«Οι νέοι θα μπορούσαν να αγοράζουν σπίτια αν δεν χαλούσαν λεφτά στο γυμναστήριο και στο Netflix»

by Τόνια Τζαφέρη

Kirstie Allsop: Οι δηλώσεις Βρετανής παρουσιάστριας που προκάλεσαν αντιδράσεις 

Η γνωστή παρουσιάστρια στην Βρετανία, “κατηγόρησε” πως οι νέοι θα μπορούσαν να αγόραζαν σπίτια κάνοντας αποταμίευση, αλλά αντιθέτως χαλάνε τα λεφτά σε γυμναστήρια και Netflix. Οι δηλώσεις αυτές μάλιστα, δεν άρεσαν ιδιαίτερα…

Ως κόρη βαρόνου, η Kirstie Allsop είχε την ευχέρεια να αγοράσει το πρώτο της σπίτι όταν ήταν μόλις 21 ετών.

Ωστόσο, παρά το ότι προέρχεται από ευκατάστατη οικογένεια και το ότι οι εποχές έχουν αλλάξει, η Βρετανίδα παρουσιάστρια θεωρεί ότι η σημερινή νεολαία δεν μπορεί να πράξει αντιστοίχως επειδή… χαλάει τα λεφτά της στο Netflix και στο γυμναστήριο!

«Οι νέοι θα μπορούσαν να αγοράζουν σπίτια αν δεν χαλούσαν λεφτά στο γυμναστήριο και στο Netflix»

Η 50χρονη τηλεπερσόνα προκάλεσε αντιδράσεις δηλώνοντας ότι «όταν αγόρασα το πρώτο μου σπίτι, ήμουν 21. Δεν υπήρχαν τότε η Easy Jet, το Netflix, το γυμναστήριο και οι καφέδες.

Περπατούσα για να πάω στη δουλειά φτιάχνοντας ένα σάντουιτς, την ημέρα που πληρωνόμουν θα πήγαινα για πίτσα και ταινία, ενώ θα αγόραζα και ένα κραγιόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Kirstie Allsop για την αποταμίευση χρημάτων

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορούν να αποταμιεύσουν αλλά δεν το κάνουν. Είμαι στο Νότιγχαμ και είδα ένα υπέροχο σπίτι με τρεις κρεβατοκάμαρες και μεγάλο κήπο στις 320.000 λίρες. Τσαντίζομαι όταν άνθρωποι λένε πως δεν μπορούν να το αγοράσουν. Μπορούν. Άλλωστε υπάρχουν και περιοχές πιο φτηνές από άλλες.

«Οι νέοι θα μπορούσαν να αγοράζουν σπίτια αν δεν χαλούσαν λεφτά στο γυμναστήριο και στο Netflix»

Σίγουρα υπάρχουν μερικοί που δεν έχουν τα χρήματα, αλλά είναι και άλλοι που απλά δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν θυσίες».

Όπως ήταν φυσικό, υπήρξαν χιλιάδες σχόλια στα social media που τάχθηκαν ενάντια στα όσα δήλωσε η Allsop, άλλα με ευθύ τρόπο και άλλα με χιουμοριστικό. Μεταξύ άλλων, υπολογίστηκε πως με ακύρωση του λογαριασμού στο Netflix, της συνδρομής στο γυμναστήριο και δίχως καφέ-ταξίδια, σε… 37 χρόνια μαζεύονται οι 59.000 λίρες που χρειάζονται για πρώτη κατοικία.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν