«Όταν βγάζεις τους ήρωες από τα βιβλία της ιστορίας, μην περιμένεις να ξαναβρείς ήρωες»

by Εύα Ζαχαριάδη

Τα βιβλία ιστορίας που “έσβησαν” τους ήρωες των Ιμίων

Ο λόγος για την Ιστόρια της τρίτης τάξης του Γυμνασίου. Στην σελίδα 163 γίνεται αναφορά στην μαύρη νύχτα των Ιμίων. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

«με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις».

Ουδεμία αναφορά σ’ αυτούς που έδωσαν την ζωή τους στα Ίμια

«Όταν βγάζεις τους ήρωες από τα βιβλία της ιστορίας, μην περιμένεις να ξαναβρείς ήρωες»

Ουδεμία αναφορά στους ήρωες. Στο Βλαχάκο, τον Γιαλοψό, τον Καραθανάση που έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι μια σπιθαμή ιερής Ελληνικής Γης. Η έννοια της Θυσίας, η οποία κράτησε το έθνος όρθιο εδώ και χιλιάδες χρόνια, διαγράφεται από τις συνειδήσεις των Ελλήνων μαθητών. Η θυσία που μεγάλωσε γενιές και γενιές Ελλήνων, από το έπος των Θερμοπυλών μέχρι την σταύρωση του Χριστού.

Όταν λοιπόν η τιμή στην θυσία χάνεται, χάνετε μαζί της και το μέλλον ολόκληρου του έθνους. Δεν θα βρεθούν πάλι Έλληνες να πέσουν για την πατρίδα. Αυτό συμβαίνει όταν η έννοια της θυσίας δεν αποτελεί βίωμα στις συνειδήσεις. Δεν θα βρεθούν Έλληνες να υπερασπίσουν το δημόσιο χρήμα, όταν αντί για τον Βλαχάκο, τον Καραθανάση και τον Γιαλοψό, διαβάζεις Σημίτη και Πάγκαλο.

Δεν θα βρεθεί Έλληνας να δώσει χείρα βοηθείας σε Έλληνα που την έχει ανάγκη, όταν τα λαμόγια της Novartis αντί να είναι φυλακή, ποζάρουν στα πρωτοσέλιδα ως θύματα. Διότι τότε ο Έλληνας θα προτιμά την μίζα από την εντιμότητα, την προδοσία από την θυσία.

Πηγή: enimerotiko

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo