Ο πρόσφυγας από το Πακιστάν που έμαθε ελληνικά και πέρασε Πανελλήνιες – Τα κατάφερε ο νεαρός Τάχα

by Τόνια Τζαφέρη

Έφτασε στην Κρήτη το 2017 και κατάφερε να μάθει ελληνικά

Ιστορία ζωής είναι η παρακάτω που θα δούμε στην συνέχεια, όταν ένας νεαρός πρόσφυγας παρά τις δυσκολίες που συνάντησε στην ζωή… όχι μόνο δεν τα παράτησε αλλά και διεκδίκησε τα όνειρα του, περνώντας στο Πανεπιστήμιο. Όσο δύσκολο και να ήταν αυτό, αφού δεν γνώριζε καν την γλώσσα.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με ρεπορτάζ του neakriti.gr, o νεαρός Τάχα από το Πακιστάν, είναι ένας από τους χιλιάδες των προσφύγων που έφτασαν το 2017 στην Ελλάδα.

Η δική του Οδύσσεια τελείωσε στην Κρήτη, όπου μαζί με άλλα προσφυγόπουλα άρχισε μια καινούρια ζωή. Αρχικά βρήκε στέγη και την απαραίτητη φροντίδα στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων προσφύγων στα Ανώγεια.

Ο πρόσφυγας από το Πακιστάν που έμαθε ελληνικά και πέρασε Πανελλήνιες – Τα κατάφερε ο νεαρός Τάχα

Κατάφερε τέσσερα χρόνια μετά να πετύχει στις πανελλαδικές εξετάσεις και να εισαχθεί στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών – Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο.

Με νεανική ορμή, πάθος για ζωή και αγάπη για την Κρήτη ο νεαρός Τάχα είναι έτοιμος για τις σπουδές του στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στο Ηράκλειο, τις οποίες θα συνδυάσει με μια δουλειά για βιοποριστικούς λόγους. Ο ίδιος εύχεται να βρίσκει χρόνο για το χόμπι του, τη φωτογραφία και να συνεχίσει να ανακαλύπτει τις ομορφιές την Κρήτης.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν