Ουκρανή φοιτήτρια: Φοβάται να πάει στο ΑΠΘ – Καταγγέλλει κλίμα εκφοβισμού

by Τόνια Τζαφέρη
Ουκρανή φοιτήτρια: Φοβάται να πάει στο ΑΠΘ – Καταγγέλλει κλίμα εκφοβισμού

Ουκρανή φοιτήτρια: Η συγκλονιστική ανάρτηση για τα όσα επικρατούν στο ΑΠΘ

Έντονο προβληματισμό και ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η ανάρτηση μιας νεαρής φοιτήτριας του ΑΠΘ με καταγωγή από την Ουκρανία, η οποία μιλά ανοιχτά για το κλίμα εκφοβισμού που υπάρχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από protothema.gr, προβληματισμό προκαλεί το σχόλιο μιας νεαρής Ουκρανής, που σπουδάζει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για τα όσα γίνονται στον συγκεκριμένο χώρο. Αν και η τοποθέτησή της έγινε σε προγενέστερο χρόνο, αποκτά πλέον άλλο νόημα, υπό το πρίσμα των επεισοδίων που σημειώνονται στο ΑΠΘ τις τελευταίες ημέρες.

Ουκρανή φοιτήτρια: Φοβάται να πάει στο ΑΠΘ – Καταγγέλλει κλίμα εκφοβισμού

Η νεαρή γυναίκα υποστηρίζει ότι φοβάται να πάει στο Πανεπιστήμιο, καθώς «ακροαριστερά “κόμματα” του ΑΠΘ (σ.σ. πήραν στάση) απέναντι στου Ουκρανούς και βάζουν στη Φιλοσοφική Σχολή αφίσες που χωρίς καμία ντροπή μας ονομάζουν ναζί».

Oι viral δηλωσεις της Ουκρανής φοιτητριας

Μέσα στο πανεπιστήμιο, αναφέρει σε ανάρτησή της, επικρατεί κλίμα εκφοβισμού. «Δεν ξέρω αν θέλω να έχω πτυχίο πανεπιστημίου που απαγορεύεται κάθε διαφορετική άποψη» αναφέρει στην ανάρτησή της που έγινε viral η φοιτήτρια του Τμήματος Κινηματογράφου.

«Όλα αυτά τα χρόνια που σπουδάζω στο ΑΠΘ δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη υποστήριξη του ασύλου και της κατάληψης. Από τους φοιτητές άκουγα μόνο ότι το άσυλο είναι ιερό και κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης αυτού του κανόνα είναι “φασιστική”».

Η ανάρτησή της έχει γίνει viral και έχει κοινοποιηθεί από αρκετούς χρήστες του Facebook, που της έχουν εκφράσει υποστηρικτικά σχόλια.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ουκρανής φοιτήτριας που προκάλεσε αίσθηση

«Είμαι φοιτήτρια από την Ουκρανία. Όλα αυτά τα χρόνια που σπουδάζω στο ΑΠΘ δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη υποστήριξη του ασύλου και της κατάληψης. Από τους φοιτητές άκουγα μόνο ότι το άσυλο είναι ιερό και κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης αυτού του κανόνα είναι «φασιστική». Οπότε τώρα δεν ξέρω αν θέλω να έχω πτυχίο πανεπιστημίου που απαγορεύεται κάθε διαφορετική άποψη. Μας τρομάζουν με τους «κακούς μπάτσους» ενώ ο πραγματικός κίνδυνος είναι αυτοί που τους «κακούς μπάτσους» τους δημιούργησαν. Και γενικά όταν είδα τι στάση πήραν τα ακροαριστερά «κόμματα» του ΑΠΘ απέναντι στου Ουκρανούς και βάζουν στη Φιλοσοφική Σχολή αφίσες που χωρίς καμία ντροπή μας ονομάζουν ναζί, φοβάμαι να εμφανίζομαι στο πανεπιστήμιο»

Προτεινόμενα