Όποιος πείσει συμπολίτη του να εμβολιαστεί θα έχει δωρεάν γεύμα ή σ’ εστιατόριο ή εισιτήριο για το σινεμά

by Τόνια Τζαφέρη
Όποιος πείσει συμπολίτη του να εμβολιαστεί θα έχει δωρεάν γεύμα ή σ’ εστιατόριο ή εισιτήριο για το σινεμά

Τακτικές από το Ελβετικό κράτος για την ενίσχυση των εμβολιασμών

Αυτή είναι η νέα καμπάνια της Ελβετίας προκειμένου να αυξήσει τον αριθμό των εμβολιασμένων της: Ένα δωρεάν γεύμα σε εστιατόριο ή εισιτήριο για το σινεμά προσφέρει το ελβετικό κράτος σε όποιον από τους πολίτες της χώρας πείσει κάποιο φίλο ή γνωστό του να εμβολιαστεί.

Στο εν λόγω κράτος της Κεντροδυτικής Ευρώπης έχουν πραγματοποιηθεί πολυάριθμες διαμαρτυρίες αρνητών και το 42% από τα 8,7 εκατομμύρια του πληθυσμού δεν είναι πλήρως εμβολιασμένο. Για τα ευρωπαϊκά δεδομένα πρόκειται για ένα αρκετά υψηλό ποσοστό.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας της Ελβετίας για τους εμβολιασμούς

Ο Υπουργός Υγείας της Ελβετίας, Αλέν Μπερσέ, παραδέχθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βέρνη, πως το πρόγραμμα που θα τρέξει είναι μεν ένα ασυνήθιστο πλάνο προνομίων ώστε ν’ ανέβει το επίπεδο της ανοσίας, αλλά ελπίζει να αποδειχθεί πετυχημένο. «Το ποσοστό της ανοσίας, παραμένει πολύ χαμηλό κι αυτό σημαίνει πως δεν μπορούμε να σταματήσουμε τα μέτρα περιορισμού της μετάδοσης του κορονοϊού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όποιος πείσει συμπολίτη του να εμβολιαστεί θα έχει δωρεάν γεύμα ή σ’ εστιατόριο ή εισιτήριο για το σινεμά

Υπό αυτή τη νέα προσπάθεια, οι αρχές θα ζητούν από κάθε άνθρωπο που θα εμβολιάζεται να υποδείξει εκείνον ή εκείνη που τον έπεισε να λάβει τις δόσεις. Στη συνέχεια θα πιστώνονται στο όνομα του ή της ένα κουπόνι 50 ελβετικών φράγκων, δηλαδή 46,3 ευρώ. Αυτό το κουπόνι θα μπορούν να το εξαργυρώσουν στους κινηματογράφους ή στα εστιατόρια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ένα άλλο κυβερνητικό πλάνο είναι η ανακοίνωση της «εβδομάδας εμβολιασμού». Με 170 κινητά εμβολιαστικά κέντρα θα πλησιάσουν τους πολίτες προκειμένου να τους πείσουν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Παρόλο, που η μετάδοση του κορονοϊού μειώνεται, υπάρχει ακόμη – δεδομένου και του μεγάλου αριθμού ατόμων χωρίς ανοσία και της μετάλλαξης Δέλτα – ένα σημαντικό ποσοστό ρίσκου ενός νέου κύματος μόλυνσης, το οποίο θα προκαλούσε μεγάλη και ασφυκτική πίεση προς τα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Η Ελβετία και το γειτονικό πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν έχουν ανακοινώσει ως τώρα περισσότερα από 840.000 κρούσματα της COVID-19 καθώς και περισσότερους από 10,700 θανάτους.

Προτεινόμενα