Ορέστης Μακρής: Η αδημοσίευτη φωτογραφία με τη σύζυγό του Βαρβάρα, στο σπίτι τους στο Χαλάνδρι του 1950

Ορέστης Μακρής: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του

Ο γνωστός ηθοποιός υπήρξε ένας από τους καλύτερους της γενιάς του. Υπήρξε ηθοποιός του παλιού καλού κινηματογράφου. Οι φωτογραφίες του είναι πολλές. Όμως, μέχρι σήμερα δεν είχε βγει στο φως της δημοσιότητας κάποια φωτογραφία από τη σύζυγό του, Βαρβάρα στο σπίτι που διατηρούσαν οι δυο τους στο Χαλάνδρι.

Τα πρώτα χρόνια και η επαγγελματική πορεία του Ορέστη Μακρή

Όπως σημειώνει ο Άρης Λουπάσης γεννημένος στην Χαλκίδα ο Ορέστης Μακρής θα εγκατασταθεί από την νεανική του ηλικία στην οδό Φρυνίχου στην Πλάκα. Εκεί που το 1925 και σε ηλικία είκοσι επτά ετών θα γνωρίσει την δεκαπεντάχρονη Βαρβάρα. Μαζί θα αναπτύξουν μια όμορφη και τρυφερή σχέση. Την ίδια χρονιά θα ανέβει για πρώτη φορά με επιτυχία στην θεατρική σκηνή ως τενόρος σε οπερέτες της εποχής.

Οι γονείς της από τις σημαντικότερες Αθηναϊκές οικογένειες με οικονομική επιφάνεια, δεν αποδέχονται τον νεαρό θεατρίνο. Τότε, εκείνος αποφασίζει να την «κλέψει». Το ζευγάρι στεγάζει τον νεανικό του έρωτα σε ένα μικρό σπίτι στο Κουκάκι.

Παντρεύονται και αποκτούν δύο παιδιά, την Κατερίνα και τον Θεμιστοκλή. Το 1929 με τον θάνατο του πατέρα της οι σχέσεις της οικογένειας με τον Ορέστη Μακρή θα αποκατασταθούν. Τελευταία επιθυμία του είναι να επιστρέψει η κόρη στο πατρικό με την νέα της οικογένεια. Μετακομίζουν στο πατρικό της στην οδό Αδριανού στην Πλάκα, με την καριέρα του να σημειώνει μεγάλη άνοδο σε επιθεωρήσεις και οπερέτες.

Εκεί στην γειτονιά παρατηρεί ένα γραφικό και συμπαθή τύπο τον Λευτεράκη, ο οποίος είναι συνεχώς μεθυσμένος και προσπαθεί να αντιγράψει τις κινήσεις του γεγονός που το καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία. Το 1932 στην επιθεώρηση «Παπαγάλος» θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά τον μεθύστακα και θα προκαλέσει κυριολεκτικά «πάταγο» σε όλη την Αθήνα καθώς και όσες φορές το επαναλάβει στο μέλλον, με αποκορύφωμα την θρυλική ταινία με τον ομώνυμο τίτλο το 1950 που θα σφραγίσει και την καριέρα του.

Ορέστης Μακρής: Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ηθοποιού

Το 1954 στα χρόνια της μεγάλης επιτυχίας και καθιέρωσης, η οικογένεια θα εγκατασταθεί στο Χαλάνδρι σε ένα υπέροχο σπίτι γεμάτο κερασιές, όπου θα ζήσει μέχρι και τον «χαμό» του το 1975 και τέσσερα χρόνια αργότερα θα τον «ακολουθήσει» η μεγάλη αγάπη της ζωής του και πάντα πιστή και αφοσιωμένη Βαρβάρα.

Από τις εμβληματικότερες θεατρικές φυσιογνωμίες και ένα υπόδειγμα οικογενειάρχη και καλλιτέχνη με σπάνιο προσωπικό και καλλιτεχνικό ήθος που ξεχώρισε καθώς την ίδια γνησιότητα που εξέφραζε στην ζωή του, αποτύπωνε μοναδικά και μέσα από τους ρόλους του.

Η φωτογραφία του Ορέστη Μακρή με τη σύζυγό του

Related posts

Γιάννης Μαρακάκης: Πως κατάφερε να γίνει καταξιωμένος δικηγόρος, ο αθλητισμός, η εξομολόγηση για τη σύζυγο του και η πρώτη του κόρη

«Μπορεί να περνούν τον σύζυγό μου για παππού μου, αλλά είναι ο έρωτας της ζωής μου»

Θανάσης Πάτρας: «Kάναμε την κόρη μας μετά από 10 εξωσωματικές – ήρθε και άλλαξε τη ζωή μας»

Σάσα Μπάστα: «Με τον σύζυγο μου έχουμε παντρευτεί 3 φορές, με 3 διαφορετικά νυφικά. Δεν ήμουν από εκείνες που ονειρεύονταν το νυφικό»

Ορέστης Μακρής: Ο «μπεκρής» του σινεμά, που δεν έπινε γουλιά, η σπουδές στη μουσική, ο λόγος που εγκατέλειψε την υποκριτική και το άδοξο τέλος

Τόσα χρόνια περνάει την Μαρία Μπεκατώρου, ο σύζυγός της Αντώνης: Μεγάλη διαφορά ηλικίας

Σπεράντζα Βρανά: «Μόλις μου κουνιόταν αμέσως τον κεράτωνα» – Η θυελλώδης σχέση της με τον Κώστα Βουτσά

Ελεονώρα Μελέτη: Οι δύσκολες στιγμές στην εγκυμοσύνη της, το άδοξο τέλος της εκπομπή της και η γνωριμία με τον σύζυγό της

Ο Πάνος Σόμπολος με δάκρυα στα μάτια: Μιλά συγκινημένος για την γυναίκα του που έφυγε από την ζωή – «Η Τζένη έφυγε νωρίς, δεν πρόλαβε να δει τα εγγόνια μας»