Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συγκινεί: «Έχουμε περάσει 2 πολέμους, περιμέναμε στην ουρά για γάλα και ψωμί»

Νόβακ Τζόκοβιτς: Η κατάθεση ψυχής για τον πόλεμο στη Σερβία

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς λίγο μετά την κατάκτηση του Australian Open. Ο Νόλε όχι μόνο αναφέρθηκε στην νίκη του αλλά συγκίνησε μιλώντας για την πατρίδα του, την Σερβία.

Ο μεγάλος τελικός του Αυστραλιανού Όπεν έχει τελειώσει πριν λίγες μόλις ώρες. Οι παλμοί είναι ακόμα στο κόκκινο, οι 2 τενίστες έχουν αφήσει την ψυχή τους στο τερέν, σε μια αναμέτρηση που μας κράτησε σε αγωνία καθ’ όλη της τη διάρκεια. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν πολύ καλός, ο Νόλε ωστόσο έμοιαζε ακόμη μια φορά ανίκητος. 

Με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να πέφτουν επάνω στους 2 φιναλίστ, δεκάδες δηλώσεις έγιναν εκατέρωθεν. Ξεχωρίσαμε μια συνέντευξη του Τζόκοβιτς στον παλαίμαχο Ινδό τενίστα Σόμντεβ Ντεβαρμάν, ο οποίος πλέον εκτελεί χρέη παρουσιαστή στο τηλεοπτικό δίκτυο της Sony. 

Ο οποίος και καλωσόρισε ιδιαίτερα εγκάρδια τον Σέρβο τενίστα: «Όλα όσα κάνεις για το σύνδεσμο επαγγελματιών παικτών τένις, για τα παιδιά που προπονούνται στις ακαδημίες σου, το πόσο έχει βοηθήσει νέους και παλιούς παίκτες. Είναι επίσης το ίδρυμα που φέρει το όνομά σου, το οποίο έχεις μαζί με τη σύζυγό σου. Όταν σημειώνονται πλημμύρες στη Σερβία ή αλλού, είσαι εκεί, όταν έχει φωτιές στην Αυστραλία, πάλι είσαι εκεί. Όταν χρειάζεται στήριξη η Ουκρανία, επίσης. Η ερώτησή μου είναι, γιατί τα κάνεις όλα αυτά»;

Αφού ο Νόβακ αρχικά τον ευχαρίστησε, απάντησε σχετικά: «Σίγουρα δεν τα κάνω για τη δημοσιότητα. Τα κάνω διότι πολύ απλά νιώθω πως πραγματικά θέλω να βοηθώ όσους ανθρώπους έχουν υπάρξει λιγότερο ευνοημένοι στη ζωή τους. Είμαι παιδί της Σερβίας των 90’s. Έχουμε περάσει 2 πολέμους, ένα εμπάργκο. Για 4 χρόνια νομίζω κανένας αθλητής δε δικαιούταν να βγει από τη χώρα και να διαγωνιστεί σε διεθνές επίπεδο. Σε αυτή τη Σερβία μεγάλωσα». 

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Νόβακ Τζόκοβιτς

Και συνέχισε: «Περιμέναμε στην ουρά για ψωμί και γάλα κάθε πρωί στις 5 τα ξημερώματα με εκατοντάδες άλλους. Ο παππούς μου θυμάμαι να φέρνει ψωμί για να φάμε 5 ή και 6 άνθρωποι. Ξέρω λοιπόν πώς είναι αυτό το συναίσθημα. Γνωρίζω πως πρέπει να είμαι ευγνώμων για όσα έχω, είμαι ευλογημένος με όσα μου έχει δώσει η ζωή και ο Θεός και έχω πολύ σεβασμό για όλα αυτά». 

Ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας: «Γι’ αυτό και πάντα έχω την επίγνωση πως πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο είναι λιγότερο χαρούμενοι στη ζωή τους. Έτσι μέσω του ιδρύματός μου και του κέντρου τένις στη Σερβία, προσπαθώ να μένω κοντά στους ανθρώπους. Ξέρω πως δεν κάνω ίσως αρκετά. Πάντα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα και γι’ αυτό προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Ο Σόμντεβ Ντεβαρμάν με τη σειρά του ευχαρίστησε θερμά τον Νόλε, λέγοντάς του πως είναι μεγάλος αθλητής και πως δε χρωστάει καμία εξήγηση σε κανέναν, με τον Τζόκοβιτς να τον ευχαριστεί εκ νέου. Μια πολύ εγκάρδια συνέντευξη με λόγια κατευθείαν από την καρδιά -αλλά και από τη ζωή την ίδια- του μεγάλου Σέρβου τενίστα. 

Related posts

Mandisa: Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια – Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της

Βαρύ πένθος για την Ελένη Βιτάλη: Έφυγε από τη ζωή ο αδερφός της – Τα σπαρακτικά λόγια της

Χωρισμός “βομβα” μετά από 14 χρόνια γάμου στην οικογένεια Γλύξμπουργκ