Νέα συσκευή για απώλεια βάρους εμποδίζει το στόμα να ανοίγει πάνω από 2 χιλιοστά

Μια συσκευή που κατασκευάστηκε στην Νέα Ζηλανδία

Απίστευτο και όμως αληθινό, το γεγονός πως κάποιοι άνθρωποι θα δεχτούν στο στόμα τους, μια συσκευή, η οποία τους εμποδίζει να ανοίξουν το στόμα τους πάνω από 2 χιλιοστά.

Πιο αναλυτικά πρόκειται για μια ειδική συσκευή απώλειας βάρους, που εμποδίζει το άνοιγμα του στόματος για περισσότερο από 2 χιλιοστά και έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Η συσκευή χρησιμοποιεί μαγνήτες για να εμποδίσει τους ανθρώπους να ανοίξουν το στόμα τους αρκετά ώστε να καταναλώνουν στερεά τρόφιμα .

Αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Otago στη Νέα Ζηλανδία και επιστήμονες από το Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και μπορεί να τοποθετηθεί από οδοντίατρους και να χρησιμοποιεί μαγνητικά εξαρτήματα που επί της ουσίας “ασφαλίζουν” το στόμα.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη συσκευή έχει επικριθεί στο διαδίκτυο, με πολλούς χρήστες να κάνουν λόγο για μεσαιωνική συσκευή βασανιστηρίων.

Το Πανεπιστήμιο του Otago έγραψε στο Twitter ότι αυτό το μικρό μηχάνημα αποτελεί πρωτοποριακή συσκευή στον τομέα της απώλειας βάρους «προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παγκόσμιας επιδημίας παχυσαρκίας: μια ενδοστοματική συσκευή που περιορίζει ένα άτομο σε μία διατροφή με υγρά».

Η συσκευή κατά της παχυσαρκίας “DentalSlim Diet Control”

Η συσκευή ονομάζεται DentalSlim Diet Control και επιτρέπει στους χρήστες της να ανοίγουν το στόμα τους σε πλάτος μόνο 2 χιλιοστών.

Αρχικά,  δοκιμάστηκε σε επτά υγιείς παχύσαρκες γυναίκες από το Dunedin της Νέας Ζηλανδίας για δύο εβδομάδες, στις οποίες δόθηκε δίαιτα με υγρά χαμηλή σε θερμίδες.

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο British Dental Journal ανέφερε ότι η ομάδα των γυναικών έχασε μια μέση ποσότητα 6,36 κιλών, περίπου δηλαδή το 5,1% του σωματικού τους βάρους.

Ωστόσο, οι συμμετέχουσες παραπονέθηκαν ότι η συσκευή ήταν δύσκολη στη χρήση και προκαλούσε δυσφορία κατά την ομιλία. Επίσης, είπαν ότι ένιωθαν ένταση και ότι «η ζωή γενικά ήταν λιγότερο ικανοποιητική».

Μία συμμετέχουσα δεν ακολούθησε τους κανόνες και αντ’ αυτού κατανάλωσε τρόφιμα που δεν έπρεπε, για παράδειγμα κατανάλωνε σοκολάτα που είχε προηγουμένως λιώσει.

Ο καθηγητής Paul Brunton από το Πανεπιστήμιο του Otago είπε ότι το κύριο εμπόδιο, που σταμάτησε την απώλεια βάρους ήταν η «συμμόρφωση». Πρόσθεσε, ότι η συσκευή βοήθησε στο να δημιουργηθούν νέες συνήθειες».

Πρόκειται για μια εναλλακτική ”λύση” στις χειρουργικές επεμβάσεις

«Είναι μια μη επεμβατική, αναστρέψιμη, οικονομική και ελκυστική εναλλακτική λύση έναντι των χειρουργικών επεμβάσεων» πρόσθεσε.

Το DentalSlim Diet Control δέχτηκε ωστόσο, έντονη κριτική με χρήστες του Twitter να γράφουν πως «Δεν χρειάζεστε αυτήν τη συσκευή βασανιστηρίων για να κάνετε μια δίαιτα καταναλώνοντας υγρά».

Το Πανεπιστήμιο του Otago διευκρίνισε πως η συσκευή στοχεύει να βοηθήσει άτομα που πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση αλλά δεν μπορούν, προτού χάσουν κάποιο βάρος.

Η ερευνητική ομάδα πίσω από το προϊόν περιελάμβανε τον Δρ Jonathan Bodansky του Leeds και τον Δρ Richard Hall του συμβούλου RMH στο Leeds.

Related posts

Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση στη Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Στην εντατική ο αγαπημένος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Η κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή

Η απόλυτη έκπληξη: Ποιο κόμμα κατεβάζει υποψήφιο τον Παλαιοχριστιανό