Όταν ο Αντώνης Κανάκης είπε live στους πολιτικούς όσα θέλουμε να πούμε όλοι μας

Αντώνης Κανάκης: Όταν είπε για τις πυρκαγιές όσα θέλουμε να πούμε όλοι μας

Αντώνης Κανάκης: Όσα είχε πει για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Αντώνης Κανάκης: Για ένα ακόμα καλοκαίρι η Ελλάδα φλέγεται. Οι εικόνες που αντικρίζουμε τις τελευταίες ώρες, δεν έχουν προηγούμενο. Η πύρινη λαίλαπα, έχει παρασύρει στο πέρασμα της σπίτια, περιουσίες, δάση και ζώα, θέτοντας μάλιστα σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των πολιτών.

Οι αδιανόητες εικόνες που βλέπουμε εδώ και 4 ημέρες με τους ηρωικούς, πραγματικά, πυροσβέστες να δίνουν μάχη προκειμένου να σβήσουν τα μυριάδες μέτωπα της φωτιάς είναι συγκλονιστικές. Δυστυχώς όμως, αυτό δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τραγικών πυρκαγιών αποτελεί η δασική πυρκαγιά στην Κασσάνδρα το 2006. Τότε περισσότερα από 50.000 στρέμματα πευκοδάσους έγιναν παρανάλωμα του πυρός. Μάλιστα, ένα μέτωπο της φωτιάς δέκα ολόκληρων χιλιομέτρων εκτείνονταν από το Πολύχρονο έως και το Πευκοχώρι.

Τότε από θαύμα, αλλά και λόγω του αέρα που άρχισε να φυσάει προς την αντίθετη κατεύθυνση η κατάσταση σώθηκε. Μάλιστα, οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές δεν ήταν κολοσσιαίων διαστάσεων (δύο συμπολίτες μας «έφυγαν»), ενώ 80 κτήρια είχαν καταστραφεί ολοσχερώς.

Ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα βίντεο αναφορικά μ’ εκείνη την πυρκαγιά είναι από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον τότε υπουργό Μακεδονίας-Θράκης και τον Αντώνη Κανάκη ν’ ανοίγουν διάλογο.

Ο γνωστός παρουσιαστής είχε δώσει ρεσιτάλ με ατάκες όπως «Είμαι ένα χαζός πολίτης», «Δεν πάω να βοηθήσω να σβηστεί η φωτιά, γιατί ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί άψογα» και, για επιστέγασμα, το εκπληκτικό «Τώρα θα σας έλεγα τίποτα αλλά είμαστε στην τηλεόραση…» να χαράσσονται στη μνήμη.

Αντώνης Κανάκης: Όταν είπε για τις πυρκαγιές όσα θέλουμε να πούμε όλοι μας

Δείτε τα 10 εκπληκτικά λεπτά συνομιλίας του Αντώνη Κανάκη

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα