Μετά από δέκα χρόνια Κρητικός επέστρεψε 40 ευρώ στο μπαρ!

by Τόνια Τζαφέρη
Μετά από δέκα χρόνια Κρητικός επέστρεψε 40 ευρώ στο μπαρ!

Ο πελάτης αναγνώρισε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη

Άφωνοι έμειναν οι ιδιοκτήτες του μπαρ στα Χανιά διαβάζοντας το γράμμα που τους έστειλε ένας Κρητικός, ζητώντας συγγνώμη και επιστρέφοντας 40 ευρώ.

Παράδειγμα προς μίμηση έγινε ένας πελάτης στην Κρήτη ο οποίος κατάλαβε το λάθος του και βρήκε το θάρρος να επιστρέψει τα χρήματα δεν του ανήκαν, μετά από δέκα χρόνια.

Ένας από τους συνεργάτες του μπαρ «Συναγωγή» στα Χανιά, έλαβε πριν από μερικές ημέρες έναν φάκελο ο οποίος περιείχε μια επιστολή και το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ. Ο Αριστοτέλης Τ. ο οποίος υπογράφει την συγκεκριμένη επιστολή, ζητάει συγγνώμη που πριν από δέκα χρόνια εκμεταλλεύτηκε το λάθος του μπάρμαν και έβαλε στην τσέπη του τα λάθος ρέστα που του έδωσε ο εργαζόμενος.

Τι έγραφε το γράμμα που έστειλε ο Κρητικός στο μπαρ

«Ονομάζομαι Αριστοτέλης, δεν γνωριζόμαστε.

Πριν κάποια χρόνια, 10 ή 11 ίσως, παρόλο που βρισκόμουν σε αρκετά δύσκολη οικονομική κατάσταση επέλεξα να βγω με μια κοπέλα και ήρθαμε στο μαγαζί σου. Αφού ήπιαμε cocktails ζήτησα τον λογαριασμό. Το κόστος για αυτά που είχαμε πάρει ήταν 60 ευρώ, εγώ είχα ακριβώς 60 ευρώ, ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και ένα των 10 ευρώ.

Τα έδωσα στον Bartender και εκείνος προφανώς μπέρδεψε το χαρτονόμισμα των 10 ευρώ, με των 50 ευρώ και μου έδωσε ρέστα 40 ευρώ. Εγώ, τα πήρα .

Κάποια στιγμή ξεπετάχτηκε αυτή η ανάμνηση στο μυαλό μου και επειδή είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που έχω πάρει κάτι που δεν μου ανήκει, είτε χρήματα, είτε αντικείμενο, επιθυμώ να το διορθώσω.

Ταπεινά λοιπόν και με σεβασμό σου ζητώ να δεχθείτε αυτά τα 40 ευρώ» αναφέρει στο γράμμα του ο Αριστοτέλης Τ. ο οποίος θέλησε να επανορθώσει.

Μετά από δέκα χρόνια Κρητικός επέστρεψε 40 ευρώ στο μπαρ!

Η κίνηση αυτή του πελάτη, προκάλεσε έκπληξή και ενθουσιασμό στους ιδιοκτήτες του μπαρ σύμφωνα με το zarpanews.gr, με την Μαρίνα Μανωλαράκη να αναρτά το περιστατικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζοντας την συγκίνησή της και καλώντας τον Αριστοτέλη Τ. στο μαγαζί να τον κεράσει.

Στην ανάρτησή της σημειώνει: «Αυτό το γράμμα με 40€ ήρθε από ένα άνθρωπο που δεν γνωρίζω. Τον Αριστοτέλη. Ήρθε την στιγμή που είχα χάσει την πίστη μου στους ανθρώπους… Αριστοτέλη σε Ευχαριστώ όχι για τα λεφτά… σε Ευχαριστώ γιατί μου ξανά έδωσες την ελπίδα» αναφέρει μεταξύ άλλων για την κίνησή του που αποδεικνύει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να συνειδητοποιήσουμε το λάθος μας και να το επανορθώσουμε.

Προτεινόμενα