Μητέρα τεσσάρων παιδιών αφήνει το απορριματοφόρο και ετοιμάζεται για το πανεπιστήμιο

by Τόνια Τζαφέρη
Μητέρα τεσσάρων παιδιών αφήνει το απορριματοφόρο και ετοιμάζεται για το πανεπιστήμιο

Εύη Πρασσά: Τα συγκινητικά λόγια του γιου της για την επιτυχία της εργαζόμενης μητέρας

Τέτοιες είναι οι ιστορίες που θελουμε να ακούμε, με ανθρώπους που δεν τα παρατούν ποτέ για αγαπούν τόσο τον εαυτό τους ώστε να του χαρίσουν μια δεύτερη ευκαιρία ξανά και ξανά. Η νεαρή Εύη μητέρα 4 παιδιών, εργαζόταν στον δήμο και συγκεκριμένα στο απορριματοφόρο και δεν δίστασε να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις.

Μητέρα τεσσάρων παιδιών αφήνει το απορριματοφόρο και ετοιμάζεται για το πανεπιστήμιο

Πολλές ιστορίες υποψηφίων που τα κατάφεραν στις Πανελλήνιες 2022 μας συγκίνησαν όμως μια από αυτές που ξεχωρίσαμε και θα θυμόμαστε είναι της Εύης Πρασσά, εργαζόμενης μαμάς 4 παιδιών, που “σάρωσε” στις βαθμολογίες και πλέον μετρά αντίστροφα για την εισαγωγή της στη Γεωπονική Σχολή στο Μεσολόγγι!

Όταν η Εύη Πρασσά έμαθε την ανακοίνωση των βαθμών και των αποτελεσμάτων

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ήταν η καλύτερη επιβράβευση για την προσπάθεια και τον κόπο που κατέβαλε καθώς κατάφερε να συνδυάσει εργασία, οικογενειακές υποχρεώσεις 4 παιδιών σε μικρές ηλικίες και φυσικά το απαιτητικό διάβασμα για τις εξετάσεις.

Όπως διαβάζουμε στο aixmi-news.gr η Εύη Πρασσά εργάζεται σε δυο δουλειές ταυτόχρονα προκειμένου να τα βγάλει πέρα, καθώς μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της.  Η επιτυχία της κας Πρασσά, σε τόσο δύσκολες συνθήκες δείχνει ότι αν κάποιος θέλει κάτι πολύ και το βάλει στόχο δεν υπάρχει περίπτωση να μην το πετύχει. Για δυο χρόνια ακολούθησε ένα σκληρό πρόγραμμα προκειμένου να τα προλάβει όλα.

Μητέρα τεσσάρων παιδιών αφήνει το απορριματοφόρο και ετοιμάζεται για το πανεπιστήμιο

Η μέρα της ξεκινούσε στις 2,15 το πρωί που έπρεπε να σηκωθεί από το κρεβάτι να ετοιμαστεί και να πάει στην Ναύπακτο, όπου εργάζεται ως συνοδός απορριμματοφόρου. Μόλις τελείωνε την δουλειά επέστρεφε στο σπίτι και ετοίμαζε τα παιδιά της για το σχολείο και στην συνέχεια πήγαινε η ίδια στο ΕΠΑΛ Κατοχής.

Το success story της μητερας τεσσάρων παιδιών Εύης Πρασσά

Όταν σχολούσε πήγαινε να πάρει τον μικρό της γιο από το σχολείο, επέστρεφαν στο σπίτι, έκανε όλες τις δουλειές, και τότε πήγαινε για ύπνο. Ο ύπνος της ήταν περίπου 3 ώρες, αφού στην συνέχεια έφευγε για την δεύτερη δουλειά της σε κατάστημα πρόχειρου φαγητού. Εκεί μέχρι να ξεκινήσουν να έρχονται οι πελάτες προλάβαινε να διαβάσει μία – δυο παραγράφους.

Η ημέρα της τελείωνε περίπου τα μεσάνυχτα, όταν επέστρεφε στο σπίτι και κοιμόταν καμιά ωρίτσα μέχρι να φύγει και πάλι. Φθάνοντας στη Ναύπακτο μέχρι ο οδηγός να προετοιμάσει το απορριμματοφόρο, η κα Πρασσά κατάφερνε να διαβάσει μερικές παραγράφους ακόμη.

«Μανούλα µου η καρδιά µου χαµογελάει», είπε ο 9χρονος γιός της µετά την επιτυχία της.

Προτεινόμενα