Ο δήμαρχος τρελάθηκε: Πρόστιμο σε όσες γυναίκες κυκλοφορούν με μαγιό στους δρόμους δημοφιλούς τουριστικού προορισμού

Ιταλία: Το πρόστιμο για όσες κυκλοφορούν μόνο με το μαγιό

Από την Ισπανία μας έρχεται η είδηση περί πρόστιμου σε όσες γυναίκες κυκλοφορούν σε δρόμους δημοφιλούς τουριστικού προορισμού μόνο με το μαγιό…

O δήμαρχος του Sorrento, Massimo Coppola προχώρησε σε αυτή την απόφαση σε μια προσπάθεια, όπως δήλωσε, να σταματήσει τη «διάδοση της ανάρμοστης συμπεριφοράς». Έτσι, πλέον οι γυναίκες που θα παραβιάζουν τον τοπικό κανονισμό θα χρεώνονται με πρόστιμο 500 ευρώ.

Ο Coppola ισχυρίζεται ότι η εικόνα των τουριστών που περιφέρονταν στην πόλη με μαγιό προκαλούσε αμηχανία στους κατοίκους.

Περισσότερα “περίεργα” πρόστιμα σε πόλεις της Ιταλίας

Δεν είναι ωστόσο ο μοναδικός τουριστικός προορισμός στον οποίο εφαρμόζεται αυτός ο κανονισμός. Σε μια άλλη πόλη του ιταλικού Νότου, την Praia a Mare, ο δήμαρχος έχει επεκτείνει την απαγόρευση και στο ξυπόλυτο περπάτημα στους δρόμους. Ενώ στο Rapallo, στη βόρεια Ιταλία, πινακίδες στους δρόμους προειδοποιούν ότι απαγορεύονται τα «προκλητικά» φορέματα.

Παρόμοιες απαγορεύσεις έχουν κάνει την εμφάνισή της και στην Ισπανία. Για παραδειγμα, στη Marbella, στο Νότο, όσες γυναίκες κυκλοφορήσουν με μπικίνι εκτός παραλίας βρίσκονται αντιμέτωπες με το πρόστιμο των 100 ευρώ. Ακόμα και στην «κοσμοπολίτικη» Βαρκελώνη οι λουόμενοι επιτρέπεται να κυκλοφορούν με μαγιό μόνο στην παραλία, σε παραλιακούς δρόμους και σε πισίνες, διαφορετικά μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο 120-300 ευρώ.

Related posts

Mandisa: Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια – Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της

Βαρύ πένθος για την Ελένη Βιτάλη: Έφυγε από τη ζωή ο αδερφός της – Τα σπαρακτικά λόγια της

Χωρισμός “βομβα” μετά από 14 χρόνια γάμου στην οικογένεια Γλύξμπουργκ