Ο θρύλος της Κατάρας: Ο πιο δυσπρόσιτος δρόμος της Ελλάδας που οι οδηγοί διασχίζουν με δική τους ευθύνη

Κατάρα: Αυτός είναι ο πιο δύσκολος δρόμος της Ελλάδας

Πολλοί θρύλοι υπάρχουν για το μέρος που ένας Δεσπότης καταράστηκε το 1800 επειδή δυσκολεύτηκε να περάσει από αυτόν τον δρόμο. Ας γνωρίσουμε το πιο επικίνδυνο πέρασμα της Ελλάδας.

Ένας δρόμος του οποίου το πέρασμα ήταν τόσο επικίνδυνο ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες (εάν αυτός ήταν ανοιχτός και όχι κλειστός λόγο του πάγου και του χιονιού) που η διέλευση του ήταν με την ευθύνη των οδηγών όπως μαρτυρούν και οι ταμπέλες που έχουν παραμείνει στον δρόμο.

Θρύλοι και παραδόσεις συνοδεύουν και στοιχειώνουν το μέρος, για έναν Δεσπότη που κάπου στα 1800 επιχείρησε να περάσει από εκεί, δυσκολεύτηκε πολύ και “καταράστηκε” το μέρος.

Κατάρα: Απαγορευέται η διέλευση τον χειμώνα

Εξού και το όνομα Κατάρα και στον αυχένα της “ο κάμπος του Δεσπότη”. Εκεί όπου σταματούσαν τα καραβάνια παλιά για ανάπαυση και τους σύγχρονους καιρούς οι οδηγοί για ζέστη στο τζάκι, παραδοσιακές πίτες, ζεστές σούπες. Επιχειρήσαμε να περάσουμε αυτές τις μέρες την Κατάρα, η οποία από το 2008, οπότε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία και το τελευταίο τμήμα της Εγνατίας στα όρια των νομών Τρικάλων-Ιωαννίνων, εγκαταλείφθηκε.

Μην επιχειρήσετε να το περάσετε πια καθώς όπως κάθε χειμερινή περίοδο, η παλαιά Ε. Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων στο τμήμα από διακλάδωση Μηλιάς Μετσόβου έως Μαλακάσι, κατόπιν συνεννοήσεως μεταξύ των Αυτοτελών Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών Θεσσαλίας και Ηπείρου, κατά τους χειμερινούς μήνες θα είναι κλειστή με μπάρα και με σήμανση (πληροφοριακές πινακίδες), διότι δεν θα γίνεται εκχιονισμός.

Related posts

Δεν το πίστευε η σύζυγός του:: «Έφυγε» ξαφνικά στα 56 του χρόνια ο αγαπητός επιχειρηματίας Κώστας Πέτσας

Θλίψη στα Τρίκαλα: Πέθανε η Εύη Αναστασίου μόλις στα 43 της – «Θλιβερή η είδηση του πρόωρου και απροσδόκητου θανάτου της»

«Πάγωσαν» όλοι στα Τρίκαλα: Πέθανε ο 46χρονος Αθανάσιος Σαργιώτης, ήταν πατέρας 2 παιδιών

«Θρηνούν» τα Τρίκαλα: Συναδέλφοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν τη Μαρία που «έφυγε» ξαφνικά στα 57 της

Πένθος στα Τρίκαλα: Το ύστατο «αντίο» από συναδέλφους και συγγενείς για τη Μαρία που πέθανε ξαφνικά στα 57 της

«Πάγωσαν» τα Τρίκαλα μόλις έμαθαν τα δυσάρεστα: Πέθανε ο Βαγγέλης και αφήνει πίσω του το παιδάκι του

Θρήνος στα Τρίκαλα: Πέθανε ο Ευάγγελος Αγγούμης στα 46 του χρόνια, αφήνει πίσω του ένα παιδί

Τρίκαλα: Νεκρή γυναίκα που έπεσε από τον 3ο όροφο, την βρήκε η κόρη της και έπαθε κρίση πανικού

Θρήνος στα Τρίκαλα: Πέθανε ξαφνικά η Μαρία μόλις στα 44 της και μητέρα τεσσάρων παιδιών