«Μικρό σπίτι στο λιβάδι»: Η αληθινή ιστορία που έγινε σειρά, ο αλκοολικός γείτονας και οι απατεωνιές του πατέρα

«Μικρό σπίτι στο λιβάδι»: Η αληθινή ιστορία που έγινε σειρά, ο αλκοολικός γείτονας και οι απατεωνιές του πατέρα

«Μικρό σπίτι στο λιβάδι»: Όλα όσα δεν γνωρίζατε για τους ηθοποιούς της σειράς

Στις 07/09/1974 ξεκίνησε να προβάλλεται η τηλεοπτική σειρά το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι», που κρύβει πίσω της μια αληθινή ιστορία. Συνολικά διήρκεσε 9 σεζόν, κέρδισε τρεις χρυσές σφαίρες και προβλήθηκε σε πολλές χώρες.

Στην Ελλάδα ξεκίνησε να προβάλλεται μεταγλωττισμένη τη δεκαετία του ’70 από την ΥΕΝΕΔ. Αμέσως η Λόρα και η οικογένειά της έγινε αγαπητή στο κοινό και ιδιαίτερα στα παιδιά. Στην σειρά έχουν παίξει πολλοί γνωστοί ηθοποιοί ανάμεσα τους ο Σον Πεν. Ο γνωστός ηθοποιός έκανε το ντεμπούτο του σε ένα από τα πρώτα επεισόδια.

Η ιστορία της οικογένειας Ίνγκαλς εκτυλίσσεται στο αγρόκτημα Γουόλνατ Γκρόουβ στη Μινεσότα την περίοδο του 1800. Ο Τσαρλς με την αγαπημένη του γυναίκα Καρολάιν και τις τέσσερις κόρες τους, ζουν σε μία ξύλινη καλύβα και παρά τις κακουχίες και τη φτώχεια είναι ευτυχισμένοι.

Οι τηλεθεατές ταυτίστηκαν με το ήθος των χαρακτήρων και καθηλώθηκαν από την καθημερινότητα της οικογένειας Ίνγκαλς. Η εικόνα της γλυκιάς Λόρα με τις ξανθές κοτσίδες να τρέχει στο πράσινο λιβάδι είναι από τις χαρακτηριστικότερες της σειράς.

Κεντρικός ήρωας της υπόθεσης είναι η Λόρα. Η δεύτερη κόρη της οικογένειας , η οποία στην πραγματικότητα ήταν η συγγραφέας των βιβλίων. Το σενάριο είναι βασισμένο στην αληθινή ζωή της Λάουρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ. Η Λάουρα γεννήθηκε το 1867 και πέθανε σε ηλικία 90 ετών.

«Μικρό σπίτι στο λιβάδι»: Η αληθινή ιστορία που έγινε σειρά, ο αλκοολικός γείτονας και οι απατεωνιές του πατέρα

Η ιστορία της Λόρα στο Μικρό σπίτι στο λιβάδι

Η ιστορία ακολουθεί την Λόρα από την ηλικία των 2 έως την ενηλικίωση. Η Λόρα Ίνκγαλς έγραψε μία σειρά παιδικών βιβλίων με τίτλο «Μικρό σπίτι». Σε αυτά αφηγούταν το ταξίδι της οικογένειας της με μία άμαξα στην Δύση και την τελική τους εγκατάσταση σε ένα αγροτόσπιτο στη Νότια Ντακότα.

Στην υπόθεση της σειράς έχουν προστεθεί πολλοί χαρακτήρες που δεν υπήρξαν στις διηγήσεις της Ουάιλντερ. Η μεγαλύτερη αδερφή της Λόρα, η Μαίρη τυφλώθηκε όντως από μία μόλυνση αλλά δεν παντρεύτηκε ποτέ.

Αυτές οι προσθήκες δεν ήταν οι μόνες που δεν ήταν γραμμένες στο βιβλίο.
Σύμφωνα με χειρόγραφα της συγγραφέως που ήρθαν στην επιφάνεια, η οικογενειακή ζωή της δεν ήταν τόσο ρόδινη όσο παρουσιάστηκε.

Κατά τη διάρκεια των 203 επεισοδίων, οι πιο άδικες στιγμές της σειράς ήταν τα πειράγματα της ζηλιάρας Νέλι Όλσεν στη μικρή Λάουρα. Και το μίσος της Χάριετ για την οικογένεια Ίνγκλας στην αληθινή ζωή της τα πράγματα ήταν χειρότερα.

Η Λόρα Ίνγκαλς στα πρώτα της γραπτά, τα οποία σίγουρα δεν προοριζόταν για παιδιά αναφέρει βίαιες σκηνές που συνέβαιναν στο σπίτι.
Ένα ερωτικό τρίγωνο με πρωταγωνιστή έναν γιατρό και τον «καλό» πατέρα Τσαρλς Ίνγκαλς να κάνει απατεωνιές για να μην πληρώσει το νοίκι του σπιτιού, είναι μόνο μερικά.

Μικρό σπίτι στο λιβάδι: Οι χειρόγραφες μαρτυρίες

Στις χειρόγραφες μαρτυρίες της, ο πατέρας της ανταλλάσσει τον σκύλο και κάποια πόνυ για να αποκτήσει δύο άλογα. Η ίδια φαίνεται να είχε αρκετούς ερωτικούς συντρόφους πριν από τον σύζυγο της Αλμάντζο Ουάιλντερ.

Σε μία από τις αφηγήσεις της, ο αλκοολικός γείτονας της οικογένειας βάζει φωτιά στην κρεβατοκάμαρα. Σέρνει τη γυναίκα του από τα μαλλιά και σε μία άλλη, η ίδια με την αδερφή της σκοτώνουν με άγριο τρόπο ένα γουρούνι.

Η αρχική ιστορία δεν ήταν τόσο ελκυστική για τους εκδοτικούς οίκους και έτσι η Λόρα την άλλαξε προκειμένου να τυπωθεί.
Τα βιβλία της έγιναν ανάρπαστα και τράβηξαν την προσοχή των παραγωγών.
Η ιστορία μεταφέρθηκε στην μικρή οθόνη με σκηνοθέτη τον Μάικλ Λάντον, ο οποίος δέχτηκε να την αναλάβει με τον όρο να παίξει τον πατέρα, Τσαρλς Ίνγκαλς.
Μάλιστα ήταν αυτός που επέλεξε την Μελίσσα Γκίλμπερτ για τον ρόλο της Λόρας.   Είχε δηλώσει ότι την ξεχώρισε από όλα τα κορίτσια που πήγαν στις οντισιόν. Το δοκιμαστικό της ήταν το μοναδικό που έστειλε στους παραγωγούς.

«Μικρό σπίτι στο λιβάδι»: Η αληθινή ιστορία που έγινε σειρά, ο αλκοολικός γείτονας και οι απατεωνιές του πατέρα

Μικρό σπίτι στο λιβάδι : Οι πρωταγωνιστές σήμερα

Η Μελίσσα Γκίλμπερτ υποδύθηκε τη γλυκιά Λόρα. Τα επόμενα χρόνια συνέχισε να παίζει σε σειρές. Το καλοκαίρι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της με τους Δημοκρατικούς για τις επερχόμενες εκλογές.

Η μεγάλη αδερφή της Λόρα, Μέρι που την υποδύθηκε η Μελίσα Σου Άντερσον ακολούθησε κοινή π