγινε ευρύτερα γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό. Τη σεζόν 2007-2008 συμμετείχε με κεντρικό ρόλο στη σειρά Αν υπήρχες θα σε χώριζα και το 2008 σε ένα επεισόδιο της σειράς Επτά Θανάσιμες Πεθερές.

Έπειτα, αποστασιοποιήθηκε ξανά από την τηλεόραση και επέστρεψε το 2014 με τη σειρά Οι Συμμαθητές του Βασίλη Θωμόπουλου, όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Τη σεζόν 2017-2018 συνεργάστηκε ξανά με τον σκηνοθέτη Βασίλη Θωμόπουλο, για τη σειρά του ΑΝΤ1, Κάτι χωρισμένα παλικάρια.

Έπειτα τις σεζόν 2018-2020 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δραματική σειρά του ΑΝΤ1, Γυναίκα Χωρίς Όνομα. Τη σεζόν 2020-2021 παρουσίαζε την εκπομπή Η Φωτογραφία της Ζωής μου στο ΑΝΤ1. Τη σεζόν 2021-2022 πρωταγωνίστησε στη σειρά Μόλις Χθες του ΣΚΑΪ. Τη σεζόν 2022-2023 πρωταγωνίστησε στη σειρά Ποιος Παπαδόπουλος του ΑΝΤ1.

Όταν η Μαριάννα Τουμασάτου γνωρίστηκε με τον Αλέξανδρο Σταύρου

Ξεκίνησε τη σχέση της με τον επίσης ηθοποιό Αλέξανδρο Σταύρου όταν έπαιζαν στη σειρά “Βέρα στο Δεξί”. Το 2010 παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο και στις 26 Ιανουαρίου 2011 γεννήθηκε η κόρη τους, Χρυσηίδα. Το 2013 το ζευγάρι παντρεύτηκε με θρησκευτικό γάμο.

Η Μαριάννα Τουμασάτου είχε μιλήσει στο παρελθόν για την γνωριμία της με τον ηθοποιό, Αλέξανδρο Σταύρου, λέγοντας, «Ναι, τον άνθρωπό μου τον βρήκα στην τηλεόραση, αλλά πιστεύω ότι όταν είναι να τον βρεις, θα τον βρεις όπου κι αν είναι. Ίσως γι΄αυτό να έγιναν όλα, για να βρεθώ σ΄αυτό το σημείο, σ΄αυτόν τον δρόμο, για να κάνω αυτή την οικογένεια. Με τον Αλέξανδρο (σ.σ. Σταύρου) είχαμε γνωριστεί πριν την “Βέρα στο δεξί” και μετά παίξαμε μαζί στην “Βέρα”. Άλλωστε πρώτα μάθαμε να δουλεύουμε μαζί και μετά να είμαστε μαζί».

Related posts

Πeθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Πετσέτες που μоσχоβολούν: Το «μαγıκό» υλıκό που όλοı έχοuμε στο σπίτι και εξαφανίζει μοúχλα και δuσάρεστες оσμές

«Σπάει» τη σιωπή της η 12χρονη, κάνει αυτές τις αποκαλύψεις και ανατριχιάζει