Μιράντα Κουνελάκη: Τα οικονομικά προβλήματα, η δουλειά χωρίς ένσημα, η συγγραφή βιβλίων και σεναρίων

Μιράντα Κουνελάκη: Η ζωή της αγαπημένης ηθοποιού

Η ταλαντούχα ηθοποιός, Μιράντα Κουνελάκη, γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις σπουδές της στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου το 1939 και αποφοίτησε το 1961.

Επίσης έκανε αρκετά χρόνια σπουδές μουσικής και πιάνου. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1962 με το Θίασο Κατερίνας Ανδρεάδη.

Η Μιράντα Π. Κουνελάκη έχει γράψει από νεαρή ηλικία θεατρικά έργα, στίχους, τηλεοπτικά σενάρια από έργα του Βιζυηνού, του Ροΐδη, του Παπαδιαμάντη, κ.ά., έχει κάνει μετάφραση και διασκευή θεατρικού έργου, επιθεωρησιακά νούμερα, χρονογραφήματα, διηγήματα, πολλά κείμενα για παιδάκια, κείμενα για θεατρικό αναλόγιο κ.λπ.

Η πορεία της Μιράντας Κουνελάκη στην υποκριτική

Το 1960 έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με την ταινία “Για σένα την αγάπη μου” όπου υποδύθηκε τη Μαρούλα. Ενσάρκωσε τη Ρένα Σιδέρη στην ταινία “Πικρή μου, Αγάπη”, τη Μαρία Χαράτου στην ταινία “Ο λουστράκος” και τη Μαίρη Μπαρατέλα στην ταινία “Ο χρυσός και ο τενεκές”.

Μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις που έλαβε μέρος: “Τα παιδιά μας οι κέρβεροι”, “Κόκκινα φανάρια”, “Τελευταίο φθινόπωρο”, “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”, “Πραματευτής”, “Καληνύχτα Μαργαρίτα”, “Ο έμπορος της Βενετίας”, “Ιούλιος Καίσαρ”, “Η κυρία με το σκυλάκι”, “Το κορίτσι με το κορδελάκι” Θίασος Μάνου Κατράκη) κ.ά.

Πολύπλευρο ταλέντο διακρίθηκε στο δράμα, την κωμωδία αλλά και την μιμική και συγκρότησε αρκετές φορές θιάσους οπερέτας, μουσικών κωμωδιών καθώς και επιθεωρήσεων, με μεγάλα ονόματα.

Με τον Ξανθόπουλο εμφανίστηκε μόνο σε μία ταινία, την Οδύσσεια ενός Ξεριζωμένου στο ρόλο της γραμματέας του Θόδωρου Μορίδη.

Οι οικονομικές δυσκολίες που πέρασε η Μιράντα Κουνελάκη

Δεν μπορούσα να είμαι επιλεκτική, είχε πει η Μιράντα Κουνελάκη. Πήγαινα σε δουλειές για τα χρήματα ώστε να επιβιώνω αξιοπρεπώς.  Δεχόμουν να παίρνω τα τρέχοντα γιατί έπρεπε να ζήσω και δεν στόχευα στα ένσημα. Αν τολμούσα να τα ζητήσω έτσι όπως ήταν το σύστημα, δεν θα ξανάβρισκα δουλειά.

Είχα ανάγκη τα τρέχοντα γιατί έπρεπε να ζήσω. Παντρεύτηκα νωρίς, χώρισα νωρίς και δεν ήταν τόσο εύκολα για μένα τα πράγματα. Υπήρξα μαμμόθρεφτο και έπρεπε να το αποτινάξω από πάνω μου αυτό.”. Πού να ήξερε η αγαπημένη και ταλαντούχα ηθοποιός πως σήμερα για τους περισσοτέρους ισχύει αυτό το εργασιακό καθεστώς!

 Η αγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021, στις 10:30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Κοιμητηρίου Ζωγράφου.

Related posts

Πέθανε αγαπημένος ηθοποιός – Το ανακοίνωσε η κόρη του

Καλό Ταξίδι Σωκράτη: Πέθανε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες επιχειρηματίες

4χρονη έπαθε εγκεφαλική βλάβη από αποσμητικό, γιατί η μητέρα της έκανε ένα λάθος που κάνουν πολλοί γονείς