«Μόνο στην Ελλάδα έχω νιώσει να είναι τα παιδιά τόσο ανεπιθύμητα»: Ελληνίδα μητέρα ξέσπασε για ταμπέλα σε Ελληνική ταβέρνα

by Τόνια Τζαφέρη
«Μόνο στην Ελλάδα έχω νιώσει να είναι τα παιδιά τόσο ανεπιθύμητα»: Ελληνίδα μητέρα ξέσπασε για ταμπέλα σε Ελληνική ταβέρνα

Ξέσπασμα μητέρας: Η ταμπέλα που προκάλεσε την οργή της

Για διακοπές στην Ελλάδα ήρθε μια μητέρα που μένει χρόνια στο εξωτερικό και αντί να χαρεί τις διακοπές της… έκανε μια ανάρτηση για τον τροπο που αντιμετωπίζονται τα παιδιά στις ταβέρνες, μάλλον σε κάποιες από αυτές.

Ελληνίδα μητέρα ενόχληθηκε με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις οικογένειες με μικρά παιδιά σε ορισμένες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και έκανα την παρακάτω ανάρτηση.

«Μόνο στην Ελλάδα έχω νιώσει να είναι τα παιδιά τόσο ανεπιθύμητα»: Ελληνίδα μητέρα ξέσπασε για ταμπέλα σε Ελληνική ταβέρνα

Μπορεί οι Έλληνες να θεωρούμαστε από τους πιο φιλόξενους λαούς, ωστόσο, συχνά την αρετή μας αυτή τη δείχνουμε μόνο στους τουρίστες και όχι για τους συμπατριώτες μας -και δη τους γονείς με μικρά παιδιά.

Χωρίς να ισχυρίζεται πως πολλοί γονείς μικρών παιδιών αποφεύγουν να τα περιορίσουν στις οικογενειακές κοινωνικές εξόδους τους, έτσι ώστε να μην ενοχλούν τους γύρω, μια Ελληνίδα μαμά, η οποία τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στο Λονδίνο, παρατήρησε σε μία ελληνική ταβέρνα κάτι που την ενόχλησε πολύ.

“Μόνο στην Ελλάδα έχω νιώσει να είναι τα παιδιά τόσο ανεπιθύμητα” – Το ξέσπασμα της μητέρας

Η Φ. Μ., λοιπόν, βρέθηκε τον περασμένο μήνα για διακοπές στην Ελλάδα με τον σύζυγο και τα δύο μικρά παιδιά της, και κατά την επίσκεψή της σε οικογενειακή επιχείρηση εστίασης “έπεσε πάνω” σε αυτή την ταμπέλα που την έκανε να θυμώσει και να γράψει το παρακάτω, με το οποίο πιστεύουμε, ότι πολλοί θα συμφωνήσετε:

“Μόνο στην Ελλάδα έχω νιώσει να είναι τα παιδιά τόσο ανεπιθύμητα. Έχω ταξιδέψει αρκετά και ουδέποτε έχω συναντήσει τέτοια πινακίδα. Πάντα τα παιδιά είναι ευπρόσδεκτα, ακόμα και στα πιο καλά εστιατόρια με αστέρια Michellin.

Στην Ελλάδα, σε οικογενειακή ταβέρνα βρήκα αυτή την ειδοποίηση. Και σε οικογενειακή επιχείρηση ενοικίασης δωματίων (που ήταν γεμάτα νεαρές οικογένειες), ο μαιτρ του εστιατορίου με αποθάρρυνε από το να καθίσω με το 8 μηνών αγοράκι μου στα τραπέζια μπροστά στη θάλασσα, διότι “με τόσα παιδιά, κάπου έχουμε χάσει το εστιατόριο“…

«Μόνο στην Ελλάδα έχω νιώσει να είναι τα παιδιά τόσο ανεπιθύμητα»: Ελληνίδα μητέρα ξέσπασε για ταμπέλα σε Ελληνική ταβέρνα

Small girl sitting at dining table and eating bacon, eggs and cheese for breakfast.

Δε λέω να τα έχουμε ανεξέλεγκτα και χωρίς τρόπους. Δε λέω να τσιρίζουν μες τα αυτιά του κόσμου συνεχόμενα. Και όντως κάποια μικράκια είναι πιο ατίθασα από άλλα. Αλλά αρκετά πια με την κουλτούρα των γιαγιάδων-babysitter που αφαιρεί τα παιδιά από την κοινωνική ζωή. Είναι δικά σας τα παιδιά, people. Μάθετέ τους τρόπους και πάρτε τα μαζί στην ταβέρνα να χαρούνε λίγο. Προσπαθήστε το λιγάκι.

Η συνέχεια του ξεσπάσματος από την μητέρα: “Όποιος ενοχλείται και ρίχνει αιχμηρές ματιές, ας θυμηθεί ότι κι αυτός ήταν παιδάκι”

Δεν χάλασε ο κόσμος να γεμίσουμε ένα τραπέζι εστιατορίου με μαρκαδόρους και ζωγραφιές προκειμένου να απασχοληθούν και να απολαύσουν μαζί μας. Δεν χάθηκε ο κόσμος να παίξουν και λίγο στο τάμπλετ μισή ώρα. Κι ας φωνάξουν και λιγάκι, παιδιά είναι, όχι ρομπότ.

Όποιος ενοχλείται και ρίχνει αιχμηρές ματιές, ας θυμηθεί ότι κι αυτός ήταν παιδάκι, και τα παιδάκια κλαίνε, γελάνε δυνατά, παθαίνουν tantrums. Δεν πειράζει. Δεν αποτελείται η κοινωνία μόνο από καλοντυμένους ενήλικες και καλοστρωμένα τραπέζια. Είναι και τα παιδιά κομμάτι της και πρέπει να την χαρούν.

Αν δεν τα βγάλουμε εκεί έξω, δε θα μάθουν να φέρονται σωστά, να σέβονται και να απολαμβάνουν μαζί μας.

Τα’πα και ξαλάφρωσα. Βρίστε με τώρα όλοι εσείς που θέλετε ησυχία για να φάτε καλαμαράκι. Θα το δεχτώ.”