Νίκος Ανδρουλάκης: Η βαθιά πίστη του και η στενή σχέση του με την εκκλησία

Νίκος Ανδρουλάκης: Πτυχές που δεν γνωρίζαμε για την ζωή του

Ο νέος αρχηγός κόμματος του ΚΙΝΑΛ ναι μεν ήταν το δεξί χέρι της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, ωστόσο είναι ελάχιστες οι πληροφορίες που γνωρίζουμε για τον ίδιο. Τον τελευταίο καιρό, μιας και βρίσκεται στο προσκήνιο, όλο και περισσότερα γεγονότα της ζωής του, έρχονται στην επιφάνεια με ένα από αυτά… να είναι η στενή σχέση του με την θρησκεία.

Ανατράφηκε σε μια οικογένεια θρησκευόμενη με την μητέρα του να πρωτοστατεί στην χριστιανική ανατροφή του στο χωριό Αρκαλοχώρι Ηρακλείου της Κρήτης.

Εκεί στο χωριό, ο Νίκος από μικρό παιδί μερικές φορές διακονούσε ως παπαδάκι στην εκκλησια, όταν μπορούσε, καθώς ήταν άριστος μαθητής και μελετούσε πολλές ώρες.

Διατηρεί στενές σχέσεις με μητροπολίτες, Ιερείς και παράγοντες της εκκλησίας και σε αυτό καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η μητέρα του που τον μεγάλωσε με χριστιανικές αρχές και αξίες που τον ακολουθούν έως σήμερα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης γεννήθηκε Φεβρουάριο του 1979 και σπούδασε πολιτικός μηχανικός

Σήμερα είναι Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας Σοσιαλιστών & Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ταυτόχρονα είναι ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ και είναι ο νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

Ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης, κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με την κατεδάφιση του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου στην Χειμάρα, από τις αλβανικές αρχές αλλά και τις προκλητικές δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού κ. Ράμα, έχοντας υπόψη πως «ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας είναι βασικό κριτήριο ένταξης στην Ευρωπαϊκη Ένωση».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ανδρουλάκης ρωτά επίσης τηςν Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «σε τι κινήσεις θα προβεί για να διασφαλιστεί η θρησκευτική ελευθερία των Ορθοδόξων Χριστιανών στην Αλβανία καθώς και η ανακατασκευή του Ναού που παρανόμως κατεδαφίστηκε»

Αναλυτικά το επίσημο κείμενο της ερώτησης του Νίκου Ανδρουλάκη:

“Στις 04:00 το πρωί της 26ης Αυγούστου κατεδαφίστηκε από τις Αλβανικές Αρχές ο Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου στους Δρυάδες της Χειμάρας. Η κατεδάφιση έρχεται σε συνέχεια επεισοδίων στην περιοχή.

Η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας καταδίκασε σκληρά αυτά τα γεγονότα, «που θίγουν την περιουσία και την ελευθερία της θρησκευτικής πίστεως» και ζήτησε από την Αλβανική Κυβέρνηση να αναλάβει τις νομικές ευθύνες που απορρέουν από το Νόμο αρ. 10057/22.01.2009 «Για την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ του Υπουργικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας» που εγγυάται το άθικτο (απαραβίαστο) των χωρών λατρείας και την προστασία τους από το κράτος.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες εξομάλυνσης από τους πιστούς της κατεδάφισης, προηγήθηκαν οι προκλητικές δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού κ. Ράμα ο οποίος δήλωσε ότι «είναι για γέλια και για κλάματα που ένα οικοδόμημα σαν γκαράζ το ονομάζουν εκκλησία».

Έχοντας υπόψη ότι:

-Η Αλβανία είναι χώρα υπό ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση

-Ότι ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας είναι βασικό κριτήριο στην διαδικασία ένταξης

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Γνωρίζει το γεγονός;

Σε τι κινήσεις θα προβεί για να διασφαλιστεί η θρησκευτική ελευθερία των Ορθοδόξων Χριστιανών στην Αλβανία καθώς και η ανακατασκευή του Ναού που παρανόμως κατεδαφίστηκε;”

Related posts

Χαρούμενα νέα για τον Σνούπι: Νέα ζωή για τον σκύλο «χάτσικο» που περίμενε το νεκρό αφεντικό του στα Χανιά

Θλίψη στο Ηράκλειο: Θρήνος για τον ξαφνικό θάνατο του 48χρονου Γιάννη Χαμαλάκη, αφήνει πίσω του δύο παιδιά

Σαν σήμερα εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος: 15 χρόνια χωρίς τον Ιεράρχη που άγγιξε τις καρδιές των ανθρώπων

Ασύλληπτη τραγωδία: Έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο σπίτι του και τον βρήκε η ανήλικη κόρη του

«Για πάντα μαζί. Θα είσαι εδώ για πάντα»: Πέθανε ο Νίκος Λιόλιος από τα Χανιά, αφήνει πίσω του ένα παιδί

Έκανε το όνειρο του πραγματικότητα: Το πρωί δούλευε και το απόγευμα διάβαζε ο Νίκος Γραμμόζης που πέρασε στην Ιατρική Σχολή

Για τις δύσκολες στιγμές: Προσευχή στην Παναγία την Γιάτρισσα

Ασύλληπτη τραγωδία: Τροχαίο για 24χρονη, έτρεχε για να προλάβει την ετοιμοθάνατη μητέρα της

Σοφά λόγια από τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο: «Μη φοβάστε Μια μπόρα είναι! Λίγο θα κρατήσουν τα δύσκολα χρόνια και»