“Οι 7 ζωές του Βασίλη Σπανούλη”, η καριέρα στο μπάσκετ και η γυναίκα της ζωής του Ολυμπία Χοψονίδου

Βασίλης Σπανούλης: Η ζωή του πρώην μπασκετμπολίστα μέσα από σημεία “σταθμούς” στην ζωή του

Πως γίνεται ένα μικρό αγόρι από την Λάρισα να καταφέρει να αφήσει την δίκη του ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ και όχι μόνο, να διαγράψει μια τεράστια καριέρα στον αθλητισμό, να αποκτήσει χιλιάδες φανατικούς θαυμαστές, να αποτελέσει πρότυπο, να αποκτήσει μια υπέροχη μεγάλη οικογένεια, συν πολλά πολλά άλλα…

Κι’ όμως γίνεται… με μπόλικο ταλέντο, δουλειά και σωστές επιλογές. Ο Βασίλης Σπανούλης λοιπόν γεννήθηκε στην Λάρισα, στις 7 Αυγούστου 1982, είναι Έλληνας πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής εάλω έχει αγωνιστεί ως πόιντ γκαρντ και σούτινγκ γκαρντ εξίσου. Θεωρείται από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες όλων των εποχών, είναι πρώτος σε τελικές πάσες στην ιστορία του Ελληνικού Πρωταθλήματος και ο πρώτος σε τελικές πάσες στην ιστορία της Ευρωλίγκας.

Πρώτος επίσης στην αξιολόγηση, πρώτος σε εύστοχα σουτ εντός παιδιάς, καθώς και πρώτος σκόρερ της με 4.455 πόντους. Είναι επίσης δεύτερος σκόρερ σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όλων των εποχών με 4.872 πόντους (πίσω μόνο από τον Νίκο Γκάλη που έχει 4.909 πόντους).

Η αρχή της μεγάλης καριέρας του Βασίλη Σπανούλη στο μπάσκετ

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στις ομάδες εφήβων του Γυμναστικού και του Κεραυνού στη Λάρισα, παίζοντας από το 1994 έως το 1999. Το ντεμπούτο του στην επαγγελματική κατηγορία το έκανε το 1999, σε ηλικία 17 ετών, με τη Λάρισα. Τις σεζόν 1999-00 και 2000-01, αγωνίστηκε στην Α2 με τη Λάρισα.

Όλα ξεκίνησαν λοιπόν όταν έπαιξε επαγγελματικά μπάσκετ στην ομάδα της Λάρισας και γρήγορα κατάφερε να ξεχωρίσει και στην συνέχεια να κατέβα στην Αθήνα και να ακολουθήσει το όνειρο του. Και έτσι έγινε λοιπόν.

Κατέβηκε στο Μαρούσι, όπου το 2003 βραβεύτηκε ως Καλύτερος Νέος της σεζόν. Η σεζόν 2004-05, ήταν εξαιρετική για αυτόν, καθώς βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του, στα τελικά του Πρωταθλήματος και στο ULEB Cup. Την επόμενη σεζόν βρέθηκε στον Παναθηναϊκό, όπου έγινε ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ήρθε και η Ευρωλίγκα στην καριέρα του, όπου την σεζόν 2005-06, έκανε πολύ καλές εμφανίσεις και βρέθηκε στην καλύτερη ομάδα. Κατόπιν, έκανε ένα μικρό πέρασμα από το NBA, τη σεζόν 2006-07, παίζοντας στους Χιούστον Ρόκετς. Το ΝΒΑ για εκείνον όμως δεν κράτησε πολύ και έτσι επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, βοηθώντας την ομάδα του να κατακτήσει την Ευρωλίγκα της σεζόν 2008-09, ενώ, παράλληλα, ανακηρύχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης του φάιναλ φορ της διοργάνωσης.

Το 2010, έκανε ένα νέο βήμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Με τη βοήθειά του η νεαρή σε ηλικία ομάδα του Ολυμπιακού, κατάφερε να κερδίσει την Ευρωλίγκα, τη σεζόν 2011-12, κάτι που επαναλήφθηκε τη σεζόν 2012-13. Παράλληλα, ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP) και των δύο φάιναλ φορ, φτάνοντας το ρεκόρ του Τόνι Κούκοτς, οι μόνοι Ευρωπαίοι παίκτες που το έχουν καταφέρει τρεις φορές.

