Νένα Χρονοπούλου: «Έχω δει σημάδια κακοποίησης στο παιδί μου. Το πήρα το παιδί από εκείνο το κέντρο»

Νένα Χρονοπούλου: Μιλάει ανοιχτά για κέντρα αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία

Σοκ έχουν προκαλέσει οι εικόνες από κέντρα αποκατάστασης ατόμων με αναπηρία, όπου τα περιστατικά βίας δεν λείπουν και γίνονται όλο και περισσότερα προκαλώντας φρίκη!

Η Νένα Χρονοπούλου μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τα περιστατικά κακοποιήσεων σε ιδρύματα με ΑΜΕΑ. Η ίδια είναι μητέρα ενός 17χρονου παιδιού με ειδικές ικανότητες και είναι ιδιαίτερα ενεργή στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ μαζί με τον σύζυγό της με τον οποίο έχουν δημιουργήσει ένα υποστηρικτικό δίκτυο για αυτά τα άτομα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Νένα Χρονοπούλου για κέντρο αποκατάστασης

«Πονέσαμε όλοι, αγανακτήσαμε και ντραπήκαμε, κλονιστήκαμε. Πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία λειτουργίας αυτών των κέντρων» είπε για το επίμαχο βίντεο κακοποίησης αυτιστικού ατόμου σε ίδρυμα που ήρθε πρόσφατα στο φως.

Κατήγγειλε ότι και ο γιος της έχει πέσει θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς σε ίδρυμα. «Έχει περάσει και από καλά κέντρα και από κακά. Έχω δει τον Χρήστο ταλαιπωρήμενο, έχω δει σημάδια επάνω του, το πήρα το παιδί από εκείνο το κέντρο αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Έχει αλλάξει χαρακτήρα, έκανε 5 χρόνια να συνέλθει όταν πήγαινε σε ένα κέντρο όπου ποιος ξέρει τι έβλεπε.

Ο Χρηστάκης με έβαλε σε έναν δρόμο που είναι ευλογημένος.

Related posts

Απαρηγόρητος ο Γιάννης Καλλιάνος, ετοιμάζεται να φέρει τα πάνω κάτω – «Θα κινηθώ σκληρά»

«Θαúμα» σήμερα μετά από έναν μήνα για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σκοτώθηκε γνωστός επιχειρηματίας μόλις 35 χρόνων