«Να Μ’ αγαπάς»: Ποια είναι η γυναίκα πίσω από το πιο όμορφο και ερωτικό ελληνικό τραγούδι

«Να Μ’ αγαπάς»: Ποια είναι η γυναίκα πίσω από το πιο όμορφο και ερωτικό ελληνικό τραγούδι

Παύλος Σιδηρόπουλος: Το «Να Μ’ Αγαπάς» ήταν από τα τραγούδια που τον καθιέρωσαμ

Το «Να Μ’ Αγαπάς» ενδεχομένως να αποτελεί το ωραιότερο ελληνικό τραγούδι αγάπης. Μετά τον Παύλο Σιδηρόπουλο, το κομμάτι τραγουδήθηκε από δεκάδες άλλους τραγουδιστές και συνεχίζει να ταξιδεύει το κοινό του, με τις εικόνες που παρουσιάζει.

Το τραγούδι πρωτοακούστηκε στο φιλμ Ασυμβίβαστος (1979) και έγινε τεράστια επιτυχία με τον Παύλο Σιδηρόπουλο, ο οποίος και πρωταγωνιστούσε και ήταν ένα από τα τραγούδια που τον καθιέρωσαν.

Είναι γραμμένο από τον σκηνοθέτη (και τραγουδοποιό) Ανδρέα Θωμόπουλο, το Πάσχα του 1976, στο σπίτι του Μανούσου Μανουσάκη, στο Χιλιομόδι, γράφει στο ogdoo.gr ο Μανώλης Νταλούκας. Για ποια όμως γράφτηκε; Ο Ανδρέας αποκαλύπτει…

«Το έγραψα, φουλ ερωτευμένος με την Ηρώ, για να την πείσω να με παντρευτεί. Το 1976, ήμουν για Πάσχα, με μια μεγάλη παρέα, στο σπίτι του Μανούσου, στο Χιλιομόδι Κορίνθου. Η Ηρώ, δεν ήταν εκεί, έκανε Πάσχα με τους δικούς της, αφού μόλις την είχα γνωρίσει. Εγώ, απομονωμένος με μια κιθάρα, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο, ακόμη και την Κυριακή του Πάσχα, ετοίμαζα το τραγούδι, για την Ηρώ… Αργότερα, όταν το ολοκλήρωσα, την πήρα τηλέφωνο, και το έπαιξα».

«Να Μ’ αγαπάς»: Ποια είναι η γυναίκα πίσω από το πιο όμορφο και ερωτικό ελληνικό τραγούδι

Ο σκηνοθέτης, τραγουδοποιός και δημιουργός του «Να Μ’ Αγαπάς», Ανδρέας Θωμόπουλος, σε ομιλία του στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, ΣΧΟΛΕΙΟ.

Το «Να Μ’ Αγαπάς», συγκίνησε την Ηρώ, η οποία δέχτηκε την πρόταση γάμου. Έτσι παντρεύτηκε τον Ανδρέα, και από τότε είναι μαζί και πολύ αγαπημένοι.

Ακούστε το δημοφιλές κομμάτι του Παύλου Σιδηρόπουλου

Προτεινόμενα