Μόλις είχε ξεκινήσει το Πανεπιστήμιο: Ο 22χρονος που έπαθε εγκεφαλικό, έπεσε σε κώμα και προειδοποιεί για τα «αθώα» συμπτώματα

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Η σπάνια περίπτωση του 22χρονου

Η περίπτωση του 22χρονου φοιτητή που έπαθε εγκεφαλικό, προβληματίζει την ιατρική κοινότητα. Δεν πήρε στα σοβαρά τα «αθώα» συμπτώματα για αυτό σήμερα που είναι 30 χρονών προειδοποιεί για τα σημάδια.

Ο 22χρονος Ίαν Ράιχμαν είχε όλα τα καλά του κόσμου: νιάτα, υγεία και μια μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο. Τίποτα στην καθημερινότητά του δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε και θα του άλλαζε μια για πάντα τη ζωή. Ούτε οι διαρκείς ημικρανίες τον είχαν προβληματίσει. Ένα απόγευμα Παρασκευής, την ώρα που έτρεχε σε γήπεδο στο Σίδνεϊ άρχισε να νιώθει τα χέρια του να μουδιάζουν. Δεν έδωσε σημασία και συνέχισε τη γυμναστική. Πέντε λεπτά μετά έπεσε στο έδαφος. Προσπάθησε να σηκωθεί αλλά κατέρρευσε και έχασε τις αισθήσεις του.

Ο Ράιχμαν ξύπνησε τρεις εβδομάδες αργότερα στο νοσοκομείο St. Vincent του Σίδνεϊ, έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή. Σήμερα στα 30 του τονίζει ότι τίποτα δεν υποδήλωνε όσα έπαθε. «Είχα μόλις ξεκινήσει το πανεπιστήμιο και τα πήγαινα πολύ καλά» δήλωσε στο NCA NewsWire. Δεν κάπνιζε, δεν ήταν χρήστης ναρκωτικών και διασκέδαζε στα λογικά όρια ενός προπτυχιακού φοιτητή.

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Η αποκατάσταση του νεαρού μετά το εγκεφαλικό

Ο 22χρονος τότε άνδρας πέρασε τέσσερις εβδομάδες σε κώμα και νοσηλεύτηκε άλλες εννιά εβδομάδες σε κέντρο αποκατάστασης. Για ένα χρόνο περπατούσε με βοήθεια στο πλαίσιο της θεραπείας αποκατάστασής. Σήμερα εργάζεται σε κέντρο αναπηρίας, πηγαίνει στο γυμναστήριο αλλά συνεχίζει να μην περπατάει καλά και το δεξί του πόδι παραμένει πολύ αδύναμο.

Αυτό που συνέβη στον Ράιχμαν είναι ανησυχητικά συνηθισμένο. Σύμφωνα με το Stroke Foundation, περισσότεροι από 27.000 Αυστραλοί βίωσαν εγκεφαλικό επεισόδιο για πρώτη φορά το 2020, το 24% των οποίων ήταν άτομα κάτω των 54 ετών. Το Ίδρυμα Stroke Foundation δήλωσε ότι η πάθηση σκοτώνει περισσότερες γυναίκες από τον καρκίνο του μαστού κάθε χρόνο και περισσότερους άνδρες από τον καρκίνο του προστάτη.

Related posts

Βλάπτουν σοβαρά την υγεία: 10 πράγματα που κάνουμε καθημερινά και προκαλούν ζημιά στο σπίτι και στον οργανισμό μας

Ευριπίδης Γαβαθιώτης: Ο καθηγητής στο Albert Einstein που ανακάλυψε στοχευμένη θεραπεία σε πολλές μορφές καρκίνου και για το Αλτσχάιμερ

Σώζει ζωές και αξίζει να το ξέρετε: Tι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση εγκεφαλικού επεισοδίου

«Προσοχή στα συμπτώματα»: Η συγκλονιστική μαρτυρία ενός πατέρα 4χρονης με στρεπτόκοκκο

«Το όνομα μου είναι Ναταλία και είμαι μόλις 23 ετών όμως έμεινα παράλυτη από κάτι που συνηθίσουμε να κάνουμε όλοι μας»

Μυστήριο με την υγεία της Μπέλα Χαντίντ: Τα μελανιασμένα πόδια και οι επίδεσμοι στην πλάτη που τρόμαξαν τους ακόλουθους

Τι συμβαίνει με την υγεία του Βασιλιά Καρόλου της Αγγλίας: «Να είναι έτοιμος ο Ουίλιαμ»

Χουρμάς: Όσα θα συμβούν στο σώμα σας αν τρώτε 3 χουρμάδες καθημερινά

Λεμόνι: Οι ευεργετικές ιδιότητες, τα φυσικά ένζυμα για την καλή λειτουργία στο συκώτι, το φάρμακο για την γρίπη και ο μαχητής του καρκίνου