Μάρθα Καραγιάννη: Oι άντρες που πέρασαν από την ζωή της και η κόρη που τα κατάφερε μόνο για τρεις μέρες

by Τόνια Τζαφέρη

Μάρθα Καραγιάννη: Έφυγε νωρίτερα σήμερα από την ζωή

Την τελευταία της πνοή άφησε η γνωστή ηθοποιός, η οποία κατάφερε να ζήσει μια σπουδαία καριέρα στο θέατρο και την υποκριτική.

Έφυγε σε ηλικία 82 ετών η σπουδαία ηθοποιός Μάρθα Καραγιάννη σκορπώντας θλίψη σε όσους την γνώρισαν αλλά και σε όσους είχαν την ευκαιρία να την απολαύσουν μέσα από μοναδικές ελληνικές ταινίες της χρυσής εποχής του κινηματογράφου στην Ελλάδα.

Η ντίβα του ελληνικού κινηματογράφου, η Μάρθα Καραγιάννη, υπήρξε μια εντυπωσιακή γυναίκα και μια πληθωρική προσωπικότητα. Η ίδια συνδέθηκε με δύο πολύ δυνατούς έρωτες και παντρεύτηκε μία φορά.

Περισσότερα για την ζωή της Μάρθας Καραγιάννη

Το 1959 παντρεύτηκε τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Μίμη Στεφανάκο και ο γάμος έγινε το κοσμικό γεγονός της χρονιάς. Όμως ο γάμος τους κράτησε μόλις ένα χρόνο.

Μάρθα Καραγιάννη: Oι άντρες που πέρασαν από την ζωή της και η κόρη που τα κατάφερε μόνο για τρεις μέρες

Όπως εξομολογήθηκε στον Μάκη Δελαπόρτα, κατά τη σύντομη περίοδο που έμεινε παντρεμένη με τον Μίμη Στεφανάκο έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε πρόωρα και έζησε μόνο τρεις μέρες. Αυτό ήταν και η αρχή του τέλους για το γάμο της.

Η ίδια είχε δηλώσει στον Μάκη Δελαπόρτα: «Έζησε μόνο τρεις μέρες. Έκλαψα πολύ για αυτό, υπέφερα, έπεσα σε κατάθλιψη. Δεν ήθελα τίποτα! Δεν ήθελα κανέναν, ούτε να με παρηγορήσει ούτε να μου απαλύνει τον πόνο. Ούτε καν τον άντρα μου. Αισθάνθηκα ένα απίστευτο κενό και μια εσωτερική μοναξιά. Ένα συναίσθημα που είμαι σίγουρη πως το καταλαβαίνουν μόνο οι γυναίκες που έχουν ζήσει μια παρόμοια εμπειρία. Εκείνο που ήθελα τη συγκεκριμένη περίοδο ήταν να μείνω μόνη μου».

“Καταλαβαίνω τώρα πια πως ήταν πολύ σκληρή απόφαση”, είχε δηλώσει η Μάρθα Καραγιάννη

Συνέχισε λέγοντας: «Καταλαβαίνω τώρα πια πως ήταν πολύ σκληρή απόφαση, τόσο για μένα όσο και για τον Μίμη, αλλά έτσι ένιωσα. Ήταν αναμφισβήτητα η πιο τραυματική εμπειρία της ζωής μου. Μια εικόνα και μια σκιά που θα με κυνηγά πάντα, αφού μέχρι και τα 40 μου χρόνια ζούσα με την ελπίδα ενός παιδιού. Ήθελα πολύ να αποκτήσω ένα παιδί. Ο θεός δεν μου το έδωσε. Ίσως έτσι να ήταν γραμμένο».

Μάρθα Καραγιάννη: Oι άντρες που πέρασαν από την ζωή της και η κόρη που τα κατάφερε μόνο για τρεις μέρες

Το 1973 γνωρίζει τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, Βασίλη Κωνσταντίνου. Έμειναν μαζί δώδεκα χρόνια και χώρισαν το 1985 μόλις λίγους μήνες πριν παντρευτούν.

Η ίδια είχε πει σε συνέντευξή της για τον Βασίλη Κωνσταντίνου πως δεν ήθελε να παντρευτεί και συνέχισε λέγοντας πως έμειναν καλοί φίλοι: «Δώδεκα χρόνια ήμασταν ζευγάρι με τον Βασίλη. Αγαπηθήκαμε πολύ και γι’ αυτό μετά το χωρισμό μας μείναμε φίλοι. Δεν γίνεται να μισήσεις κάποιον που έχεις αγαπήσει πολύ. Κι αγάπησα επίσης πολύ την οικογένεια που δημιούργησε με την εξαιρετική γυναίκα που παντρεύτηκε».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν