Μέμα Σταθοπούλου: Το “σκληρό” θηλυκό του κινηματογράφου και η ιστορία της κόρης της που έφυγε από τροχαίο

Μέμα Σταθοπούλου: Η ηθοποιός που μόλις έγινε γνωστή άφησε την καριέρα της για την οικογένειά της

Μέμα Σταθοπούλου: Γεννήθηκε το 1942 στην Πάτρα. Το βαφτιστικό της όνομα ήταν Δήμητρα. Η γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον ελληνικό κινηματογράφο το 1964. Μάλιστα έπαιξε πλάι στον Δημήτρη Χορν. Ενώ συχνά συμπρωταγωνιστούσε σε ελληνικές ταινίες με τον ηθοποιό Θάνο Λειβαδίτη.

Μεγάλωσε στην Πάτρα και στην εφηβεία της ήταν αθλήτρια στίβου της Παναχαϊκής. Μάλιστα διακρίθηκε και στο άλμα εις ύψος. Ενώ βρισκόταν στο αποκορύφωμα της καριέρας της, αποφάσισε να απέχει από το 1975 λόγω της οικογένειάς της. Ήθελε να αφοσιωθεί στο σύζυγό της Δημήτρη Μαρούση, βιομήχανο και στα δύο παιδιά τους, Ελένη και Κωνσταντίνο.

Έμενε στην Πάτρα και διατηρούσε ένα κατάστημα ρούχων. Πέθανε στις 17 Οκτωβρίου 1999 από καρκίνο και ετάφη στο Β ‘ Κοιμητήριο της Πάτρας.

Αυτές είναι οι κινηματογραφικές ταινίες της Μέμας Σταθοπούλου

  • 1964: Άπονη ζωή & Στη σκιά μίας άλλης
  • 1965: Ο νικητής / Η επιστροφή / Το φτωχόπαιδο / Θα ζήσω για σένα / Αφήστε με να ζήσω / Με ιδρώτα και δάκρυα / Οι καταφρονεμένοι
  • 1966: Δοκιμασία / Η παραστρατημένη / Οι άγγελοι της αμαρτίας
  • 1967: Του χωρισμού το τρένο / Το κορίτσι της οργής / Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω
  • 1968: Ζήσε για την αγάπη μας / Μεγάλες αγάπες
  • 1969: Το νυφοπάζαρο / Ένας μάγκας στα σαλόνια / Ένας άφραγκος Ωνάσης / Φίλησέ με πριν φύγεις για πάντα
  • 1970: Ο τρελός της πλατείας Αγάμων / Φουκαράδες και κλεφτάδες
  • 1971: Κάθε ναυάγιο και μία κόλαση / Στη θύελλα της μεγάλης αγάπης

Η απόφασή της Μέμας Σταθοπούλου να γίνει ηθοποιός και το τροχαίο που κόστισε τη ζωή της κόρη της

Ενώ μόλις τελείωσε το σχολείο στην Πάτρα, ανακοίνωσε στους γονείς της ότι θα πάει στην Αθήνα για να σπουδάσει στη Γυμναστική Ακαδημία. εκείνη αποφάσισε να γραφτεί σε δραματική σχολή. Σπούδασε στη σχολή του Πέλου Κατσέλη αλλά και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Οι γονείς της δεν έφεραν αντίρρηση στην απόφασή της, καθώς όπως είχε πει η ίδια «Ο πατέρας μας ο Γιώργος ήταν ένας φιλελεύθερος άνθρωπος, και οι δύο γονείς μας ήταν έτσι, προχωρημένοι για την εποχή, μας στήριζαν πολύ στα θέλω μας».

Στον κινηματογράφο ήταν σε πολλές ταινίες παρτενέρ με τον ηθοποιό Θάνο Λειβαδίτη, με τον οποίο και διατηρούσε σχέση. Ωστόσο η σχέση τους δεν προχώρησε και εκείνη έφτιαξε ξανά τη ζωή της με τον Δημήτρη Μαρούση και τότε αποφάσισε να αποσυρθεί.

Έξι χρόνια μετά το θάνατό της από καρκίνο, το 2005 η κόρη της έχασε τη ζωή της σε ένα φρικτό τροχαίο ατύχημα με μηχανή μόλις 24 ετών.

Related posts

Νέο μήνυμα σήμερα της Κέιτ Μίντλετον που κάνει τον πλανήτη να δακρύζει

Αuτή είναι η 38χρονη μητέρα που δολοφονńθnκε για να σώσει το μωpό της

Έλλη Κόκοτα για Δημήτρη Κόκοτα