Μωράκι με πρόβλημα ακοής ακούει για πρώτη φορά τη φωνή της μαμάς του

by Τόνια Τζαφέρη
Μωράκι με πρόβλημα ακοής ακούει για πρώτη φορά τη φωνή της μαμάς του

Πόση αγάπη και συγκίνηση μπορούν να μεταφέρουν δυο εικόνες και μια ιστορία ζωής; Η απάντηση είναι αμέτρητη… πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν μικρό ήρωα, ο οποίος για πρώτη φορά στην ζωή του καταφέρνει να ακούσει την φωνή της μητέρας του, ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες.

Πολλά από αυτά που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούμε δεδομένα, όπως το ότι έχουμε δύο ποδια και δυο χέρια ή το ότι βλέπουμε και ακούμε, για κάποιους άλλους είναι δώρα που δεν τους δόθηκαν εκ γενετής και πάλεψαν πολύ για να τα αποκτήσουν.

Η ιστορία του μικρού Harrison που διαγνώστηκε με προβλήματα ακοής

Ο μικρός Harrison, για παράδειγμα, διαγνώστηκε με περιορισμένη ικανότητα ακοής μόλις 14 ώρες μετά τη γέννησή του και όταν άκουσε για πρώτη φορά τη φωνή της μητέρας του, έπειτα από ειδική θεραπεία, ο ενθουσιασμός του ήταν μοναδικός!

Μωράκι με πρόβλημα ακοής ακούει για πρώτη φορά τη φωνή της μαμάς του

Η μητέρα του εξομολογήθηκε πως πέρασε αμέτρητα βράδια άυπνη ψάχνοντας να βρει λύση στο πρόβλημα ακοής του γιου της – μέχρι που την βρήκε! Με τη βοήθεια μια μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που ασχολείται με παιδιά που έχουν πρόβλημα στην ακοή και την ομιλία τους, την Telethon Speech and Hearing, ο μικρός της γιος κατάφερε να ακούσει!

Μάλιστα, η στιγμή που άκουσε για πρώτη φορά τη φωνή της μητέρας του χάρη σε ένα σύνολο εμφυτευμάτων ακοής αποτυπώθηκε στον φωτογραφικό φακό και έκανε τον γύρο του διαδικτύου.Η αλλαγή στο πρόσωπο του μικρού είναι τεράστια αφού, ξαφνικά, άρχισε να γελάει και να φαίνεται ενθουσιασμένος.

Μητέρα Harrison : “Ήταν το μεγαλύτερο αίσθημα ανακούφισης, δεν μπορούσα καν να το περιγράψω”

«Μόλις είπα το όνομά του, χαμογέλασε πλατιά!» είπε η μητέρα του. «Ήταν το μεγαλύτερο αίσθημα ανακούφισης, δεν μπορούσα καν να το περιγράψω. Δεν περίμενα τόσο έντονη συναισθηματική αντίδραση από ένα μωράκι 6,5 μηνών… Νομίζω πως βρισκόμουν σε άρνηση σχετικά με την αδυναμία του γιου μου, μέχρι αυτή τη στιγμή. Η ευτυχία που αποτυπώθηκε στο πρόσωπό του ήταν μια μοναδική εμπειρία.»

Ο Harrison ξεκίνησε το πρόγραμμα της Telethon 4 μηνών και σήμερα, που είναι 2 ετών, μπορεί να σχηματίσει προτάσεις και να μιλήσει όπως τα άλλα παιδιά της ηλικίας του.

Προτεινόμενα