Νουρσέτ: Ο κρεοπώλης που ξεκίνησε από την Τουρκία, το βίντεο που τον έκανε διάσημο, τα εκατομμύρια στα χέρια του και τα 9 παιδιά

Νουρσέτ: Το ξεκίνημα της επαγγελματικής του πορείας και ο δρόμος προς την κορυφή

Ο Νουσρέτ Γκόκτσε, ή Salt Bae, όπως έγινε ευρύτερα γνωστό εξαιτίας του ιδιαίτερου τρόπου που αλάτιζε το κρέας. Γεννήθηκε στην Τουρκία, έγινε χασάπης και σήμερα έχει στην κατοχή του 17 εστιατόρια.

«Στην Τουρκία, το να είσαι χασάπης, είναι επάγγελμα χαμηλής κοινωνικής τάξης, υποτιμητικό. Τώρα, χάρη σε μένα, όλα τα παιδιά εκεί θέλουν να γίνουν χασάπηδες», είχε πει ίδιος στους New York Times.

Ο πάμπλουτος σήμερα σεφ έχει επιδείξει σημαντικό φιλανθρωπικό έργο, καθώς έχει χτίσει ένα σχολείο στο Ερζερούμ. Ο πατέρας του εργαζόταν σε ορυχεία και τα οικονομικά της οικογένειάς του τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει το σχολείο όταν ήταν 10 χρόνων, για να δουλέψει.

Στα 13 του εργάστηκε ως μαθητευόμενος χασάπης σε κρεοπωλείο στο Καντίκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, ενώ λίγα χρόνια αργότερα μετακόμισε στο Μπουένος Άιρες, με αποστολή να μάθει περισσότερα για το κρέας.

Από το 2007 έως το 2010 εργάστηκε σε εστιατόρια προκειμένου να αποκτήσει εμπειρία ως μάγειρας και εστιάτορας και ονειρευόταν να γίνει σεφ στις ΗΠΑ.

Το 2010, σε ηλικία 27 ετών, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, ανοίγοντας το πρώτο του ψητοπωλείο Nusr-Et στη γειτονιά Etiler της Κωνσταντινούπολης, με μόλις οκτώ τραπέζια και 10 υπαλλήλους.

Αφού γνώρισε τον Τούρκο επιχειρηματία Ferit Sahenk, ο οποίος εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ με το γεύμα του στο εστιατόριο, που προσφέρθηκε να επενδύσει, ο Νουσρέτ άνοιξε καταστήματα στη Μέση Ανατολή.

Το όνομα της αλυσίδας εστιατορίων του (Nusr-Et) προέρχεται από το δικό του όνομα και τη λέξη «Et», που σημαίνει «κρέας» στα τουρκικά.

Νουσρέτ: Πως ξεκίνησε και πως διαδόθηκε φήμη του

Τα πιάτα που σερβίρονται στα εστιατόριά του έχουν λάβει ανάμεικτες κριτικές και έχουν περιγραφεί ως «πανάκριβα». Τα βίντεό του, στα οποία επιδεικνύει την ικανότητά του με τα μαχαίρια ή κάνει γυμνόστηθος γυμναστική, παίρνουν χιλιάδες likes, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τον σταματούν 1.000 θαυμαστές την ημέρα.

Ο Salt Bae έχει συγκεντρώσει πάνω από 38.000.000 followers στο Instagram από τότε που έγινε viral στα social media, το 2017, για τον ιδιαίτερο τρόπο που αλατίζει τα κρέατα.

Συγκεκριμένα, έγινε ευρύτερα γνωστός από ένα viral βίντεο, με τίτλο «Ottoman Video», το οποίο δημοσιεύθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2017, στο λογαριασμό του εστιατορίου του στο Twitter. Λόγω της δημοφιλίας που απέκτησε από το βίντεο, η επιχείρηση και το πελατολόγιό του εκτοξεύθηκαν.

