Όλγα Καρλάτου: Η ηθοποιός με τα πράσινα μάτια παραμένει γοητευτική και εντυπωσιακή στα 74 της χρόνια

Όλγα Καρλάτου: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής της

Στις 20/04/1947 γεννήθηκε στην Αθήνα η ηθοποιός Όλγα Καρλάτου, η οποία έκανε καριέρα την Ιταλία και μάλιστα απέκτησε μία αξιοζήλευτη πορεία στον κινηματογράφο. Σπούδασε στο Εθνικό, με καθηγητές τον Μινωτή, την Παξινού, τον Τερζάκη, τον Βόκοβιτς, τον Κωτσόπουλο και τη Συνοδινού.

Στο τελευταίο έτος της σχολής της γνώρισε τον σπουδαίο σκηνοθέτη, Νίκο Παπατάκη. Ο Παπατάκης έγινε στη συνέχεια σύζυγός της και πατέρας του γιου της. Τότε, πήρε τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο στην «Οι Βοσκοί».

Η πορεία της ζωής της Όλγας Καρλάτου

Μετά το τελείωμα των γυρισμάτων, η Καρλάτου μαζί με το σύζυγό της, μετακόμισαν στο Παρίσι. Στη γαλλική πρωτεύουσα ήρθε σε επαφή με σπουδαίες προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων. Μάλιστα, η ηθοποιός εντοπίστηκε από τον Φράνκο Ρόσι. Εκείνος της πρότεινε το ρόλο της Διδούς στην «Αινειάδα», η οποία προβλήθηκε στην ιταλική τηλεόραση.

Μετά τη γέννηση του γιου της, η Όλγα Καρλάτου, μετακόμισε στην Ιταλία. Τότε, ήρθε και ο οριστικός χωρισμός με τον Παπατάκη. Στην Ιταλία έπαιξε σε ταινίες όπως ήταν οι «Zombi 2», «Murder Rock», «Purple Rain», «My Friends», και «Κάποτε στην Αμερική».

Στον ελληνικό κινηματογράφο είχε ελάχιστες συμμετοχές. Όμως, η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθέτες της εποχής. Έπαιξε στην ταινία «Τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου και ενσάρκωσε τη βασίλισσα Σοφία στην ταινία «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Παντελή Βούλγαρη.

Related posts

Πeθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Πετσέτες που μоσχоβολούν: Το «μαγıκό» υλıκό που όλοı έχοuμε στο σπίτι και εξαφανίζει μοúχλα και δuσάρεστες оσμές

«Σπάει» τη σιωπή της η 12χρονη, κάνει αυτές τις αποκαλύψεις και ανατριχιάζει