«Μένω στο Κίεβο, στην οδό Μπάνοβα. Δεν κρύβομαι και δεν φοβάμαι κανέναν» – Ατρόμητος ο Ζελένσκι

Ζελένσκι: Οι νέες δηλώσεις του προκάλεσαν αίσθηση

Είναι ο άνθρωπος που πολλοί Ουκρανοί θαυμάζουν και έχουν ως πρότυπο προέδρου, ο οποίος παραμένει στην Ουκρανία παρά τις συνθήκες πολέμου και συγκεκριμένα παραμένει στο Κίεβο.

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, μιλώντας σε ξένο δίκτυο, ανέφερε ότι διαθέτει «πιθανές λύσεις» για αυτά που ζητάει η Ρωσία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος παραμένει στο Κίεβο και προσπαθεί με κάθε τρόπο να εμψυχώσει τους συμπατριώτες του, διαψεύδοντας παράλληλα τις φήμες ότι έχει εγκαταλείψει τη χώρα του.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι νωρίτερα μίλησε για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.

Ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (7 Μαρτίου). Οι συνομιλίες διήρκησαν περίπου τέσσερις ώρες, με «μικρές θετικές εξελίξεις» που σχετίζονται με πιθανούς ανθρωπιστικούς διαδρόμους, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

«Οι θέσεις του Πούτιν αποτελούν τελεσίγραφο και εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε τελεσίγραφα. Έχουμε, όμως, πιθανές λύσεις για τα τρία σημεία που ζητάει η Ρωσία. Θα πρέπει όμως ο Βλαντιμίρ Πούτιν να ξεκινήσει διάλογο. Βρίσκεται σε μια ”φούσκα” και οι πληροφορίες που λαμβάνει, κανείς δεν γνωρίζει πόσο αληθινές είναι», δήλωσε ο Ζελένσκι.

«Σήμερα είναι το 12ο βράδυ του αγώνα μας. Ο καθένας είναι εκεί που πρέπει. Είμαι στο Κίεβο. Η ομάδα μου είναι μαζί μου. Οι στρατιωτικοί είναι στις θέσεις τους. Οι ήρωες μας! Γιατροί, διασώστες, μεταφορείς, διπλωμάτες, δημοσιογράφοι…

Όλοι. Είμαστε όλοι σε πόλεμο. Όλοι συμβάλλουμε στη νίκη μας, που σίγουρα θα επιτευχθεί. Με τη δύναμη των όπλων και τον στρατό μας. Με τη δύναμη των λέξεων και τη διπλωματία μας. Με δύναμη πνεύματος, που έχει ο πρώτος, ο δεύτερος και ο καθένας μας.

Ζελένσκι: “Ρίξτε μια ματιά στη χώρα μας σήμερα. Παντού οι άνθρωποι αμύνθηκαν, αν και δεν έχουν όπλα”.

Έχουν θάρρος. Αξιοπρέπεια. Κάθε Ουκρανός και ουκρανή που διαμαρτυρήθηκαν για τους εισβολείς χθες, σήμερα και θα διαδηλώσουν αύριο είναι ήρωες.

Δεν κάνουμε πίσω.

Δεν φοβόμαστε τα τανκς και τα πολυβόλα. Όταν το κύριο πράγμα είναι με το μέρος μας, η αλήθεια. Όπως είναι τώρα.

Γνωρίζουμε ότι το μίσος που έφερε ο εχθρός στις πόλεις μας με βομβαρδισμούς δεν θα παραμείνει εκεί. Το μίσος δεν αφορά εμάς. Θα ξαναφτιάξουμε τα πάντα.

Ο ουκρανικός στρατός κρατά θέσεις. Μπράβο! Προκαλεί εξαιρετικά οδυνηρές απώλειες στον εχθρό.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία. Θα ήθελα να πω – το τρίτο και τελευταίο. Είμαστε όμως ρεαλιστές. Θα μιλήσουμε λοιπόν. Θα επιμείνουμε στις διαπραγματεύσεις μέχρι να βρούμε τρόπο να πούμε στον λαό μας: έτσι θα έρθουμε σε ειρήνη.

Ακριβώς για την ειρήνη.

Η Μόσχα ανακοίνωσε χθες το πρωί κατάπαυση του πυρός σε διάφορες τοποθεσίες και το άνοιγμα διαδρόμων για να μπορέσουν να φύγουν άμαχοι από ουκρανικές πόλεις υπό πολιορκία, καθώς η ανθρωπιστική κρίση χειροτερεύει κάθε μέρα που περνάει και τα τρόφιμα πλέον λιγοστεύουν.

Όμως το Κίεβο αρνήθηκε να απομακρύνει αμάχους προς τη Ρωσία, όπου οδηγούσαν τέσσερις από τους έξι διαδρόμους που πρότεινε η Μόσχα, ή προς τη Λευκορωσία. Έπειτα από νέες διαπραγματεύσεις, η Ρωσία ανακοίνωσε πως σήμερα θα τεθεί σε ισχύ νέα κατάπαυση του πυρός τοπικά από τις 09:00 για να φύγουν οι άμαχοι. Τα δρομολόγια που θα ακολουθηθούν μένουν να εγκριθούν από την ουκρανική πλευρά.

Τώρα θα πω ένα πράγμα: Μένω εδώ.

Μένω στο Κίεβο.

Στην οδό Μπάνοβα.

Δεν κρύβομαι.

Και δεν φοβάμαι κανέναν.

Όσο χρειάζεται για να κερδίσεις αυτόν τον πόλεμο!», καταλήγει.

Related posts

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη

«Είναι ψεύτικο και το βίντεο!»: Τα 4 σημεία που κανείς δεν πρόσεξε πάνω στην Κέιτ κάνουν τις θεωρίες συνομωσίας να φουντώνουν

“Εσύ σε σούπερ μάρκετ;” Μαθεύτηκε η αλήθεια για την χρυσή κληρονόμο Αθηνά Ωνάση, με τι ασχολείται σήμερα