Μέλι: Οι 4 άγνωστες χρήσεις του για το σώμα, τα μαλλιά και τις πληγές

by Εύα Ζαχαριάδη
Μέλι: Οι 4 άγνωστες χρήσεις του για το σώμα, τα μαλλιά και τις πληγές

Μέλι: Οι 4 τρόποι που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και να είναι θαυματουργό

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει πως η μέλισσα έκανε την εμφάνιση της στην γη, πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια. Επίσης υποστηρίζουν πως όταν εξαφανιστεί η ανθρωπότητα, οι μέλισσες θα επιβιώσουν για 4 παραπάνω χρόνια

Δεν ξέρουμε αν αυτό αληθεύει, αλλά αυτό που ξέρουμε είναι πως το μέλι έχει και πολλές άλλες χρήσεις εκτός από την προφανή.

Δείτε πού αλλού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι εκτός από το πρωινό σας.

Μέλι: Οι 4 άγνωστες χρήσεις του για το σώμα, τα μαλλιά και τις πληγές

486339964

Ενυδατική κρέμα σώματος

Αν συνηθίζετε να απλώνετε έτοιμες κρέμες του εμπορίου στο σώμα σας, τότε σίγουρα ξοδεύετε χρήματα που θα μπορούσατε να αποφύγετε και δεύτερον δεν δίνετε στο σώμα σας το καλύτερο που θα μπορούσατε να του προσφέρετε. Για να φτιάξετε μια φυσική ενυδατική κρέμα σώματος πάρτε λίγο μέλι και ζεστάνετέ το. Μόλις γίνει υγρό προσθέστε μικρή ποσότητα από το το βότανο της επιλογής σας (λεβάντα, μέντα, δεντρολίβανο κλπ.). Βάλτε το μείγμα σε ένα βαζάκι και κλείστε το καλά. Αφήστε το έτσι για μια εβδομάδα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έπειτα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κανονικά.

Οι έξυπνοι τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι

Επισπεύδει την επούλωση πληγών

Αν έχετε κάποια πληγή τότε μπορείτε να βάλετε λίγο μέλι σε αυτήν και να την καλύψετε με μια γάζα. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε στην θεραπεία της καθώς το μέλι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και χρησιμοποιείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια (για να μην πούμε αιώνες) για τη θεραπεία τους. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε (απλά συνεννοηθείτε με τον γιατρό σας και μην κάνετε τίποτε χωρίς τη συμβουλή του).

Ενυδατικό χειλιών

Μέλι: Οι 4 άγνωστες χρήσεις του για το σώμα, τα μαλλιά και τις πληγές

Για να ενυδατώνετε τα σκασμένα σας χείλη (πρόκειται για κάτι που είναι πιο συχνό τους χειμωνιάτικους μήνες) υπάρχει μια πανεύκολη συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε. Αναμείξτε σε ένα βαζάκι μέλι με λίγο ελαιόλαδο και βάλτε λίγο από το μείγμα στα χείλη σας. Θα δείτε πως σχεδόν αμέσως το σκάσιμο θα εξαφανιστεί.

Ενυδατικό μαλλιών

Όπως κάνει καλό στην επιδερμίδα έτσι κάνει καλό και στα μαλλιά σας. Υπάρχουν άνθρωποι που το χρησιμοποιούν ως conditioner ανακατεύοντας 1/2 φλ. από αυτό με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφού δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα, το απλώνετε στα μαλλιά σας και το αφήνετε εκεί για 15-20 λεπτά. Ξεπλένετε πολύ καλά και έπειτα λούζετε τα μαλλιά σας κανονικά. Μπορείτε να κάνετε αυτή τη μάσκα 1 φορά την εβδομάδα για σούπερ ενυδατωμένα μαλλιά.

Προτεινόμενα