Ο κορυφαίος Έλληνας επιχειρηματίας που θεωρείται ο καλύτερος εργοδότης

Ανδρέας Καρέλιας: Ο επιχειρηματίας που στήριξε τους υπαλλήλους στην κρίση

Ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της Ελλάδας, είναι ο Ανδρέας Καρέλιας. Γεννήθηκε το 1966 και έχει αναλάβει την θέση του Διευθύνοντα Σύμβουλου της εταιρείας «ΚΑΡΕΛΙΑ» ενώ έχει γράψει ιστορία με το φιλανθρωπικό του έργο.

Ανδρέας Καρέλιας: Η δημιουργία της εταίρειας «ΚΑΡΕΛΙΑ»

Στην επιχείριση δραστηριοποιούνται και τα άλλα δύο αγόρια της οικογένειας, ο Κωνστανίνος και ο Ιωάννης. Η εταιρεία καπνοβιομηχανίας Karelia έγινε γρήγορα πασίγνωστη και γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη. Η απογείωσή της ήρθε το 1950 με τους αγρότες να καπνίζουν το καλύτερο σέρτικο τσιγάρο της εποχής. Το 1957 κυκλοφόρησε το «Καρέλια Φίλτρο» ενώ ακολούθησαν τα εμπορικά σήματα «Εκλεκτά», «Ρεκόρ», «Λουξ», «Ζαπάντι», «Λήθη», «Rex» και άλλα.

Πρόεδρος της εταιρείας είναι η Βικτώρια Γ. Καρέλια. Η εταιρεία παράγει 45 εκατομμύρια τσιγάρα καθημερινά ενώ έχει 45.000 σημεία πώλησης στην Ελλάδα. Εξάγει τα τσιγάρα της σε παραπάνω από 30 χώρες στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αφρική.

Είχε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία R. J. Reynolds και διέμενε τα τσιγάρα Camel. Ωστόσο όταν διεκόπη η συνεργασία, υπήρχαν φόβοι ότι η Karelia δεν θα αντέξει, κάτι το οποίο δεν έγινε. Ανέδειξε την «Καρέλια Χρυσή Κασετίνα» που ήταν πλέον βασικός παίκτης της αγοράς.

Ο Ανδρέας Καρέλιας ως ο καλύτερος εργοδότης

Ενώ στην Ελλάδα της κρίσης, πολλές επιχειρήσεις πτώχευαν και έβαζαν λουκέτα. Η Karelia το 2012 αποφάσισε να μοιράσει 1,8 εκατομμύρια ευρώ με τη μορφή μπόνους στους εργαζομένους της.

Επίσης το 2019 η καπνοβιομηχανία σημείωσε ρεκόρ τζίρου και είπε ότι είναι ο μεγαλύτερος στα 130 χρόνια που είναι στην αγορά. Η εταιρεία αύξησε τις πωλήσεις της τόσο εντός Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό. Ενώ, το 2019 οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 10%.

Το δημόσιο εισέπραξε 532 εκατομμύρια ευρώ και τα ασφαλιστικά ταμεία 8 εκατομμύρια ευρώ από την φορολογία.

Η οικογένεια Καρέλια πραγματοποιεί μεγάλες δωρεές και σε κοινωνικές δράσεις, δείχνοντας την κοινωνική ευαισθησία της. Για παράδειγμα, πριν λίγο διάστημα δώρισε 50 νέες ΜΕΘ για την αντιμετώπιση της μάχης με τον κορονοϊό.

Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για το έργο που προσφέρουν και το ήθος τους!

Related posts

Μαθεύτηκε όλη η αλήθεια πριν λίγο για τον 31χρονο Αγαθάγγελο που έχασε τη ζωή του σήμερα στον Πειραιά από την κατάρρευση κτίριου

«Θα σας μιλήσει ο ίδιος»: Ανακοινώθηκαν τα ευχάριστα νέα για τον Δημήτρη Κόκοτα

Χαμός με όσα είπε ο Αντώνης Ρέμος για τους Αλβανούς της Ελλάδας