Το 2019 ο διάσημος Τούρκος σεφ ξόδεψε 36 εκατομμύρια λίρες στο περίφημο παλάτι Macka στην περιοχή Sisli της Κωνσταντινούπολης.

Αφού πέρασε δύο χρόνια διοικώντας τα εστιατόρια του σε όλο τον κόσμο, ο Νουσρέτ ανακοίνωσε ότι ήθελε να περάσει περισσότερο χρόνο στην τουρκική πόλη και μετακόμισε σε ένα διαμέρισμα στο παλάτι, το οποίο κάποτε ανήκε στον θεατρικό συγγραφέα του 20ού αιώνα Αμπντουλχάκ Χαμίντ Ταρχά, γνωστό στην Τουρκία ως ο Μεγάλος Ποιητής.

Μάλιστα, ο δημοφιλής σεφ διατηρεί σπίτια στις ΗΠΑ ενώ έχει και  δικό του τζετ με το οποίο μετακινείται μεταξύ των εστιατορίων του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τουρκία και στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Παράλληλα, αρκετοί διάσημοι, που επισκέπτονται τα εστιατόρια του επιχειρηματία δεν διστάζουν να το δημοσιεύσουν, βγάζοντας μάλιστα και φωτογραφίες μαζί του.

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν δειπνήσει στα εστιατόριά του είναι ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η οικογένεια Μπέκαμ, ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Μεζούτ Εζίλ, αλλά και ο Αντώνης Ρέμος.

Νουσρέτ: Τα 9 «παιδιά» του διάσημου Τούρκου σεφ

Παρά το γεγονός ότι περιτριγυρίζεται από όμορφες γυναίκες σε πολλές από τις αναρτήσεις του πέπλο μυστηρίου καλύπτει την ερωτική ζωή του Τούρκου σεφ.

«Είμαι τόσο συγκεντρωμένος στο κρέας που δεν μπορώ να δω γυναίκα ή τίποτα. Δεν έχω χρόνο για σύντροφο», είχε δηλώσει ο διάσημος κρεοπώλης.

Πρόσφατα, ο ίδιος δημοσίευσε μια φωτογραφία του, στην οποία απεικονίζεται μαζί με εννέα παιδιά, ενώ στη λεζάντα έγραψε: «Ο άνθρωπος που δεν περνά χρόνο με την οικογένειά του δεν είναι πραγματικός άντρας».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η φωτογραφία έκανε τους θαυμαστές του να πιστέψουν ότι τα παιδιά ήταν δικά του.

Νουσρέτ: Μπριζόλες από χρυσάφι

Τα πασπαλισμένα με βρώσιμο χρυσό κρέατα, κοστίζουν μια περιουσία.

Στο καινούριο του εστιατόριο στο Λονδίνο, μπορεί κανείς να απολαύσει μια μπριζόλα Golden Giant Tomahwak για 1.450 λίρες, ένα Golden Giant Striplion για 1.350 λίρες και Golden Kafes για 500 λίρες. Με άλλα λόγια, τα πληρώνει κανείς στην κυριολεξία… χρυσά.

Οι μπριζόλες με φύλλο χρυσού έχουν γίνει viral εδώ και λίγα χρόνια, από τότε που ξεκίνησε να τις παρουσιάζει στο μαγαζί του στο Ντουμπάι.

Όταν η δημοσιογράφος της Daily Mail, Γιαν Μόιρ, τον ρώτησε ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του, εκείνος απάντησε: «Το μυστικό της επιτυχίας μου είναι ότι δουλεύω 20 ώρες κάθε μέρα».

Related posts

3 ζώδια που έχουν την έκτη αίσθηση – Η διαίσθησή τους είναι τpoμακτική, καταλαβαίνουν τα πάντα

Είναι 20 χρόνια μαζί, έχουν 1 κόρη: Η άγνωστη κοúκλα σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ζει μακριά από τη δημοσιóτητα

Δάκρυα και στεναχώρια: Κορόμυλο το δάκρυ για αυτά τα 3 ζώδια που μπορεί να χωρίσουν το 2024