Νίκησαν τη δυσλεξία: 6 διάσημα που μίλησαν δημόσια για το πρόβλημά τους

by Τόνια Τζαφέρη

Διάσημοι με δυσλεξία: 6 περιπτώσεις που την “νίκησαν”

Διάσημοι με δυσλεξία: Δεν είναι πλέον ταμπού. Ολοένα και περισσότεροι απελευθερώνονται μιλώντας ανοιχτά για θέματα που τους έχουν δυσκολέψει. Από το πιο μικρό, έως το πιο μεγάλο. Ένα από αυτά τα θέματα, είναι και η δυσλεξία. Και σε αυτήν την ανάρτηση, θα γνωρίσουμε τους διάσημους που έχουν μιλήσει ανοιχτά γι’ αυτό το θέμα.

Διάσημοι Έλληνες με δυσλεξία μιλούν ανοιχτά τόσο για το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν στο παρελθόν. Αλλά και με ποιο τρόπο κατάφεραν να το ξεπεράσουν.

Πάνος Μουζουράκης

Διάσημοι με δυσλεξία: 6 περιπτώσεις που την "νίκησαν"

Σε συνέντευξή του στην web εκπομπή «Με τα Μ και με τα Σ» είχε αποκαλύψει ο τραγουδιστής, ηθοποιός και coach του “The Voice” ότι έχει δυσλεξία.

«Επειδή είμαι δυσλεκτικός δεν διαβάζω πολλά πράγματα, μόνο τους τίτλους. Στο σχολείο ήταν ένας συνδυασμός μυωπίας, δυσλεξίας, τελευταίου θρανίου και απόσπασης προσοχής, οπότε η δυσλεξία με δυσκόλευε πάρα πολύ στην ανάγνωση», σημείωσε ο Πάνος Μουζουράκης.

Αλέξης Γεωργούλης

Διάσημοι με δυσλεξία: 6 περιπτώσεις που την "νίκησαν"

«Η ομιλία που έγινε viral δεν ήταν επίσημη. Αυτοσχεδίαζα εκείνη τη στιγμή και κάποιοι το συνδύασαν με τη δυσλεξία που έχω. Αυτό που με πείραξε περισσότερο είναι ότι το περιστατικό συνδυάστηκε με τη δυσλεξία και ήταν σαν να χλευάζει τους συγκεκριμένους ανθρώπους», είχε πει τότε στο Πρωινό ο Αλέξης Γεωργούλης.

Κατερίνα Μονογυιού

Διάσημοι με δυσλεξία: 6 περιπτώσεις που την "νίκησαν"

Εκλέχθηκε βουλευτής μόλις στα 36 της χρόνια. Έμελλε να προσθέσει και μία σοκαριστική εμπειρί. Όταν σχολιάστηκε εντόνως ο τρόπος που διάβασε συλλαβιστά μια ομιλία της. Η Κατερίνα Μονογυιού είναι δυσλεκτική αλλά κανείς δεν το ήξερε ως τότε.

«Δυσκολεύτηκα να διαβάσω επειδή αποσπάστηκε η προσοχή μου, γιατί έχω και διάσπαση προσοχής. Από πίσω μου μιλούσαν, όχι δυνατά, απλά εμένα με έκανε να μην μπορώ να συγκεντρωθώ στο κείμενο», είχε αναφέρει στο “The Tonight Show” η βουλευτής.

Η συνέχεια της λίστας με τους διάσημους με δυσλεξία

«Η άγνοια συχνά μετατρέπει τα μεγάλα πλεονεκτήματα σε μειονεκτήματα. Όπως συμβαίνει με τη δυσλεξία, που είναι το κοινό χαρακτηριστικό διάσημων εφευρετών, καλλιτεχνών, αθλητών και ηγετών. Μιλάω δημοσίως για τη δυσλεξία μου για να ευαισθητοποιηθούν και να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας, ώστε να νιώθουν υπερήφανοι για τα δυσλεξικά παιδιά τους. Θέλω με το παράδειγμά μου να παροτρύνω και άλλους να μιλήσουν δημοσίως για το πρόβλημά τους. Στόχος μου η αυτοαποδοχή και η ευτυχία των δυσλεξικών» – Κατερίνα Μονογυιού.

Ζενεβιέβ Μαζαρί

Νίκησαν τη δυσλεξία: 6 διάσημα που μίλησαν δημόσια για το πρόβλημά τους

Η νέα κριτής του GNTM έχει παραδεχτεί ότι χρειάστηκε πολλή δουλειά και αρκετές λογοθεραπείες για να μπορεί να εκφράζεται. Δήλωσε «βαθιά δυσλεκτική» και έδωσε ανοιχτά τις απαραίτητες διευκρινίσεις στην κάμερα της εκπομπής του Star «Στη φωλιά των Κου Κου».

Σπύρος Γιαννιώτης

Διάσημοι με δυσλεξία: 6 περιπτώσεις που την "νίκησαν"

Ο αργυρός Ολυμπιονίκης της κολύμβησης στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θαλάσσης είχε μιλήσει για την δυσλεξία σε ανάρτησή του το 2018. Ο Σπύρος Γιαννιώτης μιλούσε για την πρώτη του ημέρα στο σχολείο που πάντα ήταν δυσάρεστη για εκείνον. Είχε παρακινηθεί να μιλήσει από την εξομολόγηση που είχε κάνει τότε ως δυσλεξικός ο chef Jamie Oliver.

«Αυτή την σκηνή δεν θα την ξεχάσω ποτέ, να κυλάει το δάκρυ στο βιβλίο και να προσπαθώ να διαβάσω, και τα μάτια μου θολά. Να θέλω να είμαι καλός μαθητής και να μην μπορώ.

Σάκης Ρουβάς

Διάσημοι με δυσλεξία: 6 περιπτώσεις που την "νίκησαν"

Σάκης Ρουβάς πρόσφατα παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» και μεταξύ άλλων μοιράστηκε τις οδυνηρές του αναμνήσεις από την εποχή που βίωσε τον σχολικό εκφοβισμό. Ο Σάκης Ρουβάς είχε δυσλεξία και ως δυσλεκτικός ζούσε μία κόλαση στο σχολείο. Εγώ ήμουν βαριά δυσλεκτικός. Τότε δεν μιλούσε κανείς για δυσλεξία και έπεφτε πολύ ξύλο. Ξύλο με χάρακα μέχρι τη ΣΤ΄ Δημοτικού. Πιο οδυνηρό ήταν το τράβηγμα του δασκάλου από τη φαβορίτα», είπε ο Σάκης Ρουβάς.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα