Μαθεύτηκε μετά από 46 χρόνια: Η «κρυφή» σκηνή του Ιησού από τη Ναζαρέτ που έκοψαν στο μοντάζ και δεν προβλήθηκε ποτέ

Φράνκο Τζεφιρέλι: Η μυστική σκηνή στην επιτυχημένη σειρά

Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, επιστρέφει στις οθόνες μας, το αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι, ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ. Ελληνικό Πάσχα χωρίς να προβάλεται η επιτυχημένη σειρά με τον Ρόμπερτ Πάουελ, δεν γίνεται.

Αν και η σειρά αρχικά προβλήθηκε στους κινηματογράφους ως ταινία, ελάχιστοι έχουν δει μια από τις κορυφαίες σκηνές που κόπηκαν στο τελικό μοντάζ.

Μιλάμε για τη σκηνή της Ανάστασης του Ιησού, η οποία αν και γυρίστηκε κανονικά από την παραγωγή της ταινίας, στη συνέχεια ο Φράνκο Τζεφιρέλι αποφάσισε να τη διαγράψει εντελώς.

Όπως είχε εξηγήσει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του, υπήρχαν πολλά προβλήματα στα οποία δεν μπορούσε να δώσει λύσεις. «Προσπάθησα να γυρίσω τη σκηνή της Ανάστασης και υπήρχαν αυτά τα προβλήματα, που δεν γνωρίζεις πώς να τα λύσεις.

Είναι ένα μυστήριο, Η δουλειά μας μπορεί να γίνει πολύ δύσκολη όταν πας να γυρίσεις τέτοιες σκηνές. Σε μια φωτογραφία είναι αλλιώς, αλλά στον κινηματογράφο, ο οποίος σου δείχνει γεγονότα, δεν μπορείς να δημιουργήσεις αυτό το μυστήριο. Το προσπάθησα αρκετές φορές.

Οι δύο διαφορετικές σκηνές της Ανάστασης που γύρισε ο Φράνκο Τζεφιρέλι

Γυρίσαμε δύο διαφορετικές σκηνές για την Ανάσταση, αλλά στο τέλος αποφασίσαμε να αφήσουμε το κοινό να το φανταστεί όπως εκείνο ήθελε. Με την πίστη και τα πιο βαθιά του συναισθήματα γι’ αυτό το μυστήριο. Από κινηματογραφικής άποψης, φοβήθηκα ότι θα χάναμε αυτό το μυστήριο. Τι θα φορούσε ο Ιησούς; Θα έπρεπε να πέφτουν οι επίδεσμοι από το σώμα του; Ποιος θα ήταν ο σωστός τρόπος να γίνει; Όλα αυτά τα ερωτήματα γεννήθηκαν στο μυαλό μου. Σε κάποια άλλη ταινία ίσως να δούλευε αυτή η σκηνή, στη δική μας όχι».

H σκηνή κόπηκε στο μοντάζ, όμως, για όποιον θέλει να τη δει, τότε μπορεί να την αναζητήσει στο Youtube.

Related posts

Στην εντατική ο αγαπημένος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Η κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή

Η απόλυτη έκπληξη: Ποιο κόμμα κατεβάζει υποψήφιο τον Παλαιοχριστιανό

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη