Ορφέας Ζάχος: Το ταλέντο της υποκριτικής, ο ρόλος που τον καθιέρωσε, οι ατάκες που έγραψαν ιστορία, η κρυφή ζωή και η άγνωστη κατάληξή του

Ορφέας Ζάχος: Όλα όσα δεν γνωρίζατε

Το 1934 γεννήθηκε ο ηθοποιός Ορφέας Ζάχος, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1957 και στον κινηματογράφο το 1961. Οι ρόλοι του ήταν χαρακτηριστικοί και κανείς δεν τον θυμάται στην πρώτη του νεότητα. Ωστόσο, ο εν λόγω ταλαντούχος ηθοποιός πέρα από την καλλιτεχνική του παρακαταθήκη  δεν έδωσε ποτέ συνέντευξη και ουδέποτε κανείς γνωρίζει κάτι για την προσωπική του ζωή.

Δεν υπάρχει καν αναφορά εάν ζει ή εάν έχει πεθάνει αυτός ο ξεχωριστός δευτεραγωνιστής που γνωρίζουν ακόμη και τα μικρά παιδιά τούτης της γενιάς μέσα από τις ταινίες όπως «Καλώς ήρθε το δολάριο». Ωστόσο ο Ορφέας Ζάχος έχει παίξει σε πολλές ακόμη ταινίες, στο θέατρο αλλά και σε τηλεοπτικές σειρές όπως ο Γιούγκερμαν και ο Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης.

Ορφέας Ζάχος: Το ταλέντο της υποκριτικής, ο ρόλος που τον καθιέρωσε, οι ατάκες που έγραψαν ιστορία, η κρυφή ζωή και η άγνωστη κατάληξή του

Ορφέας Ζάχος: «Καλώς ήρθε το δολάριο»

Στην ταινία “Καλώς ήρθε το δολάριο” που άφησε εποχή η μόνη δουλειά που δεχόταν να αναλάβει ο Κίμωνας (Ορφέας Ζάχος), ήταν αυτή του νομάρχη. Για ένα διάστημα είχε χρηματίσει σε αυτό το αξίωμα και συνεπώς δεν ανεχόταν καμία άλλη θέση πιο κάτω από αυτήν.

Ο αδερφός του, ο Φίλιππος (Γιώργος Κωσνταντίνου), προσπαθούσε να τον προσγειώσει στην πραγματικότητα και να του βρει μία κανονική δουλειά αλλά μάταια. Μια ακόμη διάσημη ταινία στην οποία συμμετείχε ο ταλαντούχος ηθοποιός ήταν  ο «Καπετάν φάντης μπαστούνης»

Παρά τη λαμπρή καριέρα κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς να μάθει όλα αυτά τα χρόνια τι έχει απογίνει αυτός ο ιδιαίτερος ηθοποιός.

Ένας ηθοποιός σκέτο αερικό που, όσο κι αν ψάξαμε, κανείς δεν ήξερε τι έχει απογίνει. Η ζωή του είναι επίσης ένα μεγάλο μυστικό που δεν γνωρίζει σχεδόν κανείς. Χάθηκε σαν να μην υπήρξε ποτέ…

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν