Μέριλιν Μονρόε: Η απαράμιλλη γοητεία, τα λόγια που άφησαν ιστορία και το τραγικό τέλος

της Τόνιας Τζαφέρη

Μέριλιν Μονρόε: “Αν μπορείς να κάνεις μια γυναίκα να γελάσει, μπορείς να την καταφέρεις να κάνει τα πάντα”

Ένα όνομα συνδεδεμένο με τον έρωτα και το σεξ. Με μια ολόκληρη εποχή που στιγμάτισε όσο τίποτα τους άντρες της τότε εποχής αλλά και μετέπειτα. Το “γλυκό” κορίτσι, με τα κατακόκκινα χείλη και το έντονο βλέμμα που έλαμπε στον φακό με την γοητεία και το χαμόγελο της. Μπορεί η ζωή της να ήταν γεμάτη με επιτυχίες, πρωταγωνιστικούς ρόλους και να αποτελούσε τον πολυπόθητο θηλυκό όλων… ωστόσο αποτελεί μια ακόμη περίπτωση στην ιστορία, με το πιο άδοξο τέλος. Νεκρή στην μπανιέρα του σπιτιού της. Δίνοντας η ίδια τέλος, στην φαινομενικά “υπέρλαμπρη και επιτυχημένη ζωή της”.

Μια προσωπικότητα με κορυφαίες στιγμές και λόγια που άφησαν ιστορία. “Από τα χείλη της κρεμόντουσαν” δημοσιογράφοι και πολίτες προκειμένου να δώσουν βάση σε όσα δήλωνε, ενώ μέχρι και σήμερα τα quotes της, γίνονται ανάρπαστα.

Μερικές από τις κορυφαίες φράσεις της Μέριλιν Μονρόε

-“Οι γυναίκες διαθέτουν δυο φορεία όπλα: Τα δάκρυα και το μακιγιάζ. ευτυχώς για τους άντρες, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τα δυο ταυτόχρονα”.

-“Αν μπορείς να κάνεις μια γυναίκα να γελάσει, μπορείς να την καταφέρεις να κάνει τα πάντα”

-“Ο μεγάλος εραστής μπορεί να σε συνεπάρει και όταν σε φιλά στο μέτωπο, όταν σε κοιτά χαμογελαστά στα μάτια, ακόμη και όταν κοιτά μόνος στο κενό”.

-“Είμαι καλή αλλά δεν είμαι άγγελος. Αμαρταίνω μα δεν είμαι διάβολος. Είμαι απλά ένα μικρό κορίτσι σε έναν μεγάλο κόσμο που ψάχνει κάποιον να αγαπήσει”.

-“Η καριέρα είναι υπέροχο πράγμα. Αλλά δεν μπορείς να κουλουριαστείς μαζί της σε μια κρύα νύχτα”.

-“Το να ονειρεύομαι ότι είμαι ηθοποιός είναι πιο συναρπαστικό από το να είμαι στην πραγματικότητα”.

“Το Χόλιγουντ είναι ένα μέρος που μπορεί να σε πληρώσουν χίλια δολάρια για ένα φιλί και 50 cents για την ψυχή σου”.

-“Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μου έχει συμβεί είναι το ότι γεννήθηκα γυναίκα”.

Μέριλιν Μονρόε: Η εκτόξευση της καριέρας της και το τέλος στα 36 της

Είχε από τα πιο δύσκολα παιδικά χρόνια, γεννήθηκε στις 1 Ιουνίου στην Καλιφόρνια. Τον πατέρα της δεν τον γνώρισε ποτέ, τους είχε εγκαταλείψει, λίγο πριν έρθει στον κόσμο. Η μητέρα της στην συνέχεια είχε πολλούς διαφορετικούς συντρόφους, ώσπου λόγω ψυχολογικών προβλημάτων χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε διάφορα ιδρύματα. Τότε η Μέριλιν μπήκε για δυο χρόνια σε ορφανοτροφείο, μέχρι να υιοθετηθεί και ύστερα σε ηλικία 15 ετών να ξεκινήσει ως μοντέλο επίδειξης μαγιό. Από εκεί κατάφερε να κατακτήσει το Χόλιγουντ, να πρωταγωνιστήσει σε ταινίες που έγιναν ανάρπαστες και κυρίως ήταν συναισθηματικές και ερωτικού περιεχομένου.

Το τέλος για εκείνη όμως ήρθε νωρίς. Με αδιευκρίνιστες ακόμη αιτίες. Οι περισσότεροι μιλούν για αυτοκτονία… άλλοι δε, μιλούν για δολοφονία με τα γεγονότα μέχρι και σήμερα να μην μπορούν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις. Τον τελευταίο καιρό πολλοί μιλούσαν για ”ασυνέπεια” της ηθοποιού με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγάλει εις πέρας τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις και τις συνεργασίες της να διακόπτονται η μια μετά την άλλη. Κάπως έτσι η καριέρα της κατέρρεε, μέχρι που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, έχοντας δίπλα ένα μπουκαλάκι με υπνωτικά χάπια. Η υπερβολική δόση των υπνωτικών χαπιών… είχαν επιφέρει και τον θάνατο της.

Related posts

3 ζώδια που έχουν την έκτη αίσθηση – Η διαίσθησή τους είναι τpoμακτική, καταλαβαίνουν τα πάντα

Είναι 20 χρόνια μαζί, έχουν 1 κόρη: Η άγνωστη κοúκλα σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ζει μακριά από τη δημοσιóτητα

Δάκρυα και στεναχώρια: Κορόμυλο το δάκρυ για αυτά τα 3 ζώδια που μπορεί να χωρίσουν το 2024