Νοσηλευτές σε ΜΕΘ χορεύουν τα «Χριστούγεννα» της Γαρμπή και στέλνουν μήνυμα αγάπης

by Τόνια Τζαφέρη
Νοσηλευτές σε ΜΕΘ χορεύουν τα «Χριστούγεννα» της Γαρμπή και στέλνουν μήνυμα αγάπης

Νοσηλευτές: «Μετά από αμέτρητες βάρδιες και κούραση! Με πολύ πολύ πολύ αγάπη από εμάς για εσάς Χριστούγεννα με υγεία σε όλους!».

Ένα ιδιαίτερο και πολύ αισιόδοξο βίντεο μας χάρισαν οι νοσηλευτές από τα νοσοκομεία covid, όπου προσπαθούν να περάσουν ένα όμορφο μήνυμα, γεμάτο αισιοδοξία και γιορτινή διάθεση.

Οι νοσηλευτές στις ΜΕΘ των νοσοκομείων δίνουν καθημερινή μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τους ασθενείς τους και να τους στηρίξουν.

Όμως μία ομάδα νοσηλευτών της μονάδας εντατικής θεραπείας στο Ιόνιο Θεραπευτήριο, επέλεξαν έναν διαφορετικό τρόπο για να αποσυμπιεστούν μετά τη λήξη της βάρδιας και να γιορτάσουν την έναρξη της εορταστικής περιόδου. Δημιούργησαν ένα χορευτικό για να ευχηθούν καλά Χριστούγεννα στους ασθενείς αλλά και τους φίλους τους και το ανέβασαν στο διαδίκτυο.

Νοσηλευτές σε ΜΕΘ χορεύουν τα «Χριστούγεννα» της Γαρμπή και στέλνουν μήνυμα αγάπης

«Μετά από αμέτρητες βάρδιες και κούραση! Με πολύ πολύ πολύ αγάπη από εμάς για εσάς Χριστούγεννα με υγεία σε όλους!!!!!!!».

Το βίντεο με τον χριστουγεννιάτικο χορό των νοσηλευτών

Εμπνευστής αυτού του χριστουγεννιάτικου χορευτικού είναι ο Πάρης Νάγκουαλ, νοσηλευτής προιστάμενος της ΜΕΘ στο Ιόνιο Θεραπευτήριο, αλλά και δεινός χορευτής. Μάλιστα είναι ένας από τους λίγους χορευτές στη χώρα που συνδυάζει τη γυμναστική με τσιφτετέλια, σπάσιμο πιάτων και … γαρύφαλλα. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε τον έχουν καλέσει και αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές.

Αυτό που δεν ήταν ευρέως γνωστό είναι η ιδιότητα του νοσηλευτή και μάλιστα σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Ο ίδιος μέσα απο ανάρτηση του στο Facebok είχε περιγράψει πως είναι να εργάζεσαι σε μονάδα εντατικής θεραπείας την περιόδο της πανδημίας που χτυπά τον πλανήτη. Αν και στο συγκεκριμένο θεραπευτήριο η ΜΕΘ είναι non covid η πίεση έχει μεγαλώσει καθώς σε τέτοιες μοναδες μεταφέρονται τα non covid περιστατικά, για νοσηλεία.

Οι δηλώσεις του νοσηλευτή Πάρη Νάγκουαλ

Ο ίδιος σε παλαιότερη ανάρτηση του είχε αποκαλύψει την λιγότερο γνωστή ιδιότητα του καθώς αναφέρε το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρεται ένας προϊστάμενος μονάδας εντατικής θεραπείας στους συναδέλφους τους. Χαρακτηριστικά είχε πει:

“Γεια σας. Καλησπέρα είμαι ο Πάρης Νάγκουαλ. Νομίζω ότι τα έχουμε ξαναπεί χιλιάδες φορές. Ελπίζω να είστε όλοι καλά και η αλήθεια είναι σήμερα, ότι θέλω να κάνω ένα βίντεο τελείως διαφορετικό από αυτά που έχω κάνει. Ώστε να μάθει κάποιος ο οποίος μπορεί να μη γνωρίζει τη δεύτερη ειδικότητα μου. Είμαι λοιπόν και ιεραρχικά ένας προϊστάμενος, σε μία μονάδα εντατικής θεραπείας. Ακούγοντας λοιπόν τα τελευταία χρόνια το πώς μπορείς να ασκήσεις το “προϊσταμενιλίκι” σου και να κάνεις bullying, αλλά και να είσαι πολύ κάφρος στο προσωπικό σου, θα θελα σήμερα λοιπόν δεν το ξέρουν τα παιδιά έξω να καταλάβετε ακόμα και εδω τι προϊστάμενος είμαι που με αγαπάνε”.

Φυσικά οι συνάδελφοί του εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για τον Πάρη Νάγκουαλ η “Παρούμπα”.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι το βίντεο με το Χριστουγεννιάτικο τραγούδι σε εκτέλεση της Καίτης Γαρμπή, έγινε viral και σε λιγότερο από 48 ώρες έχει μαζέψει στο facebook 42 χιλιάδες Likes και περίπου 2500 σχόλια.

Προτεινόμενα