Σημαντικές βραβεύσεις για τον Βασίλη Σπανούλη

Μερικές από τις μεγαλύτερες βραβεύσεις που έχει είναι ότι ονομάστηκε Καλύτερος Παίκτης των Βαλκανίων το 2009, Καλύτερος Ευρωπαίος Παίκτης το 2012 και το 2013, Αθλητής της Χρονιάς από το Βατικανό, που βραβεύτηκε με το Giuseppe Sciacca βραβείο το 2013, και MVP της Ευρωλίγκας την ίδια χρονιά. Επίσης, έχει βρεθεί 8 φορές στην καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας, ο μόνος που το έχει καταφέρει έως τώρα.

Καθοριστικός ήταν και ο ρόλος του, στην Εθνική Ελλάδας, με την κατάκτηση του δεύτερου χρυσού μεταλλίου στην ιστορία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2005. Σημαντικότερη ήταν, όμως, η προσφορά του στο ασημένιο μετάλλιο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006, σημειώνοντας δε 22 πόντους, σε εκείνο το αξιομνημόνευτο παιχνίδι, στα ημιτελικά της διοργάνωσης κόντρα στις ΗΠΑ, το οποίο και είχε κερδίσει η Ελλάδα, με 101-95.

Όταν Βασίλης Σπανούλης και Ολυμπία Χοψονίδου γνωρίζονται στην Μύκονο

Πριν η Ολυμπία μείνει έγκυος στο πρώτο της παιδί το 2009 οι δυο τους είχαν γνωριστεί στην Μύκονο με τους πάντες να μιλούν για έναν κεραυνοβόλο έρωτα… και όσο τα χρόνια περνούσαν το ζευγάρι όλο και δενόταν με τον γνωστό μπασκετμπολίστα να μιλά με τα πιο γλυκά λόγια όταν πρόκειται για την σύντροφο του.

 «Είναι αυτό που λέμε κεραυνοβόλος έρωτας. Γρήγορα κατάλαβα ότι ήμουν τυχερός, γιατί βρήκα μια γυναίκα που με εξιτάρει εσωτερικά και εξωτερικά. Η Ολυμπία είναι ο έρωτας της ζωής μου» έχει δηλώσει ο γνωστός μπασκετμπολίστας. 

«Η Ολυμπία είναι το άλλο μου μισό, η γυναίκα που καλύπτει τις αδυναμίες μου, η σύντροφός μου, το πρόσωπο με το οποίο μοιράζομαι όμορφες και άσχημες στιγμές» εξομολογήθηκε.

Το 2009 η Ολυμπία μένει έγκυος στο πρώτο της παιδί. Το ζευγάρι απολαμβάνει τις διακοπές του στη Μύκονο όπου γνωρίστηκε και κάνει τον πολιτικό του γάμο το 2010 αφότου γεννήθηκε ο πρώτος του γιος, Θανάσης.

Η οικογένεια του Βασίλη Σπανούλη και της Ολυμπίας Χοψονίδου

Ο Βασίλης Σπανούλης και η Ολυμπία Χοψονίδου στις 24 Ιουνίου του 2011 ανταλλάσσουν όρκους αιώνιας αγάπης στο Κτήμα Νάσιουτζικ σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο, έχοντας ήδη αποκτήσει το πρώτο τους παιδί.

Το 2012 το ζευγάρι φέρνει στον κόσμο τον δεύτερο καρπό του έρωτά του, τον Βασίλη, ο οποίος πήρε το όνομα του μπαμπά του.

Το 2013 το ζευγάρι οδεύει για το τρίτο του παιδί το οποίο είναι και πάλι αγόρι και θα πάρει το όνομα, Δημήτρης. Το 2015 βρίσκει την Ολυμπία ξανά έγκυο και αυτή τη φορά ο Βασίλης Σπανούλης έβαλε… το τρίποντο της ζωής του αφού το τέταρτο παιδί τους είναι κορίτσι, την Αιμιλία! To 2017 το ζευγάρι έφερε στον κόσμο το πέμπτο παιδί του, το οποίο είναι το δεύτερο κορίτσι της οικογένειας, την Αναστασία!

Και κανείς δεν ξέρει αν θα μεγαλώσει κι άλλο η οικογένειά τους, αφού ο Βασίλης Σπανούλης έχει δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι «με την Ολυμπία ποτέ δεν ξέρεις!». 

Related posts

Πeθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Πετσέτες που μоσχоβολούν: Το «μαγıκό» υλıκό που όλοı έχοuμε στο σπίτι και εξαφανίζει μοúχλα και δuσάρεστες оσμές

«Σπάει» τη σιωπή της η 12χρονη, κάνει αυτές τις αποκαλύψεις και ανατριχιάζει