Μεγάλη συγκίνηση για τον Σπύρο Μαραγκό: Σε καροτσάκι από την σπάνια νόσο που “χτυπά” ποδοσφαιριστές

Σπύρος Μαραγκός: Ο αστέρας του Παναθηναϊκού σήμερα δίνει μεγάλη μάχη

Ο Σπύρος Μαραγκός είχε μια λαμπρή καριέρα την δεκαετία του ’90, ως μέλος του Παναθηναϊκού με σημαντικές πορείες σε όλη την Ευρώπη.

Ωστόσο, ο πρώην αθλητής τα τελευταία χρόνια έχει χτυπηθεί από την ασθένεια ALS που εξελίσσεται σε μάστιγα για τους ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2016, οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι πάσχει από μια εκφυλιστική νόσο. Αν και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής προσπάθησε να την καταπολεμήσει αρχικά με θεραπείας με ανοσοσφαιρίνες, στη συνέχεια παρατηρήθηκε έλλειψη στα φάρμακα, με συνέπεια η νόσος να εξελίσσεται διαρκώς.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Ατρόμητο και η διοίκηση της ΠΑΕ, όπως συνηθίζει, βράβευσε παλαίμαχους παίκτες της ομάδας. Ένας από αυτούς, αυτή τη φορά, ήταν και ο Μαραγκός, ο οποίος συγκλόνισε τη Λεωφόρο αφού ήταν καθηλωμένος σε ένα αναπηρικό καροτσάκι.

Σπύρος Μαραγκός: Τι είναι η ασθένεια που “χτύπησε” τον παλαίμαχο παίκτη

Η νόσος ονομάζεται Αmyotrophic Lateral Sclerosis, είναι η νόσος του Κινητικού Νευρώνα και ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί πολλούς πρώην ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο, ειδικά εκείνους που αγωνίστηκαν σε υψηλό επίπεδο.

Για τους πρώην ποδοσφαιριστές, επίσης, η νόσος εμφανίζεται συνήθως στα 43 τους χρόνια και όχι στα 63, όπως συμβαίνει με τους υπόλοιπους που καλούνται να την αντιμετωπίσουν. Σύμφωνα με γιατρούς ο λόγος που προκαλείται μπορεί να οφείλεται: επαναλαμβανόμενους τραυματισμούς,  σωματική καταπόνηση ή και η κατάχρηση ουσιών. Χωρίς να παραβλέπουμε, φυσικά, τη γενετική που επίσης μπορεί να παίξει ρόλο.

Related posts

Στην εντατική ο αγαπημένος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Η κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή

Η απόλυτη έκπληξη: Ποιο κόμμα κατεβάζει υποψήφιο τον Παλαιοχριστιανό

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη