Οχτώ θετικά πράγματα που θα σας συμβούν όταν σταματήσετε να φοράτε σουτιέν

by Εύα Ζαχαριάδη

Τα οχτώ θετικά πράγματα που συμβαίνουν όταν δεν φοράμε σουτιέν

Υπάρχουν τόσοι πολλοί μύθοι και στερεότυπα γύρω από τον λόγο που μια γυναίκα πρέπει να φοράει σουτιέν ακόμα και στον ύπνο της. Ειδικά ο μύθος της χαλάρωσης του στήθους, μας κυνηγάει από μικρή ηλικία. Φυσικά υπάρχουν και οι περίπτωσεις όπως στην άθληση που είναι απαραίτητο ένα μπουστάκι για στήριξη. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί ειδικοί που φωνάζουν να βγάζουμε τα σουτιέν μας όσο πιο συχνά γίνεται.

Οι ειδικοί συμβουλέυουν όταν οι γυναίκες βγάζουν το σουτιέν, πρέπει να κάνουν μασάζ στα στήθη τους πολύ απαλά- ξεκινώντας από τη θηλή προς τα άκρα των μαστών. Πίσω από το υπέροχο αυτό συναίσθημα του να μη φοράς σουτιέν, υπάρχουν ακόμα μερικοί καλοί λόγοι για την υγεία μας, για τους οποίους δεν θα έπρεπε να φοράμε γενικά σουτιέν, ή έστω να το φοράμε λιγότερο απ’ ότι πριν. Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους είναι ότι το σουτιέν σφίγγει τα λεμφικά αγγεία των μαστών και των τριγύρω τους, που μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση τοξικών ενώσεων στα στήθη. Πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι το σουτιέν πιέζει φλέβες και αιμοφόρα αγγεία, και γι’ αυτό διακόπτεται η μεταφορά του οξυγόνου και ων άλλων υγιών θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα. Είναι πραγματικά κακό για την υγεία. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι αυτή η συσσώρευση τοξινών μπορεί να σχετίζεται με το σχηματισμό κυστών στα στήθη. Μία πρόσφατη μελέτη αναφέρει ότι αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του στήθους. Μία ομάδα ερευνητών είχε ανακαλύψει ότι γυναίκες σε τριτοκοσμικές χώρες, που δεν φοράνε σουτιέν, έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του στήθους

Οχτώ θετικά πράγματα που θα σας συμβούν όταν σταματήσετε να φοράτε σουτιέν

Οι οχτώ καλοί λόγοι για να πείτε όχι στο σουτιέν

Αισθάνεστε πιο άνετα

Κορίτσια, θα αισθανθείτε φανταστικά με το που πετάξετε το σουτιέν στο τέλος της ημέρας! Ναι, πιστέψτε με- θα λατρέψετε αυτή την αίσθηση! Η πίεση είναι η διπλάσια αν το σουτιέν είναι σφιχτό. Και τώρα, θα φαντάζεστε πως είναι να έχεις αυτό το αίσθημα κάθε μέρα, όλη μέρα. Ακούγεται υπέροχο, έτσι; Τότε, μάλλον θα πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

Εξοικονομείτε χρήματα

Όλες ξέρουμε ότι ένα ποιοτικό σουτιέν δεν είναι φθηνό. Και μερικές φορές, η διαδικασία για να βρούμε το τέλειο σουτιέν και στο σωστό μέγεθος είναι μεγάλη και δύσκολη, και πολλές φορές δεν μπαίνετε καν στη διαδικασία να τσεκάρετε την τιμή. Λοιπόν, γιατί να μην εξοικονομήσετε χρήματα για να αγοράσετε κάτι που πραγματικά έχετε ανάγκη;

Δεν θα χαλαρώσει το στήθος σας

Δυστυχώς, πολλές γυναίκες και κορίτσια ανά τον κόσμο, νομίζουν ότι το στήθος τους θα χαλαρώσει αν δεν φοράνε σουτιέν. Ε, αυτό είναι λάθος! Η αλήθεια είναι ότι τα σουτιέν επιφέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα, μετά από κάποιο καιρό, το στήθος σας θα αρχίσει να χάνει τη φόρμα του. Αυτό πιθανόν να οφείλεται στο ότι το σουτιέν χαλαρώνει τους μυς του στήθους.

Θα βελτιωθεί το σχήμα του μαστού

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, δεν πρέπει να φοράτε σουτιέν, επειδή οι ειδικοί επισημαίνουν ότι έτσι θα βελτιωθεί το σχήμα του μαστού! Αν, λοιπόν, θέλετε οι μαστοί σας να φαίνονται πολύ καλύτεροι και στρογγυλοί, τότε μάλλον πρέπει να σταματήσετε να φοράτε σουτιέν! Και, μετά από λίγο καιρό, θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.

Θα βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος.

Ξέρατε ότι το σουτιέν επίσης σχετίζεται με καρδιαγγειακές παθήσεις; Λοιπόν, ναι, και τώρα θα αναρωτιέστε, -πώς; Το σουτιέν ασκεί πίεση στις φλέβες και στα αιμοφόρα αγγεία, και γι’ αυτό η μεταφορά του οξυγόνου και των άλλων υγιών θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα διακόπτεται. Και αυτό είναι πολύ κακό για την υγεία.

Θα κάνει το στήθος σας μεγαλύτερο

Σε πολλές γυναίκες αρέσει το “push-up” αποτέλεσμα που δίνει ένα σουτιέν! Αλλά, στην πραγματικότητα ο καλύτερος τρόπος να κάνετε μεγαλύτερο το στήθος σας είναι αποφεύγοντας το. Αυτό οφείλεται στο ότι, επειδή αφήνετε ελεύθερο το στήθος, οι θωρακικοί μυς δουλεύουν κι έτσι το στήθος σας γίνεται πολύ μεγαλύτερο. Σημείωση: μη μας παρεξηγήσετε, το στήθος σας δεν θα μεγαλώσει, απλά θα ενδυναμωθούν οι μυς κι έτσι θα το κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο πλούσιο.

Θα βελτιωθεί η υγεία των μαστών σας.

Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους είναι ότι, τα σουτιέν πιέζουν τα μικρά λεμφικά αγγεία του στήθους και τριγύρω του, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν συσσώρευση τοξικών ενώσεων στα στήθη.

Θα βελτιωθεί η ποιότητα του ύπνου σας

Εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε τη νύχτα, ίσως θα πρέπει να πετάξετε το σουτιέν σας. Και θα πρέπει να ξέρετε ένα πράγμα- αν φοράτε σουτιέν το βράδυ, αυτό θα σας οδηγήσει σε μία αναπόφευκτη δυσφορία και θα έχετε πρόβλημα στον ύπνο. Επίσης, μπορεί να σας προκαλέσει προβλήματα μακροπρόθεσμα, που θα επηρεάσουν την υγεία σας.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν