Ο Παύλος Ντε Γκρες έκλεισε τα 58 – Η φράση που φούντωσε τις φήμες επιστροφής στην Ελλάδα

by Paraskevi Nakou
Ο Παύλος Ντε Γκρες έκλεισε τα 58 – Η φράση που φούντωσε τις φήμες επιστροφής στην Ελλάδα

Ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας δεν άφησε περιθώρια παρερμηνείας.

Τα 58α του γενέθλια γιόρτασε στις 20 Μαΐου ο Παύλος Ντε Γκρες, πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας. Μετά την κατάργηση της βασιλείας και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, η οικογένεια εγκαταστάθηκε στο εξωτερικό.

Η επιστροφή της βασιλικής οικογένειας στην καθημερινότητα της ελληνικής κοινωνίας παραμένει μια λεπτή και διχαστική υπόθεση. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η πλειοψηφία των Ελλήνων θεωρεί το κεφάλαιο της μοναρχίας κλειστό, παρά τη λαϊκή συμμετοχή στην κηδεία και τα συνθήματα τύπου «Αθάνατος!».

Ο Κωνσταντίνος, στέφθηκε το 1964 και τρία χρόνια αργότερα το 1967 έφυγε από την Ελλάδα. Έκτοτε, ακολούθησε ζωή εξορίας – πρώτα στη Ρώμη και έπειτα στο Λονδίνο, όπου διατηρούσε δεσμούς με τη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Μετά από δεκαετίες, επέστρεψε στην Ελλάδα το 2013, και εγκαταστάθηκε στο Πόρτο Χέλι. Η οικογένειά του σήμερα διατηρεί περιορισμένη παρουσία. Ο Νικόλαος Ντε Γκρες – Οι υπόλοιποι βρίσκονται κυρίως στο εξωτερικό, με τον Παύλο να εργάζεται στη Νέα Υόρκη και να διατηρεί χαμηλό προφίλ.

Οι υπόλοιποι βρίσκονται κυρίως στο εξωτερικό, με τον Παύλο να εργάζεται στη Νέα Υόρκη και να διατηρεί χαμηλό προφίλ.

Χάρης Ρώμας-Ελένη Ράντου: Το απίστευτο ποσό που αρνήθηκαν για να γυρίσουν 3η σεζόν «Κωνσταντίνου και Ελένης»

Ανατροπή για την υπόθεση εξαφάνισης της Αρτέμιδος στο Κορωπί – Η μαρτυρία «κλειδί» που αλλάζει τα πάντα

Σταύρος Γεωργίου: Μόλις μαθεύτηκε για την αμύθητη περιουσία του – Σε ποιον αφήνει σπίτια, μετpnτά και ακίνητα φιλέτα

Τζένη Καζάκου: Ο σεφ που της έκλεψε την καρδιά – Ζουν μαζί δυόμισι χρόνια

Μαθεύτηκε η ταυτότητα των δύο νεκρών – Τραγωδία στη φωτιά στη Σαλαμίνα

Προτεινόμενα