«Ο γιος μου έφαγε μακαρόνια και πέθανε»: Πέθανε 7χρονο παιδί από το αγαπημένο φαγητό των παιδιών – Το μοιραίο λάθος που του στοίχισε την ζωή

by Εύα Ζαχαριάδη

Αλλεργική αντίδραση: Το 7χρονο παιδί που έχασε την ζωή του από ένα μοιραίο λάθος

Ο 7χρονος Βρετανός έχασε την ζωή του από αλλεργική αντίδραση, έπειτα από την κατανάλωση ζυμαρικών. Το 7χρονο αγγελούδι έκανε τις διακοπές του με την οικογένεια του στο Αμάλφι της Ιταλίας, το 2015, όταν συνέβη το μοιραίο..

Ειδικότερα, ο Cameron Wahid υπέστη βαρύ αναφυλακτικό σοκ, αφού έφαγε ζυμαρικά μαγειρεμένα με γάλα, στο εστιατόριο της πόλης Ραβέλο, όπου παραθέριζε με τους γονείς του.

«Ο γιος μου έφαγε μακαρόνια και πέθανε»: Πέθανε 7χρονο παιδί από το αγαπημένο φαγητό των παιδιών – Το μοιραίο λάθος που του στοίχισε την ζωή

Το προσωπικό του εστιατορίου είχε ενημερωθεί για τις αλλεργίες του παιδιού και ότι δεν πρέπει να φάει ούτε τυρί, ούτε γαλακτοκομικά, ωστόσο, η σερβιτόρα δεν κατάλαβε τι ακριβώς είχαν ζητήσει οι γονείς, επιβεβαιώνοντάς τους ότι το γεύμα ήταν ασφαλές.

Το παιδί έπαθε ανακοπή και κατέρρευσε λίγα λεπτά αφού έφαγε τα μακαρόνια, τα οποία περιείχαν γαλακτοκομικά, μπροστά στους 43χρονους γονείς του και τον μικρό του αδερφό Aidan, μόλις είχαν επιβιβαστεί στο τουριστικό λεωφορείου τους, προκειμένου να επιστρέψουν στα δωμάτιά τους.

Αλλεργική αντίδραση: Το παιδί είχε αλλεργία στα γαλακτοκομικά

Η μητέρα του, η οποία είναι νοσηλεύτρια, έκανε στον γιο της αμέσως ένεση αδρεναλίνης, αλλά ήταν αργά, καθώς το παιδί ξεψύχησε τρεις ημέρες αργότερα σε νοσοκομείο στη Νάπολη.

Μετά τον θάνατο του γιου τους, οι γονείς κίνησαν όλες τις νομικές διαδικασίες, για να μηνύσουν το εστιατόριο και το προσωπικό που τους εξυπηρέτησε και πρόσφατα τους επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους περίπου 300.000 ευρώ, ενώ η σερβιτόρα κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια με ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.

Οι γονείς του άτυχου παιδιού προειδοποιούν για τον πολύ σοβαρό κίνδυνο των τροφικών αλλεργικών, οι οποίες αν και μπορεί να αποτραπούν, είναι ικανές ακόμα και να κοστίσουν τη ζωή κάποιου.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo