Ο δασοφύλακας ενός πάρκου παρηγορεί έναν θλιμμένο γορίλα που μόλις έχασε τη μητέρα του

by Τόνια Τζαφέρη

Συγκινητική στιγμή: Δασοφύλακας ενός πάρκου παρηγορεί έναν θλιμμένο γορίλα που μόλις έχασε τη μητέρα του

Συγκινητική στιγμή: Μια απίστευτη ιστορία έρχεται και πάλι να δείξει πως πολλές φορές τα ζώα, είναι ανώτερα των ανθρώπων. Την στιγμή που έχουν σκοτώσει την μητέρα του, ένας γορίλλας εμπιστεύεται ανθρώπους να έρθουν δίπλα του και να του συμπαρασταθούν.

Σε αυτή τη σπαρακτική φωτογραφία βλέπετε τον δασοφύλακα ενός πάρκου να προσπαθεί να παρηγορήσει έναν στεναχωρημένο γορίλα. Που μόλις σκότωσαν οι λαθροκυνηγοί τη μητέρα του .

Συγκινητική στιγμή: Δασοφύλακας ενός πάρκου παρηγορεί έναν θλιμμένο γορίλα που μόλις έχασε τη μητέρα του

Στη φωτογραφία ο Πάτρικ Καμπαράνγκα, ένας δασοφύλακας στο Εθνικό Πάρκο Virunga που βρίσκεται στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Κάθεται με έναν ορφανό μικρό γορίλα πάνω σε ένα πεσμένο δέντρο. Ο γορίλας ακουμπάει απαλά το χέρι του στο πόδι του δασοφύλακα, προσπαθώντας να τον ευχαριστήσει για την συμπαράσταση του.

Ο συγκεκριμένος μικρός γορίλας, όπως και άλλα τρία ορφανά που ζουν σήμερα στο πάρκο, μεταφέρθηκαν εκεί όταν οι γονείς τους σκοτώθηκαν από λαθροθήρες.

Με περισσότερους από 200 γορίλες του βουνού, στο Εθνικό Πάρκο Virunga ζει περίπου το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού γορίλων του βουνού.

Δείτε το στιγμιότυπο της σπαρακτικής στιγμής

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα