Οι Βρυξέλλες… έστειλαν μήνυμα: Ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας – Ποιον θέλουν να δουν πρωθυπουργό της Ελλάδας στις προσεχείς εκλογές

Βρυξέλλες: Η πλειονότητα των ηγετών ψηφίζει Κυριάκο Μητσοτάκη

Σε κάποιους μήνες αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι εκλογές του 2023, οι οποίε σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνουν ότι θα ξεκινήσουντην Κυριακή των Βαΐων, όταν ολοκληρωθεί η τετραετής θητεία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που συνεπάγεται την προκήρυξη εθνικών βουλευτικών εκλογών.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2023 – όποτε κι αν αυτές προκηρυχθούν – θα ισχύσει ο Νόμος 4406/2016. Σύμφωνα με το νόμο αυτό, προβλέπεται η κατανομή εδρών σύμφωνα με την απλή αναλογική.

Με την απλή αναλογική η δημιουργία κυβέρνησης είναι δύσκολη. Ομως στις Βρυξέλλες παρότι η πλειονότητα των ηγετών ψηφίζει Κυριάκο Μητσοτάκη… δαγκωτό, επιθυμούν κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, δηλαδή κυβέρνηση συνεργασίας.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ θα ήθελαν να σχηματιστεί κυβέρνηση με τρίτο πρωθυπουργό, αλλά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραμένει αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Εν ολίγοις εάν η ΝΔ δεν κάνει την τεράστια έκπληξη και σχηματίσει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, τότε οι Ευρωπαίοι θα προτιμούσαν την επιστροφή στο δοκιμασμένο μοντέλο Παπαδήμου. Ένα τρίτο πρόσωπο που θα βγει μπροστά σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, ώστε να αποφευχθεί η ακυβερνησία που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις αγορές.

Αποκλείεται κάθε πιθανότητα σύμπραξης του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Το … «θέλω» αυτό των Βρυξελλών, βεβαίως, δεν είχε λάβει υπόψη το Κατάρ – gate και την εμπλοκή σε αυτό της Εύας Καϊλή, γεγονός που αποκλείει πλέον κάθε πιθανότητα σύμπραξης του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πιθανόν δε και με τη Νέα Δημοκρατία ακόμα και χωρίς αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επίσης γνώστης των σχεδίων των Βρυξελλών προκειμένου να δείξει «ανοχή» και να συμμετάσχει ακόμα και σε κυβέρνηση «ειδικού σκοπού»!

Related posts

«Αυτά είναι τα διλήμματα των εκλογών»: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε προεκλογικό βίντεο στο ΤikΤok

Αλέξης Τσίπρας: «Είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε και πάλι τα κάστανα από τη φωτιά»

Αλέξης Τσίπρας: «Λίγες εβδομάδες υπομονή και έρχεται η μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος»

«Δίκασαν» τον Σταύρο Θεοδωράκη στο Twitter: Ποιος είναι ο λόγος που «έκραξαν» ανελέητα τους «Πρωταγωνιστές»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα ξεπερνά τις μεγάλες οικονομίες – Έρχονται περισσότερα καλά νέα»

Ανείπωτος θρήνος για την οικογένεια Τσίπρα: Δύσκολες ώρες και σε κακή κατάσταση η Μπέττυ Μπαζιάνα

«Θα ρωτήσουμε εμείς, όταν και όπως πρέπει»: Η “πληρωμένη” απάντηση αδερφού θύματος στα Τέμπη για την εκπομπή του Θεοδωράκη με τον Μητσοτάκη

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Όλη η Ελλάδα θα γίνει μπλε στις εκλογές της άνοιξης»

Συντετριμμένος ο Άδωνις Γεωργιάδης: Βαρύ το κλίμα στο υπουργικό συμβούλιο για τα Τέμπη