Μαθήματα ανθρωπιάς από μια δασκάλα: Δωρίζει κάθε μήνα πλάσμα σε 9χρονη μαθήτρια για να την κρατήσει στη ζωή

by Newsroom i-diakopes.gr
Μαθήματα ανθρωπιάς από μια δασκάλα: Δωρίζει κάθε μήνα πλάσμα σε 9χρονη μαθήτρια για να την κρατήσει στη ζωή

Πράξη αγάπης: Η εκπαιδευτικός που παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς

Μια δασκάλα κάνει το μεγαλύτερο δώρο ζωής σε μια μαθήτρια μόλις 9 χρονών που περιμένει μεταμοσχεύσεις. Μέχρι να βρεθούν οι συμβατοί δοτές, το μικρό κορίτσι χρειάζεται πλάσμα για να μείνει ζωντανή.

Η δασκάλα Brittany Perschbacher γνώρισε την μαθήτρια Hayley Justason μέσω διαδικτυακής εκπαίδευσης, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να δεθεί μαζί της.  «Θα έκανα τα πάντα για να βοηθήσω τους μαθητές μου, ότι περνάει από το χέρι μου! Η  Hayley με χρειαζόταν, οπότε εδώ είμαι» ανέφερε η μεγαλόψυχη δασκάλα και πρόσθεσε: «Δεν θέλω ούτε να σκέπτομαι το ενδεχόμενο να μην ήταν ανάμεσά μας, μου ραγίζει την καρδιά».

Σύμφωνα με μια  σελίδα του GoFundMe που δημιουργήθηκε για λογαριασμό της Hayley,  το κορίτσι γεννήθηκε με δύο τρύπες στην καρδιά της, οι οποίες οδήγησαν σε πολυάριθμες επιπλοκές στην υγεία της και 15 χειρουργικές επεμβάσεις μέχρι τώρα.

Σήμερα, βρίσκεται σε λίστα δωρεάς οργάνων, ελπίζοντας να λάβει νέο συκώτι, νεφρό και καρδιά.

Μαθήματα ανθρωπιάς από μια δασκάλα: Δωρίζει κάθε μήνα πλάσμα σε 9χρονη μαθήτρια για να την κρατήσει στη ζωή

Πράξη αγάπης: Πως η δασκάλα έγινε δότρια πλάσματος

Τα νέα για την υγεία της Hayley  έφτασαν σύντομα στην Perschbacher, η οποία έχασε τον παππού της πέρυσι, σύμφωνα με το KSDK. Περίπου την ίδια εποχή, η δασκάλα έμαθε  επίσης για το πώς η δωρεά πλάσματος θα μπορούσε να παρατείνει – και ενδεχομένως να σώσει – τη ζωή κάποιου.

Όταν έμαθε για την 9χρονη μαθήτρια, περνούσε μιάμιση ώρα κάθε μήνα δίνοντας πλάσμα για να την κρατήσει στη ζωή. Μάλιστα δεν έμεινε εκεί αφού τον Νοέμβριο θα κάνει ειδική εξέταση για να διαπιστώσει εάν μπορεί να δωρίσει και το νεφρό της στο κορίτσι.

«Αφού είμαι συμβατή δότρια πλάσματος, ίσως μπορώ να δωρίσω και το νεφρό μου στην Hayley» λέει η δασκάλα. Για την οικογένεια του 9χρονου κοριτσιού, η προσφορά της  Brittany Perschbacher σημαίνει πάρα πολλά. «Ποτέ δεν θα υπάρχουν αρκετά λόγια για να πούμε ευχαριστώ», ανέφερε η μητέρα του κοριτσιού.

mama365.gr

Προτεινόμενα