Νίκος Κουρής: «Είμαι διαβητικός 35 χρόνια – Έχει δυσκολίες και χρειάζεται να το παλεύεις»

Νίκος Κουρής: Η αποκάλυψη για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο αγαπημένος ηθοποιός παραχώρησε μια συγκλονιστική συνέντευξη πριν καιρό στην Σίσσυ Χρηστίδου. Ο Νίκος Κουρής μιλάει ανοιχτά για τον διαβήτη και στην μάχη που δίνει καθημερινά.

«H επιτυχία της παράστασης οφείλεται στο ότι το έργο είναι σπουδαίο. Ο θεατής δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό. Για μένα είναι σαν Ευριπίδης. Είναι μια τραγωδία σε ένα σπίτι. Δεν είναι ένα μελόδραμα. Δεν μένει τίποτα όρθιο και όλα βγαίνουν στην επιφάνεια. Είναι ένα έργο για όλους μας, για τη σύγχρονη κοινωνία», ανέφερε για το έργο.

Στη συνέχεια, σε ερώτηση που του έγινε για τον σταθμό της ζωής του και τι ήταν αυτό που τον έκανε να αλλάξει αποκάλυψε: «Η αλλαγή έγινε σταδιακά. Ήταν ο ερχομός του παιδιού μου, η ηλικία, κάποιες αποφάσεις που πήρα λόγω του διαβήτη που είχα».

«Έχει πρακτικές δυσκολίες»

Στο σημείο αυτό, εξομολογήθηκε ότι είναι 35 χρόνια διαβητικός και αναφέρθηκε στην μάχη που δίνει καθημερινά.

«Ο διαβήτης είναι ένας προσωπικός αγώνας. Όποιος το παλεύει μπορεί να κάνει τα πάντα. Όποιος σταματήσει να το παλεύει τελείωσαν όλα. Έχει πρακτικές δυσκολίες και πρέπει να βρεις τρόπο να ονειρεύεσαι», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολο να είσαι λειτουργικός λόγω του σκαμπανεβάσματος του ζαχάρου. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός».

Νίκος Κουρής: Ο καθημερινός αγώνας με τον διαβήτη

«Δεν ζηλεύω»

«Εξαιτίας του διαβήτη έχω απορρίψει την ευχαρίστηση του φαγητού. Η πίτσα για παράδειγμα για μένα δεν υπάρχει, όπως και το αλεύρι. Έχω κόψει πολλά πράγματα», συμπλήρωσε.

«Στο σπίτι έχουμε τα πάντα αλλά εγώ δεν πρέπει να τα τρώω. Δεν ζηλεύω, ούτε θέλω ο άλλος να αισθάνεται άσχημα επειδή το τρώει μπροστά μου. Ξέρω τι μου κάνει κακό και το αποφεύγω και τρώω όσα μου κάνουν καλό», ξεκαθάρισε.

Ο Νίκος Κουρής παρουσιάζει και το τηλεπαιχνίδι γνώσεων «Δες και Βρες», στην ΕΡΤ.

«Μου αρέσει η παρουσίαση, έχει πλάκα. Η πρόταση μου έγινε σε μια στιγμή που «κουνιόντουσαν» όλα. Ήταν πολύ ευτυχή η συγκυρία. Απέδειξα πράγματα για μένα», κατέληξε.

Related posts

Τεράστια «Βóμβα» στην Ελληνική Showbiz με τον «Σασμό» – Διάσημοι ηθοποιοί της σειράς ζευγάρι και στη ζωή

Ασταμάτητος ο Παλαιοχριστιανός: Έκανε κίνηση-ματ και ετοιμάζεται να φέρει τα πάνω-κάτω στην Ελλάδα

Επıχειρηματίας, φίλος του Χάρι και της Μέγκαν: «Λuπάμαι που η Κέιτ έχει καpκiνο αλλά το παλάτı είπε αυτό το ψέμα»