«Οι άσπρες τρίχες σε κάνουν να μοιάζεις 70 χρονών», έγραφαν σε μία κοπέλα και εκείνη τους απάντησε με ένα αφοπλιστικό βίντεο

Bullying: Δείτε την αφοπλιστική απάντηση ενός κοριτσιού που δέχτηκε διαδικτυακό πόλεμο

Μία κοπέλα, η Ρέιτσελ Φάρνσγουορθ, από το Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα δέχτηκε διαδικτυακό πόλεμμο, επειδή δεν βάφει τα μαλλιά της και απάντησε σε όλους με ένα βίντεο.

Πριν από μερικές μέρες, ένας χρήστης έγραψε στο μπλογκ της: «Οι άσπρες τρίχες σε κάνουν να μοιάζεις 70 χρονών. Καλό θα ήταν να βάψεις τα μαλλιά σου για να μη μοιάζεις με γριά. Απλώς μια συμβουλή σου δίνω».

Η 31χρονη μητέρα δύο παιδιών αποφάσισε να απαντήσει στο σχόλιο με ένα βίντεο, το οποίο έχουν δει μέχρι σήμερα πάνω από τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι.

«Πάσχω από μια σπάνια αυτοάνοση ασθένεια που συνεπάγεται ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα φτάσω τα 70. Κάθε σημάδι γήρανσης πάνω μου είναι σημάδι ότι είμαι ακόμα ζωντανή» αναφέρει η Ρέιτσελ με δάκρυα στα μάτια και συνεχίζει: «Κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν το προνόμιο να ζήσουν ως τα γεράματα και μάλλον κι εγώ θα είναι μία από αυτούς. Δεν σπαταλώ λοιπόν χρόνο κριτικάροντας ούτε τον εαυτό μου ούτε τους άλλους».

Η Ρέιτσελ πάσχει από τη νόσο του Addison, η οποία χαρακτηρίζεται από διαταραχή στη λειτουργία των επινεφριδίων και κατ’ επέκταση μειωμένη παραγωγή μιας ορμόνης που ονομάζεται κορτιζόλη. Εκτιμάται ότι η νόσος εμφανίζεται σε μόλις 1 στα 100.000 άτομα.

Η Ρέιτσελ αναφέρει ότι από μικρή ηλικία δεχόταν άσχημα σχόλια για την εμφάνισή της, λόγω μιας δυσπλασίας στο σαγόνι της που αργότερα διόρθωσε με χειρουργική επέμβαση. Ο συναισθηματικός αντίκτυπος της όλης διαδικασίας αποτέλεσε γι’ αυτήν αφορμή για ένα ταξίδι αυτογνωσίας με προορισμό την αυτοεκτίμηση.

«Έχω στραβή και γαμψή μύτη, έχω φακίδες και σακούλες κάτω από τα μάτια μου, έχω μια κιτρινωπή απόχρωση στο δέρμα, έχω τρίχες σε μέρη του σώματος που δεν θα ήθελα να έχω, έχω παραπανίσια κιλά, έχω ρυτίδες, ραγάδες, κηλίδες και ουλές σε όλο μου το σώμα και επίσης έχω άσπρες τρίχες. Τα αγαπώ όλα αυτά».

Κλείνοντας το βίντεο, η Ρέιτσελ ενθαρρύνει όλους εμάς να διοχετεύσουμε την ενέργειά μας στην υποστήριξη των ανθρώπων που έχουμε γύρω μας παρά στην άσκηση κριτικής.

Δείτε το βίντεο με την απάντηση της κοπέλας:

Related posts

Γιατί ο Χριστός αφού αναστήθηκε έφαγε ψητό ψάρι και μέλι;

Νέο λουκέτο σε εργοστάσιο μετά την «Γιούλα» – Δεν το πιστεύει κανείς

Πeθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης