Μικρή Ελένη: Η σκληρή μάχη με τον καρκίνο επίθεση τρία χρόνια – Κατάφερε να βγει νικήτρια

by Τόνια Τζαφέρη

Μικρή Ελένη: Ύστερα από τρία χρόνια σκληρής μάχη μπορεί και πάλι να χαμόγελα

Χαμόγελα και πάλι επιστρέφουν στην ζωή του μικρού κοριτσιού, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο, αλλά κατάφερε ύστερα από τρία χρόνια να βγει νικήτρια και να μοιράσει ελπίδα και χαμόγελα.

Η μικρή Ειρήνη είναι μία μεγάλη μαχήτρια καθώς πάλεψε και νίκησε τον καρκίνο μετά από ένα πολύ δύσκολο χειρουργείο, χημειοθεραπείες και μια διπλή μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Μικρή Ελένη: Η σκληρή μάχη με τον καρκίνο επίθεση τρία χρόνια – Κατάφερε να βγει νικήτρια

Για την μαμά της, Αντζέλικα, η Ειρήνη είναι το θαύμα της ζωής της καθώς γέννησε την πρώτη της κόρη μετά από 6 αποτυχημένες εξωσωματικές. Πέντε χρόνια μετά μπήκε και πάλι στην ίδια διαδικασία για να κάνει ένα παιδί. Αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειάστηκε να της αφαιρέσουν τη μία ωοθήκη. Ακόμα και οι γιατροί της είπαν να αποδεχτεί ότι δε θα κάνει δεύτερο παιδί.

Η διάγνωση της μικρής Ελένης και οι δύσκολες στιγμές

Το 2017 όμως, έμεινε έγκυος φυσιολογικά στην Ειρήνη και πίστεψε πως αυτό το παιδί είναι δώρο Θεού. Τον Αύγουστο του 2019 όταν η Ειρήνη  ήταν 2 ετών, η μητέρα της παρατήρησε μία μελανιά γύρω από το μάτι της. Το κορίτσι διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο. Ακολούθησε ένα δύσκολο χειρουργείο, χημειοθεραπείας, άγχος, αγωνία αλλά και πίστη ότι θα τα καταφέρουν, όπως και έγινε.

Η Ειρήνη ήταν η χαρά του ογκολογικού Νοσοκομείου. Ντυμένη πάντα πριγκίπισσα και μέσα από την παιδική της αθωότητα δεν έχει άσχημες αναμνήσεις. Τον Μάιο του 2021 τελείωσε τις χημειοθεραπείες, ενώ έχει υποβληθεί σε διπλή μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Τώρα διανύει μία δύσκολη διετία, με την ευχή να μην υπάρξει η υποτροπή της νόσου.

«Είναι πολύ σημαντικό για αυτά τα παιδιά να έχουν την ελπίδα και την χαρά. Βοηθάει στις δύσκολες καταστάσεις. Όταν ένα παιδί δεν μπορεί να σηκωθεί μετά το χειρουργείο, βάζεις φαντασία παίρνοντας ένα φουστάνι και του λες να σηκωθεί να περπατήσει σαν πριγκίπισσα. Η Ειρήνη το έβλεπε σαν ένα παιχνίδι και την έκανε καλά».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν