“Ο πιτσιρικάς της λαϊκής που δεν αποχαυνώνεται πίσω από ένα τάμπλετ είναι η μοναδική μας ελπίδα”

by Εύα Ζαχαριάδη

Όταν ένας πιτσιρικάς διαλέγει την δουλειά στη λαϊκή από το τάμπλετ

Ο Γιώργος Αναγνωστάκος προέβη σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook στην οποία μιλάει για ένα νεαρό αγόρι που εντόπισε στην λαϊκή, και το οποίο βοηθούσε τον πατέρα του στη δουλειά αντί να κάθεται σπίτι στο τάμπλετ.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του: «Ο πιτσιρικάς της λαϊκής!!! Καλημέρα!!! Κάπου εκεί στους πάγκους υπάρχει αυτός ο πιτσιρικάς ( που βλέπετε δεξιά στον πάγκο μακριά στη φωτογραφία) ο οποίος στέκεται δίπλα στον πατέρα του και πουλάει φρούτα… Αυτός παιδιά είναι ο ΗΡΩΑΣ μου για το 2022.

“Ο πιτσιρικάς της λαϊκής που δεν αποχαυνώνεται πίσω από ένα τάμπλετ είναι η μοναδική μας ελπίδα”

Αυτός είναι ο αρχηγός μου, που είναι 13 χρονών και σηκώθηκε στις 6.00 το πρωί να βοηθήσει τον πατέρα του. Αυτός που έμεινε μέχρι τις 4 το μεσημέρι για να μαζέψει τον πάγκο… Αυτός που ο πατέρας του λέει με περηφάνια: «είναι δουλευταράς και κερνάει και καφέ την αδερφή του επειδή βγάζει μεροκάματο»

Η μοναδική μου ελπίδα ότι κάποια στιγμή αυτή η χώρα θα βγει από τα σκ@@ά που βρίσκεται, είναι αυτός ο πιτσιρικάς. Που βγήκε στη ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ την ώρα που οι φίλοι του σηκώθηκαν στις 11:00 και γκρίνιαξαν στη μάνα τους γιατί τους έφερε να φάνε κουλούρι, ενώ ήθελαν τυρόπιτα και μετά αποχαυνώθηκαν όλη τη μέρα πίσω από ένα τάμπλετ ή υπολογιστή μέχρι να ξανά γκρινιάξουν στην μανούλα γιατί άργησε το φαί…

Που χαμογελούσε όταν ο κόσμος αγόραζε και σκιζόταν στη δουλειά, την ίδια ώρα που άλλοι μεγαλύτεροί του έχουν χορτάσει αμπελοφιλοσοφία στις καφετέριες και στα τσιπουράδικα.

Αυτός είναι ο πιτσιρικάς της λαϊκής

“Ο πιτσιρικάς της λαϊκής που δεν αποχαυνώνεται πίσω από ένα τάμπλετ είναι η μοναδική μας ελπίδα”

Η μόνη λύση, είναι να ανακαλύψουμε ξανά το νόημα της σκληρής δουλειάς όπως κάνανε οι παππούδες μας. Της κανονικής δουλειάς και όχι τα ευκολάκια και φούμαρα που μας πουλάνε διάφοροι πολιτικοί που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους. Ευχαριστώ τον πιτσιρικά που μου το θύμισε… Εκείνα τα δύσκολα αλλά ωραία χρόνια που 5 το πρωί ήμουν κάθε μέρα στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου να βάλω τα ψάρια στον πάγο, να φορτώσω και να τα διανείμω έως τις 18:00-19:00 το απόγευμα…

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΡΕ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ…Γ.Αναγνωστάκος».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo