Νόβακ Τζόκοβιτς: «Είμαι υπέρμαχος της ελευθερίας, να σεβαστούν την απόφασή μου»

Νόβακ Τζόκοβιτς: Τι είπε για το ενδεχόμενο να συμμετέχει στο US Open

Τα όσα είχαν συμβεί με τον γνωστό τενίστα και τον αποκλεισμό του από το US Open, ειχαν προκαλεσει το παγκοσμιο ενδιαφέρον. Αυτην την φορά, ο Τζόκοβιτς μεσα απο τις δηλωσεις του, θελει και παλι να συμμετέχει σοτν διαγωνισμό ακομη και ανεμβολιαστος.

Ο Σέρβος τενίστας δήλωσε για το ενδεχόμενο να μην του επιτραπεί να αγωνιστεί στο US Open, αλλά και το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Αυστραλία. Ο Τζόκοβιτς έδωσε το «παρών» σε εγκαίνια γηπέδου τένις στη Βοσνία / Ερζεγοβίνη και αναφέρθηκε στην περιπέτεια που είχε στην Αυστραλία, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα ήθελε να γίνει κάτι ανάλογο στη Νέα Υόρκη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, στη χώρα μπορούν να εισέλθουν μόνο όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν λάβει κάποια εξαίρεση ο «Νόλε» θα απουσιάσει από το US Open. Επίσης, οι νόμοι της Αυστραλίας επιβάλουν για όσους έχουν απελαθεί ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα για τα επόμενα τρία χρόνια!

Ο Τζόκοβιτς επεσήμανε ότι θα σεβαστεί κάθε απόφαση και ζήτησε να κάνουν το ίδιο κι οι υπόλοιποι, όσον αφορά στις αποφάσεις του.

«Δεν πρόκειται να πάω στην Αμερική αν δεν έχω άδεια, διότι το θέμα στην Αυστραλία για μένα δεν ήταν καθόλου ευχάριστο. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι πήγα με το ζόρι στην Αυστραλία και προσπάθησα να μπω χωρίς χαρτί, άδεια ή ιατρική εξαίρεση κάτι που δεν είναι αλήθεια.

Αυτό αποδείχθηκε στη δικαστική υπόθεση, επομένως δεν θα πήγαινα ποτέ σε μια χώρα όπου δεν θα είχα άδεια να ταξιδέψω. Θα ήθελα πολύ να επιστρέψω στην Αυστραλία. Λατρεύω την Αυστραλία, είχα τα καλύτερα μου αποτελέσματα σε Grand Slam σε αυτή τη χώρα. Ελπίζω να μπορέσω να είμαι εκεί τον Ιανουάριο γιατί θέλω να παίξω, και θέλω επίσης να παίξω στη Νέα Υόρκη. Θέλω να πάω στην Αμερική και οπουδήποτε αλλού μπορώ να παίξω.

Είμαι επαγγελματίας τενίστας, δεν ασχολούμαι με την πολιτική ή οτιδήποτε άλλο γιατί απλά δεν με ενδιαφέρει. Έχω τις απόψεις μου και είμαι υπέρμαχος της ελευθερίας να επιλέγεις αυτό που είναι καλύτερο για σένα. Σέβομαι τα πάντα και τους πάντες και περιμένω από τους ανθρώπους τουλάχιστον να σεβαστούν την απόφασή μου. Αν έχω άδεια, θα είμαι εκεί. Αν δεν πάρω άδεια, δεν θα πάω, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Έχω χρόνια μπροστά μου και θα παρουσιαστούν άλλες ευκαιρίες να παίξω στο US Open».

Related posts

Στην εντατική ο αγαπημένος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Η κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή

Η απόλυτη έκπληξη: Ποιο κόμμα κατεβάζει υποψήφιο τον Παλαιοχριστιανό

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη