Ο μοναδικός Ζαχαρίας από τη Κρήτη: Ο ταλαντούχος μαθητής με το σύνδρομο Asperger που ζωγραφίζει και κάνει εκθέσεις

by Εύα Ζαχαριάδη

Σητεία: Ο μικρός Ζαχαρίας με το μεγάλο ταλέντο

Όταν ήταν μόλις πέντε χρονών ζωγράφισε το πρώτο του έργο. Σήμερα στα 14 του χρόνια, ο Ζαχαρίας έχει μεγάλη δραστηριότητα στη ζωγραφική. Είναι μαθητής στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Σητείας και έχει σύνδρομο Asperger κάτι που δεν τον εμποδίζει καθόλου να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Πρόσφατα συμμετείχε, μετά από την προτροπή των εκπαιδευτικών του ΕΕΕΕΚ Σητείας, στην έκθεση τοπικών καλλιτεχνών που έλαβε χώρα στη περιοχή του Τρυπητού. Οι καθηγητές του σχολείου, σε ανακοίνωσή τους, είχαν αναφέρει «ευχαριστούμε τους διοργανωτές της έκθεσης, που έδωσαν την ευκαιρία στον αγαπημένο μας μαθητή να παρουσιάσει τα έργα ζωγραφικής του, γεγονός που τον χαροποίησε ιδιαίτερα».

Ο Ζαχαρίας είναι αυτοδίδακτος, μονάχα την περσινή χρονιά παρακολούθησε κάποια μαθήματα με τον ζωγράφο, κ. Νίκο Χατζηδάκη, ο οποίος του άφησε το ελεύθερο να δημιουργήσει.

Ειδικεύεται στα κόμικς, όμως, η ζωγραφική του δε μένει εκεί. Κυρίως του αρέσουν οι νεράϊδες από το παιδικό Wings.

Ο μοναδικός Ζαχαρίας από τη Κρήτη: Ο ταλαντούχος μαθητής με το σύνδρομο Asperger που ζωγραφίζει και κάνει εκθέσεις

Σητεία: Τα έργα του Ζαχαρία στη Παιδιατρική Κλινική Σητείας

Όπως λέει στην «Π» η μητέρα του, έκανε τα πρώτα του βήματα στη ζωγραφική σε πολύ μικρή ηλικία, μόλις πέντε με έξι ετών. Το κόμικ του Αρκά του έκανε εντύπωση ενώ το πρώτο του έργο ήταν σε ένα post it, όπου είχε σχεδιάσει ένα ανθρωπάκι με απίστευτη λεπτομέρεια.

Ο μαθητής του ΕΕΕΕΚ Σητείας, Ζαχαρίας Κ., είναι ένα ξεχωριστό παιδί. Έργα του φιλοξενούνται και στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Σητείας. Τότε, το σχολείο είχε ανακοινώσει πως «μαθητές από το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Σητείας (ΕΕΕΕΚ) συνοδευόμενοι από καθηγήτριά τους, επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο Σητείας και χάρισαν στην Παιδιατρική Κλινική τέσσερις πίνακες ζωγραφικής, δημιουργήματα των ίδιων των παιδιών.

Ήταν μια υπέροχη στιγμή, τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ αντέστρεψαν τους ρόλους και από το απόθεμα ψυχής τους μας δίδαξαν πως είναι όμορφο να παίρνεις, αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι να δίνεις. Οι υπέροχοι πίνακές τους από σήμερα θα κοσμούν το Νοσοκομείο μας και θα μας θυμίζουν, πως δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε αυτά τα υπέροχα παιδιά, που ζητούν μια ίση ευκαιρία για τη ζωή».

«Χαιρόμαστε που είναι ευτυχισμένος και κάνει αυτό που θέλει, να ζωγραφίζει… Αφιερώνει πολλές ώρες στη ζωγραφική, χαλαρώνει, ευχαριστιέται, ο κόσμος του δίνει συγχαρητήρια. Είναι ένα πολύ καλό και λειτουργικό παιδί. Μόλις τελειώσει το σχολείο θα πάει σε ένα εργαστήριο στην Αθήνα και θα συνεχίσει να ζωγραφίζει, αυτό θα κάνει στη ζωή του», αναφέρει η μητέρα του.

πηγή: patris.gr

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν